Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay ples Queer Ball bude poprvé bavit Prahu, moderuje Lukáš Hejlík

Na pátek 17. března 2017 připravil spolek STUD v Národním domě na Vinohradech semiformální ples Queer Ball. V hlavním městě se uskuteční tento ples poprvé. Naváže tak na tradici plesů nejen pro LGBT komunitu, kterou v roce 2013 spolek založil. Pod stejným názvem se s úspěchem tento ples již pětkrát konal v Brně.

Queer Ball nabízí pro lesby, gaye, bisexuály, transsexuály a jejich přátele jedinečnou možnost zatančit si spolu na plese bez ostychu a obav z reakcí ostatních a užít si večer plný zábavy.

Foto: Ľuboš Šanoba

Skvělý moderátor

Pro první ročník vybrali organizátoři sympatického moderátora Lukáše Hejlíka, kterého mohou diváci znát například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo z projektu Listování. V loňském roce moderoval čtvrtý ročník brněnského Queer Ballu, návštěvníci byly z jeho moderování uchváceni.

„Moderátora jsme se vždy snažili vybírat mezi osobnostmi, které byly komunitě nakloněny a neměly vůči ní předsudky. Loňský výkon Lukáše si všichni návštěvníci pochvalovali, byli z něj doslova nadšeni, proto jsme se rozhodli jej oslovit s nabídkou moderování prvního plesu v Praze,“ říká Marek Christ, předseda spolku a hlava týmu, který Queer Ball připravuje.

Záštita primátorky Prahy

Queer Ball se uskuteční pod záštitou primátorky hlavního města Prahy. Adriana Krnáčová akci slavnostně zahájí, kromě ní svou účast potvrdila také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

První Queer Ball bude nést podtitul On the Silver Screen. Znamená to, že návštěvníci budou moci zapojit svou fantazii a inspirovat se při výběru vhodného plesového oděvu hvězdami stříbrného plátna.

V průběhu večera se hosté mohou těšit na taneční vystoupení a soutěže a nebude chybět ani tombola. Po celý večer bude plesové hosty hudebně provázet kapela Kolorez, která si zakládá na stoprocentně živém vystoupení. Plná sestava kapely rozpohybuje návštěvníky rytmy různých žánrů i hudebních improvizací.

Foto: Ľuboš Šanoba

Poprvé v Praze

„V Praze se dosud žádný ples určený speciálně pro lesby, gaye, bisexuály, transsexuály a jejich přátele neuskutečnil, proto jsme se rozhodli, že nabídneme lidem z Prahy a v podstatě celých Čech možnost si takový ples užít. Rádi bychom navázali na kvalitu akce v Brně a udělali stejně perfektní akci v Praze,“ říká Marek Christ z organizačního týmu.

Letos již stihli organizátoři připravit Queer Ball v Brně. Pátý ročník plesu určeného LGBT lidem a jejich přátelům proběhl 10. března 2017. Dle počtu hostů se jednalo o doposud nejúspěšnější ročník, vstupenky v předprodeji byly vyprodány více jak měsíc a půl před akcí. Brněnský ples letos moderovala hvězdná dvojice Jan Cina, vítěz soutěže Tvoje tvář má známý hlas, a jeho dlouholetý partner a herec Petr Vančura.

Foto: Ľuboš Šanoba

 „Už teď se těšíme na všechny návštěvníky prvního pražského Queer Ballu a doufáme, že ples bude stejně úspěšný jako ten v Brně. Pokud se někdo letos nemohl z jakéhokoliv důvodu zúčastnit Queer Ballu v Brně, má jedinečnou šanci vyrazit místo toho do Prahy,“ dodává na závěr Marek Christ.

Návštěvníkům bude k dispozici velký taneční parkety v historické budově Národního domu na Vinohradech, který umožní všem užít si večer, ať už se rozhodnou celý ho protancovat nebo ho strávit ve společnosti přátel u stolu.

Foto: Ľuboš Šanoba

Vstupenky

Pokud nemáte program na pátek 17. března od 19.00 hodin, nezbývá než vyrazit s partnerkou, partnerem nebo přáteli na první pražský Queer Ball. Více informací o vstupenkách a akci najdete na webových stránkách queerball.cz.

Video: Queer Ball v Brně je za námi, těšíme se do Prahy!

Queer Ball v Brně uzrál jako víno!

Titulní foto: Queer Ball, Ľuboš Šanoba

Onload

2 názory ke článku

16. 03. 2017 v 13:22Off-line Colombo  (102/192/90)
Že by po Brně "pražský masakr motorovou pilou"...?? :-)
14. 08. 2023 v 03:54Off-line Toy  (100/178/70)
Žádný z těch pražských se doposud nevyrovnal těm brněnským. Prostě některé akce by měly zůstat u svých kořenů...
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload