Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gayové jsou akceptováni čím dál více: Manžel luxemburského premiéra se vyfotil s prvními dámami

Lucemburský premiér Xavier Bettel se vždy otevřeně hlásil ke své homosexuální orientaci, čímž se stal prvním lucemburským gay premiérem a zároveň třetí LGBT hlavou vlády na světě. Prvními dvěma byli islandská premiérka Jóhanna Sigurðardóttirová a belgický předseda vlády Elio Di Rupo. V současnosti je Bettel jediným gay premiérem na světě.

V březnu 2010 začal Bettel chodit s architektem Gauthierem Destenayem, který ho v srpnu 2014 požádal o ruku. Od ledna 2015 je v Lucembursku možné uzavřít stejnopohlavní manželství (v Česku je možné uzavřít pouze registrované partnerství, na Slovensku ani to), Bettel a Destenay si svá ano řekli 15. května téhož roku.

Pozornost veřejnosti na sebe pár připoutal až během summitu NATO v Bruselu, kde světoví lídři, včetně Bettela, řešili politické záležitosti. Zatímco Donaldu Trumpovi se opět povedl menší trapas, Gauthier Destenay se ukázal v mnohem lepším světle. Je zvykem, že se manželky světových vůdců na takových akcích nechávají společně vyfotografovat. Tahle se ale na internetu stala jednou z nejoblíbenějších a nejspíš ji jen tak nějaká nepřekoná. A je to právě Destenayova zásluha, protože neváhal a k prvním dámám, mezi kterými nechyběla Melania Trumpová či Brigitte Macronová, se bez ostychu připojil.

Asi není potřeba zdůrazňovat, že něco podobného se ještě nikdy předtím nestalo. Za svou odvahu i smysl pro humor si získal obdiv po celém světě. Přítomnost prvního gentlemana na této fotografii je zároveň důkazem toho, že gayové jsou akceptováni čím dál více.

O to smutnější je, že když fotografii publikoval na Facebooku (zde) oficiální profil Bílého domu (The White House), bylo Destenayovo jméno ve výčtu vyfocených v popisku zcela opomenuto. Administrátoři profilu ho přidali až poté, co si na jeho vynechání začali stěžovat uživatelé Facebooku v komentářích.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Myslíte, že jméno Gauthiera Destenayho bylo opomenuto náhodou?

Bude Donald Trump chránit LGBT občany, tak jak slíbil?

Titulní foto: youtube.com

Autor článku je hříšný bůh sexu, půlku výplaty nechává v sexshopu a jeho uměleckou tvorbu raději hledejte na RedTube.
Onload

2 názory ke článku

12. 06. 2017 v 18:44Off-line 78kkkk  (25/175/60)
Hmm, vidím, že redakce opět přišla s křížkem po funuse, tohle jsem četl už před nejmíň dvěma týdny. Vypadá to, že si autor článku zadal do vyhledávače něco ve stylu "homosexuality today," aby našel články, které by pak mohl jednoduše okopírovat sem.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 10. 2021 v 18:44Off-line Waioleta  (50/-/-)
No co opakování matka moudrosti
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload