Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nová HIV poradna a pobočka s anonymním testováním zdarma v Českých Budějovicích

Česká společnost AIDS pomoc dnes otevřela novou HIV poradnu, která slouží pro oblast Jihočeského kraje. Umístěna je na adrese Česká 20 v Českých Budějovicích. Nabízí bezplatné anonymní testování na HIV i další pohlavně přenosné nemoci, poradenství a služby HIV+ komunitě. Otevřena bude dnes odpoledne a následně každý čtvrtek od 15.00 do 18.00 hod.

Bezplatné anonymní HIV poradny s testováním

Po Praze, Ostravě, Olomouci a Teplicích jsou České Budějovice pátým městem, kde Česká společnost AIDS pomoc provozuje bezplatnou anonymní poradnu s HIV testováním.

„Testy v našich zařízeních probíhají podle standardů, tedy s před-testovým a po-testovým poradenstvím, s odběrem krve a osobním sdělením výsledku po několika málo dnech. Pro zjištění svého HIV statusu jsou tedy potřeba dvě návštěvy poradny. Při první návštěvě je uskutečněn odběr krve a při další pak sdělení výsledku. Telefonicky ani jiným osobám nelze výsledek testu sdělit,“ uvedl místopředseda České společnosti AIDS pomoc Mgr. Bc. Tomáš Rieger.

Foto: Česká společnost AIDS pomoc

Rychlotest na HIV

V odůvodněných případech je poradna schopna nabídnout také tzv. rychlotest na HIV s výsledkem do několika minut.

Předpokládanou spádovou oblastí HIV poradny jsou mimo České Budějovice také města Český Krumlov, Vodňany, Kaplice, Třeboň a jejich okolí. Odmítnuti však nebudou ani zájemci ze vzdálenějších míst.

Foto: Česká společnost AIDS pomoc

V HIV poradně pracuje přátelský personál, který je důkladně vyškolen a nemá v oblasti sexuálního chování žádné předsudky. Pracoviště je samozřejmě také gay friendly a dokáže zprostředkovat poradenství a služby HIV+ komunitě v regionu.

Poradna je provozována ve spolupráci s místní pobočkou poradenského centra Rozkoše bez rizika a Zdravotním ústavem se sídlem v Ústí nad Labem – pobočka České Budějovice.

Titulní foto: © Depositphotos.com/belchonock

Autorem článku je Česká společnost AIDS pomoc, z. s., která vybudovala Dům světla. Nabízí praktickou pomoc HIV pozitivních občanům a bezplatné anonymní testování na HIV.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload