Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vláda rozhodla: Gayové mají mít možnost osvojení partnerova dítěte

„Velmi si ceníme toho, že politikům není osud více jak tisícovky dětí, které vyrůstají ve stejnopohlavních párech lhostejný, a pevně věříme, že se novela, když se jedná o vládní návrh, který by měl mít prioritu, stačí v Poslanecké sněmovně projednat do konce volebního období. Moc času totiž nezbývá,“ zní v tiskovém prohlášení platformy PROUD.

Stovky rodin jsou už z více jak tříletého čekání na novelu opravdu nervózní, mají strach z právních komplikací, a velmi bedlivě a dlouhodobě sledují vývoj celé situace.

„Neustále nás kontaktují a ptají se, proč přiosvojení biologických potomků nejde, když už Ústavní soud v červnu 2016 povolil gayům a lesbám žijícím v registrovaném partnerství adopce dětí z ústavní péče,“ doplňuje PROUD.

Vznikl tak velký precedens. Děti u ústavu ano, vlastní ne. Přitom v mnoha státech světa a Evropy bylo již dávno přiosvojení schváleno a nepřineslo rozhodně nic negativního. Jen dalo dětem vyrůstajícím ve stejnopohlavních rodinách oba rodiče a tomu nebiologickému rodiči práva, ale i povinnosti k dítěti partnera či partnerky.

Velmi si ceníme kladné reakce ministrů a ministryň, kteří návrhu vyjádřili podporu i stále rostoucí podpory české veřejnosti (dle výzkumu CVVM z června 2016 je pro přiosvojení 62% dotázaných),“ dodává PROUD ve svém tiskovém prohlášení.

Titulní foto: PROUD

Onload

7 názorů ke článku

25. 10. 2016 v 02:27Off-line Colombo  (103/192/90)
Tak a co dál...
25. 10. 2016 v 05:59Off-line Mio6602  (103/-/-)
Dál to musí projít dolní sněmovnou parlamentu, pak senátem. Kterýkoli z nich to může vrátit na počátek a může z toho být klidně další díl Nekonečného příběhu. Pokud by s tím souviselo zvýšení platů ve státní sféře, tak by to bylo schváleno ještě do konce tohoto měsíce se zpětnou platností od začátku roku. Takhle vláda zapůsobila dojmem, že jako něco dělá pro někoho a v konečném důsledku z toho nemusí být nic nebo to parlament před schválením ještě může přepracovat do naprostého paskvilu, jak už v minulosti mockrát předvedl.

Ale co? Třeba jsem se jen špatně vyspal a strašně moc jim křivdím. ;)
26. 10. 2016 v 17:00Off-line Mio6602  (103/-/-)
Tak jo. Máme jasno v průjmech. Omlouvám se za nepřesnost v termitech :)
28. 10. 2016 v 00:37Off-line Onlip  (61/180/84)
Kvůli vrátné jsem nesměl ani jako plnoprávný otec a manžel navštívit nemocnou maličkou dceru a manželku v nemocnici mimo návštěvní hodiny, které lehce míjely mou pracovní dobu. Primářka mi tyto návštěvy výslovně povolila. Musel jsem si je ovšem na těch vrátných apod. vydobýt.
O to víc dnes přeji jiným párům, aby na kontakt se společně opečovávaným dítětem měly nárok.
29. 10. 2016 v 18:16Off-line Betonica  (39/191/93)
"„Neustále nás kontaktují a ptají se, proč přiosvojení biologických potomků nejde, když už Ústavní soud v červnu 2016 povolil gayům a lesbám žijícím v registrovaném partnerství adopce dětí z ústavní péče,“ doplňuje PROUD."

To je ale lez! Nic takoveho US nepovolil! Naopak, se vyjadril, ze rozhodnuti o pripadne zmene zakona ve prospech adopci LGBT pary neni v jeho kompetenci. US ve svem nalezu pouze shledal jeden konkretni paragraf, jmenovite § 13 zákona o RP: „Trvající partnerství brání tomu, aby se některý z partnerů stal osvojitelem dítěte.“ Tak presne tento jediny paragraf byl zrusen, protoze odporoval zdravemu rozumu, kdy LGBT lide mohli a stale mohou zadat o adopce jako jednotlivci, na tom nic nemeni zadny platny zakon. Jakmile ale LGBT (stejne jako neLGBT) do RP, pak § 13 vyslovne zakazoval adopce.

Chapeme? ZADNE ADOPCE povolene RP nejsou! Zrusen byl JEDINY PARAGRAF!

P.S. PROUDu neni mozne vsechno ve***. Prece jen je to zajmove sdruzeni a to jako takove sleduje svoje cile, i za cenu prekrucovani skutecnosti. Proto je potreba si kazdou informaci ove***, nez ji nekam nekdo napise, vcetne tohoto serveru panove!

Vyzyvam adminy, aby clanek korigovali ve prospech skutecneho nalezu Ustavniho soudu a sdruzeni PROUD poslu mail sam.
29. 10. 2016 v 18:16Off-line Betonica  (39/191/93)
Kdyby mel nekdo zajem, zde je cele zneni nalezu US:
http://www.usoud.cz/…zkou-osvoje/
28. 10. 2021 v 18:49Off-line Waioleta  (50/-/-)
No nevím jestli madam Valachová zná problematiku kolem dětí pak bych ji doporučila navštívit reprodukční kliniku ve Zlíně a posléze pak navštívit na začátku června Bat´ovou vilu ,aby viděla výsledek
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload