Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film: Malí muži

Přestože je Jake citlivý introvert, snící o studiu na umělecké škole, a impulzivní Tony se nejraději prohání venku s míčem, vznikne mezi třináctiletými chlapci silné přátelské pouto. Obstojí však ve chvíli, kdy se jejich rodiny rozkmotří? Subtilní snímek „Malí muži“ (Little Men) o malých věcech, které mají velký význam.

Po smrti dědečka se třináctiletý Jake stěhuje s rodiči do zděděného brooklynského domu. Ještě než si stihne vyndat věci z auta, seznamuje se s temperamentním Tonym, stejně starým synem provozovatelky oděvního obchodu, jenž se nachází v přízemí budovy. Tak rychle, jak se utužuje přátelství mezi spřízněnými chlapci, vyostřuje se vztah mezi jejich rodinami.

Foto: Magnolia Pictures

Foto: Magnolia Pictures

Foto: Magnolia Pictures

Zatímco potomci zesnulého majitele požadují zvýšení ceny pronájmu, nájemnice chilského původu si nemůže vzhledem k nezávislé povaze svého podnikání větší finanční výdaje dovolit.

Dokáže dětský náhled změnit stanoviska dospělých? Subtilní snímek, který byl uveden na Berlinale či Sundance, vychází z jednoduchého narativního základu, ten však obohacuje o detaily, které mu dodávají na hloubce a upřímnosti. Respektovaný režisér tak opět stvrzuje svou pověst tvůrce schopného dílu vtisknout laskavou lidskou tvář a dokazuje, že jsou to malé věci, které mají na úrovni jedince velký význam.

Foto: Magnolia Pictures

USA, 2016, 85 min, drama, režie: Ira Sachs, scénář: Mauricio Zacharias, Ira Sachs, hrají: Theo Taplitz, Michael Barbieri, Greg Kinnear, Jennifer Ehle, Paulina Garcia

Promítání na MFF Karlovy Vary 2016

Sekce: Horizonty
154 Pátek 1. 7. 17:00 Kinosál B
2P1 Sobota 2. 7. 10:00 Kinosál Pupp
511 Úterý 5. 7. 9:00 Velký sál
8K6 Pátek 8. 7. 22:30 Kino Drahomíra

Titulní foto: Magnolia Pictures

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload