Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Čečenští gayové se bojí o svoje životy, protože tamní policie jde tvrdě proti sexuálním menšinám

Ramzana Kadyrova, mluvčí autoritářského vůdce Čečenské republiky v Rusku, v nedávných dnech do médií uvedl, že v Čečensku žádní homosexuálové nejsou. Prezident Putin zapírá, že by o policejních zákrocích proti čečenským sexuálním menšinám věděl.

„Podle výpovědí obětí však v Čečensku policie aktivně pátrá po lidech s menšinovou sexuální orientací, zatýká je a vystavuje je velmi surovému zacházení, bití a výslechům,“ uvádí Mladí Zelení.

Zatčených je podle odhadů více než 100 a minimálně 3 oběti na životech. V autoritářském režimu Čečenska, který je silně zaměřen proti sexuálním minoritám, jsou příslušníci nuceni skrývat svoji identitu i před svými nejbližšími. Pro několik z nich, které policie odhalila, bylo záchranou jen to, že se jim podařilo opustit Rusko. O svůj život se bojí i novináři ruských novin Novaja Gazeta, kteří o událostech informovali.

Čečensko, oficiálně Čečenská republika, někdy také Čečna, je autonomní republika Ruské federace na severním Kavkaze o rozloze cca 16 tisíc kilometrů. Hraničí s ruskými republikami Dagestánem na východě, Ingušskem na západě a na severu se Stavropolským krajem. Na jihu sousedí s Gruzií.

Protesty proti tomuto jednání Čečenské policie probíhají po celém světě.

Protest proti homofobnímu a transfobnímu útlaku v Čečensku

Mladí Zelení v Praze proto vyzývají: „Připojme se k protestům a vyjádřeme svůj odpor proti tomuto dění, solidaritu s perzekuovanými a současně pietu s oběťmi homofobie v Rusku na protestním shromáždění 27. 4. 2017 v 19:00 před ruskou ambasádou v Praze.“

Svoji účast můžete potvrdit na události na Facebooku.

Titulní foto: © Depositphotos.com/sabphoto, zdroj: facebook.comcs.wikipedia.org

Onload

5 názorů ke článku

27. 04. 2017 v 21:02Off-line Physikus1210  (25/-/-)
To mají být novinky? Posíláte je snad poštovním holubem?
28. 04. 2017 v 01:23Off-line Plemenik  (48/183/98)
http://www.top09.cz/…i-22336.html
Pod politickým vedením ministra Babiše učinila Finanční správa ČR z tohoto výjimečného instrumentu plošný nástroj likvidace naprosto nevinných podnikatelů, nástroj nekontrolovatelné zvůle, která šíří strach.

Postup finanční správy je nezákonný, což opakovaně konstatoval také Nejvyšší správní soud, který nedůvodné – tedy nezákonné – zajišťovací příkazy ruší. Soudní rozhodnutí však již nemohou napravit likvidaci firem a národohospodářské škody, které nezvratně způsobila zvůle ministerstva financí.
28. 04. 2017 v 17:28Off-line VojtaS  (26/187/-)
Moc díky, že jste o tom napsali.
28. 04. 2017 v 21:14Off-line Slavec  (103/-/-)
A kdy se dozvíme třeba o takové Saudské Arábii tohoto času v všemožných komisích OSN: třeba za Lidská práva, Rovnoprávné postavení žen aby mohl Vojtíšek taky poděkovat :D
30. 04. 2017 v 00:38Off-line VojtaS  (26/187/-)
O SA tady asi nikdo iluze nemá... O Rusku jsou iluze časté... A příště prosím zas bez zesměšňování... Dik
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload