Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jan Zelenka: Jak funguje hudební průmysl

V dnešní době drtivá většina gay magazínů píše recenze o popových umělcích. Je to bohužel hodně zažitý předsudek, a klišé. Díky bohu! Naštěstí díky tomuto tématu se mohu všem popovým klišé vyhnout. Dovolte mi, abych vám zjednodušeně vysvětlil dnešní hudební průmysl.

Není příliš velkým tajemstvím, že dnešní tváře hudební scény jsou vybírány na základě vzhledu, známostí, tak trochu charisma, a až na druhém místě na základě talentu, nebo schopnosti zpívat.

Možná je trochu k pláči, že většina umělců dnes neumí tančit, hrát na žádný nástroj, a po většinou ani nějak extra zpívat. Ale na druhou stranu, nic z toho není nijak důležité k vykonávání jejich profese.

  1. Taneční pohyby zpěváků pochází jen zřídka kdy ze zpěvákovy hlavy.
  2. Hudba se dnes bohužel dělá už téměř výhradně za pomoci počítače, a zakoupených loop-samples. Takže není vůbec potřeba, aby se zpěvák musel nějak doprovázet. Dnes už se živé nástroje používají spíš na efekt.
  3. Díky hlasovým ladičkám (ať už automatickým – autotune, a nebo manuálním) není ani potřeba, aby zpěvák musel umět zpívat.

Samozřejmě za takovým zpěvákem stojí team lidí. Tvorba dnešních autorů je všechna vcelku dost podobná, že? Je to díky tomu, že tvorba nové „celebrity“ stojí opravdu hromadu peněz, a vychází se z toho, co už mělo úspěch. Pro jistotu. Protože riskovat ztrátu je až moc velké riziko.

No, a tohle všechno musí být něčím financováno, že? Na začátku pro rozjezd je to většinou nahrávací a vydavatelská společnost. Poté je to financováno z prodeje na iTunes, Google Play, prodeje CDček, triček, náramků, lístků na koncerty, z účasti v různých show, z reklam atd.

Mimochodem, taky bych vás rád vyvedl z jednoho omylu. Pokud jste někdy psali svému oblíbenému zpěvákovi/zpěvačce, pokud lajkujete jeho/její fotky, pochybuji, že o tom vůbec ví. O facebookovou stránku, a veškerou korespondenci s fanoušky se stará pověřená osoba.

Dále, takzvané „skandály“, nejsou nic jiného, než předem domluvenou kauzou, která má mít za následek nárůst popularity.

Všechno to je jedna velká manipulace. A nejslabším článkem jsou vždy děti.

Ruku na srdce, nemyslíte, že žijeme v době kulturního temna?

Gayové proti heterákům: Danny z TVTwixx si pozval DeniseTV, Honzu Zelenku a Sebastiana Matta

Jan Zelenka: Vykašlete se na značky a na neskutečně nechutné ceny!

Jaké by to bylo, kdyby každý byl bisexuál?

Titulní foto: © Depositphotos.com/yekophotostudio

Autor článku se vysmívá stereotypům a chce jednoho dne změnit pohled lidí na gaye. Natáčí videa na svůj YouTube kanál a píše si vlastní blog.
Onload

5 názorů ke článku

28. 06. 2017 v 08:31Off-line Sudetan54  (24/178/79)
Hurá, konečně Honzík zplodil něco normálního a obohacujícího !!!
28. 06. 2017 v 21:03Off-line Titan24  (30/168/56)
Já si je říkám, odkdy je Zelenka odborník na hudební průmysl? O.o
28. 06. 2017 v 21:54Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Dobrou hudbu je potřeba hledat. A kdo hledá, najde. To, co se prezentuje jako úžasné a děsně "in", je obvykle brak. Dokud takový brak ale bude stačit posluchačům, bude i nadále vznikat.
29. 06. 2017 v 12:50Off-line Valine  (41/-/-)
Autor žije ve světě iluzí, kterým uvěřil a jednoduchým způsobem mu vysvětlují svět hudby, který se neustále mění. Je snadné podlehnout ideálu role soudce a rozhlašovat že jedním mozkem zpracuju to obrovský množství dat, kterým všechna hudba je.
Jednak není potřeba jakýsi talent. Zpěv je prostý a lidskému druhu vlastní. Stejně tak tanec a hudba. Kdo je v tom dobrej prosadí se. Kdo na tom maká udrží se. A že spousta lidí v showbyznisu nic neumí? To platí i kdekoli jinde.
Hudby je dostatek a je i kam zajít abys hudbou žil... tak koho to sere?
03. 07. 2017 v 14:48Off-line I8051  (53/184/97)
Hm, to je mi novinka, tak je to od nepameti a nekdo ted jen na neco prisel :-)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload