Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Právník Evan Wolfson: Tento muž vybojoval v roce 2015 právo na gay sňatky pro celé USA

Do pořadu DVTV zavítal právník a gay aktivista Evan Wolfson, který se v roce zasadil o gay manželství v USA. O právo na sňatky bojoval i kvůli sobě, aby si mohl nakonec vzít molekulárního biologa, doktora Chenga He. Po desetiletém vztahu ztvrdili svůj svazek legálně před zákonem v roce 2011 ve státě New York.

„Teď mají gayové právo se vzít ve 22 zemích na šesti kontinentech,“ říká v rozhovoru a pokračuje: „To je miliarda lidí na Zemi, kteří dnes žijí v zemi, kde to jde. To je 15 % světové populace. Z nuly, když jsme začínali. Pomáhá rodinám a nikomu to neublíží. Od začátku jsme tomu věřili, že to dokážeme, protože většina lidí je slušných a spravedlivých,“ říká šedesátiletý brooklynský zastánce gayů.

Získání práva na manželství a skoncování s diskriminací je dle jeho slov důležité, protože manželství je důležité. Evan Wolfson nyní po celém světě radí hnutím, organizacím a státům ohledně LGBT a manželství.

„Jedna z věcí, na které se ptají, je, jak mohou prosadit lidská práva, demokracii, právo na manželství v zemích, jako je Česko?“ ptá se Evan Wolfson, a sám si odpovídá: „Základem je mít jasnou vizi a vědět, co chcete vybojovat. Chcete právo na manželství? Musíte jasně vysvětlit, proč ho chcete.“

Základem všeho jsou příběhy. „Musíte říkat příběhy skutečných párů a jejich příbuzných. Matek, které si chtějí zatancovat na svatbě svých dětí. Prarodičů, kteří se nemohou dočkat, protože chtějí být u toho kvůli štěstí svých dětí a vnuků. Firmy to také podporují, protože vědí, že je to dobré pro ekonomiku,“ prozrazuje Evan Wolfson, na kterého mohou být nejen američtí hrdí.

Titulní foto: video.aktualne.cz

Onload

5 názorů ke článku

07. 06. 2017 v 22:30Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Vážení, opravte si ty chyby...
"Po desetiletém vztahu ztvrdili..." - nechci polemizovat o nějaké tvrdosti na gay webu, ale tady má být rozhodně "stvrdili".
"...právo na manželství v zemích, jako je Česko? ptá se Evan Wolfson, a sám si odpovídá..."
Ten otazník tam opravdu nepatří, má tam být čárka. On se neptá, ta věta je oznamovací.
07. 06. 2017 v 22:33Off-line ThomPrag  (45/180/76)
USA sice nejsou ČR, ale jeho rady by nám mohly pomoct. Problém je, že Češi jsou spíš zvyklí, že to někdo udělá za ně. Nevím, jestli je tu někdo takto zapálenej pro věc, aby to někam dotáhl...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 03. 2021 v 09:46Off-line Mikaela  (49/176/60)
Je pravdou že sou i tu případy kdy ani adopce v jiných státech kde je údajně vše v pořádku tady akceptované není takže je lepší takzvaně tu držet hubu a krok jak známo i na dinosaury poslední dobou dochází když je nedorazí covid tak jejich jeskyně je už jejim hrobem což o jistých věcech bych si s tady s tím kravat´ákem rada pokecala i o naší době hold tato generace má co ještě vysvětlovat
31. 08. 2022 v 01:48Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
Zajímavý, jaký jsou to nechutný zjevy, ty bojovníci za teplý manželství. Když jsem viděl v TV Walka, jak říká můj manžel, skoro jsem se poblil.
31. 08. 2022 v 01:52Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
... žiju s klukem 33 let a připadal bych si jako travesti show, jako totální uhozenej k****n, kdybychom z našeho přátelství děli tohle divadlo.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload

Podívej se na další – Rozhovor:

Podívej se na další – USA:

Podívej se na další – Gay manželství a registrované partnerství:

Podívej se na další – Evan Wolfson:

Podívej se na další – DVTV.cz:

Mohlo by tě zajímat:

Nejnovější články:

OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload