Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový film „Milada“ vypráví dramatický osud Milady Horákové, který otřásl světem

Milada Horáková se stala symbolem odvážného boje za svobodu. Téma proto zlákalo filmaře natočit nový snímek „Milada“, jehož hlavní role se zhostila jedna z nejúspěšnějších izraelských hereček Ayelet Zurer. Rodačka z Tel Avivu se prosadila nejen doma, ale i v Hollywoodu díky její první anglicky mluvené roli ve filmu Stevena Spielberga Mnichov.

Ambicí tvůrců je přiblížit dramatický osud Milady Horákové, který ve své době otřásl světem. Scénář není založen na popisu tehdejší politické situace v Československu, ale na základě skutečných událostí, bez zbytečného patosu okolo. Zaznamenává Miladiny ambice i pochybnosti, rozpolcenost mezi povinnostmi k vlasti a rodině, odhodlání žít v souladu se svým přesvědčením.

K tvůrcům se dostaly dosud nezveřejněné podklady a materiály, např. osobní dopisy, rodinné fotografie či paměti Bohuslava Horáka.

Foto: Bohemia Motion Picures, Vojtěch Hurych

Foto: Bohemia Motion Picures, Vojtěch Hurych

Film Milada není dokument a ani jsme se o něj nesnažili. Nicméně obsahuje pasáže s přesnými citacemi – například poslední Miladiny dopisy, její řeč během soudního procesu, Gottwaldův projev z Února a další. Zbývající texty byly napsány na základě toho, jak a o čem reálné postavy v té době hovořily. Jde o historický film, založený na pravdivém příběhu,“ vysvětlil scénárista David Mrnka.

V původní verzi filmu zazní angličtina, všichni herci budou mít jemný český akcent, což jsme si už zažili ve filmu Anthropoid. „Česká angličtina“ bohužel místy působí rušivě. Film ale bude následně předabován i do češtiny.

Foto: Bohemia Motion Picures, Vojtěch Hurych

Foto: Bohemia Motion Picures, Vojtěch Hurych

Premiéra filmu Milada dorazí do českých kin 2. 11. 2017

Titulní foto: Bohemia Motion Picures, Vojtěch Hurych, zdroj: TZ

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload