Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

15 zajímavostí o natáčení nového filmu „Kráska a zvíře“, kterým chce Disney překonat původní verzi

Původní snímek „Kráska a zvíře“ byl vůbec prvním animovaným celovečerním filmem nominovaným na Oscara v kategorii Nejlepší film, přičemž tuto prestižní cenu ve dvou dalších kategoriích také získal (Nejlepší původní hudba a Nejlepší píseň), stejně jako i tři Zlaté glóby a čtyři ceny Grammy, ale i bezpočet dalších ocenění.

Společnost Disney se domnívala, že by adaptace příběhu laskavé dívky a jejího zakletého prince mohl diváky opět oslovit, ale když její zástupci s tímto návrhem přišli za scénáristou a režisérem Billem Condonem, měl obavy pouštět se do tvorby remaku něčeho tak dokonalého. „Film z roku 1991 považuji za dokonalý,“ řekl tehdy Condon

Přesto se do remaku Krásky a zvíře pustil, a jak se mu to povedlo, se už brzy budete moci sami přesvědčit. Důkazem, že filmaři nenechali nic náhodě, je i těchto 15 zajímavostí z natáčení

  1. Pro potřeby dekorací bylo při natáčení spotřebováno přes 8 700 svíček (nebo též 265 200 centimetrů vosku).
  2. Podlaha tanečního sálu v zámku zvířete je vyrobena z 1 115 čtverečních metrů imitace mramoru a její vzor vychází ze vzoru, který je k vidění na stropě benediktinského kláštera v německém Braunau.
  3. 10 skleněných lustrů, které v tanečním sále jsou – každý o rozměrech 4,3 × 2,2 metru – se inspiruje skutečnými lustry ve Versailles, které byly následně patinovány, potaženy látkou a byly na nich zapáleny svíčky.
  4. Během natáčení bylo vypěstováno nebo zakoupeno zhruba 1 500 červených růží, které byly použity v rámci příprav na natáčení nebo jako dekorace.
  5. Tvorba začarovaného lesa, který obklopuje zámek zvířete a najdeme v něm skutečné stromy, keře, zamrzlé jezero a 20 tisíc rampouchů, trvala 15 týdnů.
  6. Na ušití Krásčiných žlutých šatů bylo spotřebováno zhruba 55 metrů velmi lehké saténové organzy.
  7. Při jejich šití, které zabralo přes 12 tisíc hodin, se spotřebovalo celkem 915 metrů nití a k jejich ozdobení bylo použito 2 160 křišťálů Swarovski.
  8. V průběhu natáčení bylo kostymérské oddělení postaveno před výzvy navrhnout a vytvořit etické a ekologické kostýmy z látek, prodávaných v rámci fair-trade (což znamená, že byly používány organické materiály od dodavatelů, kteří svým zaměstnancům platí spravedlivé výplaty a berou v potaz ekologii), čehož se jim podařilo dosáhnout. Ve spolupráci s firmami Eco Age a Green Carpet Challenge používali jeho členové přírodní a ekologická barviva, pečlivě filtrovali veškerou odpadní vodu a potisk látek vytvářeli pomocí tradičních dřevěných bloků.
  9. Tvůrčí tým, sestávající z více než 1 000 lidí, se podílel na návrhu, stavbě a dekoracích obřích kulis, které byly k natočení filmu třeba.
  10. Koně Phillipa, Krásky (Emma Watson) a Maurice (Kevin Kline) hrají celkem tři různí koně, z nichž dva bylo třeba každý den namaskovat pomocí barev.
  11. Emma Watson (Kráska), Emma Thompson (paní Pottsová), Luke Evans (Gaston) a Nathan Mack (Chip) mají všichni narozeniny ve stejný den, 15. dubna, což byl současně den, kdy se konalo první společné čtení scénáře.
  12. Froufroua, psa, který náleží Madame de Garderobe (Audra McDonald) a Maestrovi Cadenzovi (Stanley Tucci), si zahrál Gizmo, pes z jednou z nejstarších a nejznámějších zvířecích útulků v Británii.
  13. V erbu zámku zvířete najdeme lva, kance a iniciály WD (tyto iniciály mají zastupovat fiktivní postavu Williama Devereauxe, ale mohou být také vykládány jako iniciály Walt Disney).
  14. Některé z původních písňových textů, které napsal Howard Ashman k písním Gaston a Beauty and the Beast, nepoužité v původním animovaném filmu, našly své uplatnění v této živě hrané adaptaci.
  15. Světla na terase a schodišti zámku a na růžové kolonádě jsou odkazem na avantgardní film Jeana Cocteaua Kráska a zvíře z roku 1946, který byl pro Billa Condona zdrojem inspirace.

Podívejte se na nový trailer k filmu „Kráska a zvíře“

Trailer: Kráska a zvíře. Nová podoba klasické pohádky ze studia Disney!

Titulní foto: Falcon

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload