Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film: Božské

Snímek „Božské“ (Divines) nás zavede do pochmurného pařížského ghetta, kde se o nadvládu přetahuje náboženství s drogovými dealery, se i mladá Dounia snaží najít svůj kus štěstí. Má velké sny a nehodlá se jich vzdát.

Režisérka a spoluautorka scénáře Houda Benyamina vtělila zkušenost pařížských předměstí do silného, pečlivě vystavěného vyprávění s epickým vyvrcholením. Hlavní postava, dívka Dounia, jejíž rodina žije v romském slumu, sní o bohatství a luxusu. Zhlédne se v Rebecce – místní královně podsvětí. Ta se Dounie ochotně ujme a začne jí zadávat různé úkoly.

Souběžně s kriminálním životem se rozvíjí i citový život Dounie: seznamuje se opatrně s tanečníkem Djiguim. Otázkou je, jak Dounia skloubí vznikající vztah se svou gangsterskou kariérou. Postava Dounie je rozkročená mezi dětstvím a dospělostí. Je dravá, zvědavá, ale také nevinná a křehká.

Náročný part hlavní hrdinky, která chce předčasně dospět, přidělila režisérka vlastní sestře, a riskantní krok se ukázal jako úspěšný. Film ukazuje zkušenost ghetta a představuje zajímavou galerii silných ženských postav, ale zároveň se dotýká těch nejobecnějších témat, jako jsou přátelství, láska a rodina.

Francie / Katar, 2016, 106 min, drama, režie: Houda Benyamina, scénář: Houda Benyamina, Romain Compingt, Malik Rumeau, hrají: Oulaya Amamra, Déborah Lukumuena, Kévin Mischel, Majdouline Idrissi

Promítání na MFF Karlovy Vary 2016

Sekce: Jiný pohled
2N1 Sobota 2. 7. 10:00 Kinosál Národní dům
451 Pondělí 4. 7. 9:00 Kinosál B
6N1 Středa 6. 7. 10:00 Kinosál Národní dům
8N3 Pátek 8. 7. 16:00 Kinosál Národní dům

Titulní foto: Films Boutique

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload