Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jan Zelenka: Moje texty písní skrývají skutečný příběh

Stejně jako Amy Winehouse, i já jsem začal psát texty k písničkám až poté, co jsem začal psát básně. S básněmi jsem začal, když mi bylo 11 let. Nebyly nic moc, ale jejich psaní mi šlo velice rychle.

První motivací k psaní textu asi bylo, že jsem nenáviděl texty současného popu. Ty texty jsou k smíchu. Například „All about the bass“.

„....all the right junk in all the right places...“ Netuším, které místo je „right“, aby mi tam strčili svůj „junk“. Hádám, že asi mluví o své mohutné „bass“.

Nebo „Sorry“ od Justina Biebera.

„Is it too late now to say sorry? 'Coz I'm missing more than just your body.“ Chápu Justine, že ti bude chybět víc, než její tělo. Co třeba její připínák?

Každý z mých textů má v sobě skutečný příběh. Například stále pracuji na textu, který ve své alegorii popisuje metaforicky mě, jako princeznu zavřenou ve věži, která po čase zjistí, že ten drak není až tak zlý, a že mohou být přátelé.

Nebo například v jednom textu popisuji, že hledání pravé lásky je jako hledání parkovacího místa. Nejlepší místa jsou zabraná, a zbývají buď místa placená, nebo pro postižené.

Jako příklad, tohle je text, na kterém v současné chvíli pracuji:

Every single morning dare to just smile
Even though each step will seems like a mile
Your goals will not care how do you feel
Go for it like a beast made of steel
Do it for the people who want to see you fail
Because their opinions are just out of scale
Are you even playin'? Or just sitting on a bench?
Because only success is the best revenge!

Zpověď Jana Zelenky: Proč už nenatáčím videa?

Jan Zelenka: Trvalo to téměř 4 roky, než jsem se veřejně svěřil

Titulní foto: instagram.com

Autor článku se vysmívá stereotypům a chce jednoho dne změnit pohled lidí na gaye. Natáčí videa na svůj YouTube kanál a píše si vlastní blog.
Onload

7 názorů ke článku

08. 07. 2017 v 09:29Off-line Vlado2  (61/180/80)
Chápu, že mnoho začínajících textařů používá raději angličtinu; pomocí kratších slov se lépe frázuje, většina „neanglických“ posluchačů kvalitu textu příliš nezkoumá, případný pokus o děj vnímá spíše okrajově a bez povšimnutí ponechává i taková gramatická zvěrstva, která by jim v češtině urvala obě uši (i s bubínky). Angličan nad těmito výtvory jen shovívavě mávne rukou a pomyslí si cosi o veršotepeckých Hotentotech. Čímž nechci urazit tvorbu pana Zelenky.
Pokud si přeložíme (velice volně) nabídnutý text, žádná dějová perla se nekoná a inzerovaný „skutečný příběh“ už tuplem ne. I s učebnicovým rýmem abab bude každá podobná „hlubokomyslná“ úvaha spíše k smíchu. V jakémkoli jazyce.
08. 07. 2017 v 15:40Off-line Sloth  (102/-/-)
UŽ DOST!! Dost bylo Zelenky i Červenky.
btw. Nepiš anglicky, když to nezvládneš bez chyb.
btw. Nejsem fanoušek Biebera, ale zrovna tenhle kousek jeho textu se mi zdá víc než v pořádku. K smíchu je tu momentálně někdo jiný než on ;)
08. 07. 2017 v 19:03Off-line PetrEM  (30/182/75)
Zelenko, běž se raději nechat potrestat policajtem.
08. 07. 2017 v 20:26Off-line Alo  (57/-/-)
Mít takové sebevědomí a silnějšího ducha, už ovládám svět Honzo:33
08. 07. 2017 v 23:59Off-line Vlkujezera  (42/180/85)
Je tady spousta k***iky. S většinou se dá souhlasit a spousta "výhrad" je oprávněných. Ale mám dojem, že kdyby místo nich psali články jiný lidi, tak by byli k***izovaný v podobný nebo stejný míře míře. Proč tolik negativismu? Stačí se podívat na některý články na idnes a taky to není žádná sláva.
09. 07. 2017 v 12:22Off-line Vlado2  (61/180/80)
Vlku, máš sice pravdu, převažující reakce jsou dost negativní. Ale u některých článků (úvah) snad ve všech magazínech je pozitivní snad jen to, že autor ovládá abecedu i gramatiku s pravopisem a soudím, že pánové Červenka i Zelenka by na Idnes rozhodně nepatřili mezi nejhorší. Proto je také neurážím, jen občas silně projevuji nesouhlas s jejich názory.
10. 07. 2017 v 22:06Off-line Vysuseny_rohlik  (29/178/64)
Zelí... ty sám bys měl čelit svým chybám a konečně s nimi něco dělat. Utíkáš od nich místo toho, abys je řešil. Nediv se, že se pak minulost k tobě vrací za každým rohem. Naštval si mnoho lidí. Nikoliv tím, že jsi se prezentoval nějakou ikonou. To vůbec ne. Jenže pak tu bylo spousty lidí, kteří ti dali tu možnost a místo toho, abys jim dokázal, že si toho ceníš, tak jim teď visíš peníze a zase od toho utíkáš, aniž bys ukázal sebemenší náznak toho "Já se chci změnit.". Je strašně jednoduché vše svádět na nemoci, na potíže a problémy kolem. Jenže... to už bych se opakoval. Bolest je součástí života a ty jakožto umělec, bys měl využít této bolesti a cokoliv z ní vytvořit. Sám to víš dobře... tak už se chlape seber konečně. Leo. ;)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload