Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film „Uteč“ se posmívá rasovým předsudkům, děsí a skvěle baví

Lahůdkové psycho „Uteč“ (Get Out) kombinované s rafinovanou satirou. Režisérovi a scenáristovi Jordanu Peeleovi se podařilo natočit film, který se posmívá rasovým předsudkům a mimo to zároveň děsí a baví. Hit slavného festivalu v Sundance díky tomu sbírá body u diváků i recenzentů.

Jeden z nejslavnějších filmových serverů, Rotten Tomatoes, mu udělil nevídané stoprocentní skóre. A přitom je to „jen“ příběh o dívce, která si veze svého kluka domů na víkend, aby ho představila rodičům.

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný, a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí.

Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek.

Horor Uteč pochází z dílny společnosti Blumhouse, která se na tento žánr specializuje a má na kontě tak úspěšné filmy, jako je série Očista, nebo Shyamalanův thriller Rozpolcený:

Trailer: Rozpolcený. Jaké to je, když tři dívky vězní totální magor?

Titulní foto: youtube.com, zdroj: TZ

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload