Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Film: Historické drama „Masaryk“ odhaluje bohémský život předního diplomata 20. století

Historické drama „Masaryk“ natočil podle scénáře Alexe Königsmarka a Petra Kolečka režisér Julius Ševčík (Normal, Restart). Titulní postavu Jana Masaryka, syna prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, bravurně ztvárnil démonický herec mnoha velkých rolí, Karel Roden.

Film představuje Jana Masaryka jako bohéma, který miloval ženy, hudbu a vedl trochu extravagantní život, který byl protipólem jeho diplomatické dráhy. Historikové se shodují na tom, že Jan Masaryk byl ve dvacátých letech vídán v řadě nočních podniků, kde „…patřil k těm, kteří nechávali v separé stoupat sekt v sladkých fontánách…“ Zatímco jeho otec, T.G.M. byl vnímán jako ušlechtilý puritán, jeho synovi se přezdívalo „Veselý Jan.“ Byl také vyhledávaným objektem žen.

Ve filmu jednu z jeho příležitostných lásek, herečku a zpěvačku Madlu, která je fiktivní postavou, hraje modelka Eva Herzigová. A kdo mohl být inspirací? Dobové dokumenty dosvědčují, že noviny často spekulovaly o Masarykově vztahu k herečce Adině Mandlové nebo zpěvačce Jarmile Novotné, s nimiž byl často vídán, psalo se také o jeho poměru s partnerkou Karla Čapka, herečkou Olgou Scheinpflugovou.

Masaryk získal celkem 14 nominací na výroční cenu ČFTA Český lev 2016 a byl nominován celkem ve 13 kategoriích (v kategorii nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli má 2 nominace) včetně kategorie Nejlepší film.

Nový snímek Masaryk režiséra Julia Ševčíka, věnovaný jednomu životnímu období  diplomata a politika Jana Masaryka bude mít slavnostní premiéru již tento týden, 01. 03. 2017 v kinech Lucerna a Světozor. Do široké distribuce vstoupí do kin 09. 03. 2017.

Titulní foto: Bioscop, zdroj: TZ

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload