Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film: Rande pro šílenou Mary

Počátek dospělosti může znamenat i konec dětských přátelství. Impulzivní Mary hledá doprovod na svatbu nejlepší kamarádky. Narůstá v ní ale zmatek, možná nehledá chlapce a možná šlo o víc než jen o kamarádství. V poutavém, ale nepodbízivém příběhu „Rande pro šílenou Mary“ (A Date for Mad Mary) z irského předměstí září v titulní roli Seána Kerslakeová.

Počátek dospělosti může znamenat i konec dětských přátelství. Impulzivní Mary se po půl roce vrací z vězení, kde skončila kvůli brutální školní rvačce. Její nejlepší kamarádka Charlene se bude za tři týdny vdávat.

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Mary hledá doprovod na svatbu. Vhodného muže se nedaří najít, a k tomu se zdá, že Charlene už nechce trávit s Mary tolik času jako dříve. Mary objevuje útočiště u zpěvačky Jess, ale její zmatky se tím jen prohlubují.

Je Jess tím člověkem, kterého Mary celou dobu hledala? A silný vztah k Charlene – bylo to skutečně jen dětské přátelství? V postavě Mary se mísí výbušnost s bezradností a zranitelností, asi jako v každém člověku na prahu dospělosti. Výkon Seány Kerslakeové dodává charakteru Mary jedinečnost, herecká kreace pomáhá filmu přesáhnout žánrové škatulky konvenční romance a coming-of-age story z předměstí.

Irsko, 2016, 82 min, drama, režie, scénář: Darren Thornton, hrají: Seána Kerslake, Tara Lee, Charleigh Bailey, Denise MacCormack, Siobhán Shanahan

Promítání na MFF Karlovy Vary 2016

Sekce: Hlavní program – mimo soutěž 
227 Sobota 2. 7. 21:30 Malý sál
4P4 Pondělí 4. 7. 19:00 Kinosál Pupp
6N2 Středa 6. 7. 13:00 Kinosál Národní dům
8N5 Pátek 8. 7. 22:00 Kinosál Národní dům

Titulní foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload