Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film: Barash

Seznámení s novou spolužačkou obrací život dospívající Naamy naruby. Společně trávené chvíle se pro ni náhle stávají jak únikem před rodinou a povinnostmi, tak impulzem k objevování probouzející se sexuality. Portrét rebelujícího mládí a první lásky, jež má vždy hořkosladkou příchuť přináší snímek „Barash“.

Volný čas tráví sedmnáctiletá Naama popíjením alkoholu, experimentováním s drogami a líným poflakováním s kamarádkami. Doma si ostatně mnoho klidu neužije – starostlivá matka a neurotický otec se často dostávají do sporu, po náhlém zmizení starší sestry se navíc rodinná nálada opět vyostřuje.

Malátné bezčasí zaměnitelných dnů nečekaně naruší příchod nové dívky Hershko, která Naamě zaimponuje nejen nakažlivou nespoutaností, ale i elektrizující vulgární krásou. V intimitě dívčích pokojů a pulzujícím tempu nočního života začíná Naama objevovat svou sexualitu, naráží však i na limity, které budou nadále určovat její dospělý život.

Debutující izraelská režisérka zasazuje portrét rebelujícího mládí do současnosti své rodné země, tolik odmítavé k jakékoli jinakosti, a vypráví směle romantický příběh o prožitku první lásky, jež má vždy hořkosladskou příchuť. Činí tak přitom s upřímností a bezprostředností, která mu dodává na půvabu a autenticitě.

Izrael, 2015, 85 min, romantická komedie, režie, scénář: Michal Vinik, hrají: Sivan Noam Shimon, Hadas Jeid Sakuri, Dvir Bendak, Irit Pashtan

Promítání na MFF Karlovy Vary 2016

Sekce: Jiný pohled
254 Sobota 2. 7. 17:00 Kinosál B
3P3 Neděle 3. 7. 16:00 Kinosál Pupp
6H3 Středa 6. 7. 16:30 Divadlo Husovka
9N3 Sobota 9. 7. 16:00 Kinosál Národní dům

Titulní foto: m-appeal

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload