Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film „Mlčení“: Velký příběh z Japonska 17. století, kde se šíření křesťanství trestalo smrtí

Oscarový režisér Martin Scorsese přináší dlouho očekávaný film film „Mlčení“ (Silence). Příběh o víře a náboženství. O dvou portugalských misionářích, kteří v 17. století podniknou nebezpečnou cestu do Japonska, aby našli svého učitele, otce Ferreiru a šířili křesťanství. Kniha zkoumá duchovní a náboženské otázky Božího mlčení tváří v tvář lidskému utrpení.

V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat. Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry.

Japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou odhodláni křesťanství ve své zemi vymýtit. Šířit slovo Boží je jeden z nejtěžších zločinů. Křesťané jsou pronásledováni a brutálně mučeni. Buď se zřeknou své víry, nebo jsou vystaveni dlouhé agónii a bolestivé smrti. Mladé mnichy čeká ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na kterou možná nejsou připraveni.

Historické drama Mlčení natočil oscarový režisér Martin Scorsese (Skrytá identita, Vlk z Wall Street) podle stejnojmenného románu od japonského spisovatele Šúsaku Endóz roku 1966. V hlavních rolích se představí talentovaný a u diváků stále oblíbenější Andrew Garfield (Amazing Spider-Man , Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), Adam Driver (Star Wars: Síla se probouzí) a jeden z nejváženějších herců současnosti, Liam Neeson (96 hodin, Mezi náhrobními kameny).

Premiéra filmu Mlčení vstoupí do českých kin 16. 2. 2017.

Titulní foto: Bioscop, Magicbox, zdroj: TZ

Onload

1 názor ke článku

10. 02. 2017 v 14:06Off-line Noodles  (33/167/56)
Vždy mě štvalo, že křesťanství s takovou suverénností přicházelo šířit svou víru do různých zemí s různými náboženstvími, bez ohledu na pohled domorodců. Takže pochybuju, že budu Garfieldovi fandit xD Jak to, že Neeson vždy hraje tak podobné světce na hraně, to už je evidentně podezřelý. xD
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload