Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Podívejte se na nový trailer k filmu „Kráska a zvíře“

Klasický příběh o „Krásce a zvířeti“ se svým ponaučením o tom, že skutečnou krásu lidé nosí ve svém nitru, pochází z Francie 18. století, kdy byla Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve publikována první verze této pohádky pod názvem La Belle et la Bête. Motivy tohoto příběhu jsou neméně relevantní i v současnosti a i nadále přitahuje pozornost vypravěčů, což vedlo ke vzniku bezpočtu jeho interpretací v nejrůznějších médiích. Ale za jeho vrcholnou podobu je považován animovaný film společnosti Disney z roku 1991, nominovaný na Oscara.

O čem je Kráska a zvíře?

Před dávnými časy žil v krásném zámku půvabný mladý princ (Dan Stevens). Pořádal velkolepé bály, kterých se účastnily krásné mladé dívky z celého světa a rozmazlován byl služebnictvem, které pro něj ochotně udělalo vše, co mu vidělo na očích. Princ se ale začal k ostatním chovat neuctivě a začal být velmi namyšlený. Když se na zámku objeví stará žebračka, aby ho požádala, zda se zde může ukrýt před bouří, a na oplátku za tuto službu mu nabídla jen jedinou prostou růži, princ ji rozhněvaně vyžene, aniž by tušil, že se ve skutečnosti jednalo o krásnou čarodějku (Hattie Morahan). Aby ho potrestala za jeho krutost, uvrhne čarodějka na zámek kletbu, která ho promění ve zvíře a všechny obyvatele zámku v běžné domácí předměty. Pokud chce kletbu zlomit, musí se naučit milovat druhé a být sám hoden jejich lásky, a to celé dříve, než opadá poslední z okvětních lístků kouzelné růže... jinak zůstane navždy zvířetem a jeho služebnictvo setrvá navěky ve své neživé podobě.

O několik let později v malém městečku Villeneuve bystrá a odvážná mladá dívka Kráska (Emma Watson) plní své každodenní povinnosti a přemýšlí o tom, jak monotónním životem žije. Kráska, která si nade vše cení svou samostatnost a pokud možno se vyhýbá společnosti druhých, žije se svým otcem Mauricem (Kevin Kline), samotářským umělcem, a je nadšenou čtenářkou, která sní o dobrodružstvích a romantice v zemích daleko za hranicemi jejich francouzského městečka. Obyvatelé města ale nevědí, co si o ní mají myslet, protože ačkoliv se její zdvořilost a vlídnost vyrovnají její kráse, je pro ně Kráska jinak naprostou záhadou. Odmítá neúnavné návrhy arogantního a nevychovaného darebáka Gastona (Luke Evans), který se usadil v zájezdním hostinci se svým společníkem LeFouem (Josh Gad) a omotal si kolem prstu všechny nezadané ženy ve městě. Gaston je Kráskou okouzlen, ale ta je velice svéhlavá a jeho šarmu vytrvale odolává.

Když se Maurice vydá na trh a je napaden vlky, ztratí se v lese a narazí na zámek, v němž žije zvíře a který je nyní potemnělý a zamrzlý, a rozhodne se zde ukrýt. Zvíře se ale rozzuří, když zjistí, že se v jeho domově ocitl neznámý cizinec a Maurice uvězní. Kráska se dozví o zmizení svého otce a vydá se ho hledat. Setká se se zvířetem a prosí ho, aby jejího otce propustil. Nakonec se rozhodne jeho svobodu vyměnit za svou vlastní. Zavřena ve věži zlověstného zámku Kráska slyší přátelské hlasy – patřící zámeckým sluhům, kteří, ač zakleti do podoby nejrůznějších domácích předmětů, mohou díky kouzlu, které na nich spočinulo, mluvit. Seznamuje se s bývalými členy zámeckého dvora, mezi něž patří: svícen Lumiére (Ewan McGregor), stolní hodiny Cogsworth (Ian McKellen), čajová konvice paní Konvičková (Emma Thompson), šatní skříň Madame de Garderobe (Audra McDonald), péřové oprašovátko Plumette (Gugu Mbatha-Raw) a cembalo Maestro Cadenza (Stanley Tucci). Plni naděje, že by Kráska mohla být tou, které se konečně podaří kletbu prolomit, s napětím sledují dění a čekají na náznaky počínající upřímné lásky, ale zvíře je plný zášti, chová se nevraživě a se svým osudem se už zřejmě zcela smířil.

Vzhledem k jejich komplikovanému vztahu plnému nenávisti a pohrdání se nezdá být pravděpodobné, že by se do sebe zvíře s Kráskou mohli zamilovat, ale Kráska je laskavá a díky své schopnosti vidět v druhých to, co jiní nevidí, pomalu začíná vnímat, že princ, který se ve zvířeti ukrývá, má dobré srdce. Zvíře umí být štědrý, když se s ní dělí o svou knihovnu, i odvážný a schopen dát v sázku svůj život, aby ji ochránil před nebezpečím, a umí ji i rozesmát. Kráska je odvážná, nebojácně se dokáže ozvat, když se jí něco nelíbí, a také soucitná, když pečuje o zranění, která zvíře utrpěl ve snaze ji ochránit. Oba rádi čtou a hovoří spolu o literárních dílech. Kráska ho motivuje k tomu, aby se stal lepším člověkem, a ze zvířete se zvolna opět začíná stávat princ.

Film Kráska a zvíře vstoupí do českých kin 18. 03. 2017.

Trailer: Kráska a zvíře. Nová podoba klasické pohádky ze studia Disney!

Podívejte se na nový trailer k filmu „Kráska a zvíře“

Titulní foto: Falcon

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload