Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film: Transit Havana

„Homofobia no, socialismo si!“ praví oficiální slogan progresivního směru kubánské politiky. Jednou ročně jsou proto do Havany pozváni špičkoví plastičtí chirurgové, aby splnili sen pěti obyvatelům toužícím po operativní změně pohlaví. Plnokrevné dokumentární drama „Transit Havana“ sleduje tři zájemce o vytoužený zákrok i překážky, kterým musí na cestě za ním čelit.

Mariela Castrová, dcera kubánského prezidenta Raúla Castra, aktivistka a odhodlaná bojovnice za práva sexuálních menšin, prosadila, aby byli do Havany pravidelně zváni plastičtí chirurgové z Evropy. Tito špičkoví odborníci se však do karibské metropole vydávají pouze jednou ročně a životní sen – operativní změnu pohlaví – tak mohou splnit jen pěti vybraným transsexuálům.

Foto: Rise And Shine World Sales

Foto: Rise And Shine World Sales

Po dobu jednoho roku sledujeme tři z nich (Odette, Juani a Malú), kteří se zapsali na čekací listinu. Odvrženi církví i věřícími se potýkají s averzí i ve vlastních rodinách, čelí diskriminaci a chudobě, odmítají se živit prostitucí a zápasí s vnitřní nejistotou z nevratné změny – taková je životní realita trojice hrdinů, vyhlížejících šanci na vytoužený zákrok.

Jedinečný dokument se zříká prvoplánové osvěty a nabízí plnokrevné drama, odehrávající se v ostrovním státě plném paradoxů, kde možné změny předznamenává oficiální slogan nové progresivní politiky „Homofobia no, socialismo si!“.

Německo / Nizozemsko, 2016, 88 min, dokumentární film, režie: Daniel Abma, scénář: Alex Bakker

Promítání na MFF Karlovy Vary 2016

Sekce: Soutěž dokumentárních filmů
3C4 Neděle 3. 7. 15:30 Kino Čas
4K4 Pondělí 4. 7. 17:00 Kino Drahomíra

Foto: Rise And Shine World Sales

Titulní foto: Rise And Shine World Sales

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload