Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kapela Divokej Bill vydala nový singl „Kořala“ z chystaného alba Tsunami

Čtyřleté čekání na novou, v pořadí sedmou řadovku Divokýho Billa se chýlí ke konci. Album s názvem Tsunami vyjde v pátek 5. května. Po loňském, stejnojmenném singlu si z něj můžete však už dnes dát další ochutnávku – singl „Kořala“.

„Písničky jsme jako vždy sbírali delší dobu, některé vznikly v mezidobí od poslední desky zbrusu nově, jiné byly rozpracované již řadu let a čekaly na ztvárnění. Taky jsme dorazili nějaké nápady, co se nevešly na předešlou desku. Pomalé i rychlé, vážné i veselé, je to tak půl na půl,“ komentuje vznik a charakter novinky frontman Divokýho Billa Vašek Bláha.

Tucet nových písní natáčeli Billové během prvních měsíců letošního roku a autorsky se na nich nejvíce podíleli Vašek Bláha a Roman Procházka. Celkové aranže jsou pak jako vždy společným dílem celé kapely. Kromě obvyklého nástrojového složení se navíc můžeme těšit v některých písních i na foukací harmoniku v podání banjisty Jacka, Jurdův kontrabas nebo na smyčcové pasáže, které má na svědomí Apollon Quartet a zaslechnete i syntetické zvuky.

„Tematicky je deska taková Billovská klasika, tedy všehochuť, texty jsou o svobodě, kamarádství, lásce, hodně radosti, trochu splínu, ale také o mejdanech a životě s kapelou. Nechybí ani naše oblíbené námořnické téma. Právě námořnická píseň, jmenuje se Naděje, v sobě skrývá i hodně zajímavý příběh, když si každou sloku napsal na míru jeden z nás, a taky si ji na desce zazpíval," dodává Bláha.

Titulní foto, zdroj: Supraphon

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload