Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jan Zelenka: Na YouTuberských akcích jsem chtěl říct o mém konci, ale nikdy nepřišla příležitost

Od onoho roku 2014, kdy jsem skončil s videi, rád chodím na YouTuberské akce, i přesto, že nejsem oficiálně pozvaný. Párkrát se mi stalo, že když si mě někdo všiml, zatáhli mě na pódium, abych něco řekl. A pokaždé jsem byl nepřipravený, a byl jsem rád, že jsem dokázal ze sebe dostat smysluplnou větu.

No, a včera při takovém větším úklidu jsem našel jeden z připravených textů, který jsem měl v plánu někdy říct, a vlastně nikdy nepřišla příležitost. Říkal jsem si, že se pravděpodobně budou ptát, proč jsem skončil s videi, a na jednu stranu nemůžu před až tak mladým obecenstvem říct na plno, jak to bylo, a za druhé jim nechci lhát. Navíc miluju alegorii, tak jsem si připravil tento text:

„Cítím se tak trochu, jako princezna zavřená ve věži někým, koho jsem si přál, aby po mém boku vládl tomuhle malému království. A v té věži mne hlídal dva zlí draci. Po nějaké době jsem zjistil, že nejsou až tak zlí, jak mi všichni říkali. Tak jsem se s nimi spřátelil. Čím více času jsem s těmito draky trávil, tím výš se ta komnata zdála. Musel jsem tajit své přátelství s těmito draky.

Po nějaké době mi draci ukázali z okna, že kam až mé oko dohlédne, žádný zázračný princ jen tak nepřijde. V ten moment moje kletba byla zrušena, a draci mne snesli dolů na zem. S jedním z nich jsem se rozloučil. Jeho služeb jsem již nepotřeboval. Ten druhý mi dělá společnost dodnes. Suší moje slzy, kdykoliv pláču. Pomáhá mi zapomenout, abych se druhý den mohl znovu smát. Je tu pro mě vždy, když je ho potřeba. A za ruku mě doprovodí až do mého hrobu. Kdo vůbec potřebuje prince?

A tak jsem se vzdal království, vzdal jsem se bohatství, i současně bolesti, ale získal jsem za to něco, co mi peníze nikdy nekoupí. Svobodu.“

Děti v tom vidí pohádku, rodiče chápou metaforu, já jim nemusím říkat ten otevřený příběh plný nevhodných slov, a zároveň jim nelžu.

Kéž by každý můj úklid byl tak produktivní.

Titulní foto: 

Autor článku se vysmívá stereotypům a chce jednoho dne změnit pohled lidí na gaye. Natáčí videa na svůj YouTube kanál a píše si vlastní blog.
Onload

18 názorů ke článku

22. 07. 2017 v 11:23Off-line Vlado2  (61/180/80)
Pane Zelenko, nikdo vás nepodezírá z toho, že jste blb. Ale každý autor (čehokoli) cílí na určitou věkovou skupinu. Vaši tvorbu pochopitelně nevyhledávám a tudíž ji příliš neznám a nebudu ji k***izovat, protože mé věkové skupině zjevně není určena.
Problém je v tom, že se do vás "navážejí" všechny věkové skupiny. Někde je chyba.
22. 07. 2017 v 11:56Off-line HardMode.Vesporax  (28/170/60)
Tvoje éra už dávno pominula, vole. Už dávno nejsi v Youtube metě.
22. 07. 2017 v 14:19Off-line CH.a.r.m.i.n.g  (33/172/56)
Ignorantství serveru Nakluky.cz nezná hranic. Denně je tu takovej nic neříkající příspěvěk (mimochodem s otřesnou úvodní fotkou, to není ani amatérský snímek, to je prostě bahno), denně je pod tím příspěvkem 10-20 komentářů, že o to není zájem, že to nechceme, ale server Nakluky.cz to stejně bude nadále uvěřejnovat, protože ho to prostě nezajímá. Takhle si váží zdejších uživatelů. Facka do tváře lidem, co se tu kdysi zaregistrovali. Že se Zelenka pohřbil už dávno, víme všichni. Že se mermomocí snaží tento server pohřbít s ním, to mi hlava nebere a přičítám to nějákému slabšímu inteligenčnímu kvocientu těch jedinců, co za to tady zodpovídají. "Keep up the good work."
22. 07. 2017 v 19:00Off-line Vasek698  (25/-/-)
Rád bych poprosil Nakluky.cz, aby sem už články o Zelenkovi nedávali. Nezajímá nás to. Nechápu jak, ale najednou se tu objevuje řada článků o něm a o jeho životě. Nás to fakt nezajímá.
Nemá smysl se zaobírat každým jedincem a psát o něm. Skoro mi to přijde jako by si někdo vzal mě a napsal článek o tom, jak jsem dneska jel na nákup a že tohle píšu u piva... prostě hovadina.
Už to sem nepište, dík.
22. 07. 2017 v 21:54Off-line Colombo  (103/192/90)
Naváželi jsme se do Zelenky a tady to máme, zaútočil s dvojnásobnou silou. Nepochybně se potvrdilo pravidlo, že blbost je nesmrtelná :(
22. 07. 2017 v 22:04Off-line Invictus  (23/182/100)
Nikdo vás jeho články číst nenutí, když se vám nelíbí, nečtěte je. Jestli máte potřebu se nad někoho povyšovat, běžte jinam, tady se bez vás bude žít mnohem lépe. A když už máte potřebu k***izovat všechno co přečtete, uveďte objektivní k***iku, protože autor neinvestuje do článku jen čas.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 12  Nahlásit
22. 07. 2017 v 22:11Off-line CH.a.r.m.i.n.g  (33/172/56)
Jasně, my ten článek číst nemusíme, problém bude vyřešen. Nicméně problém je nejlepší vždy řešit od základů, což je v tomto případě fakt, že tento server stále opruzuje se Zelenkou a BOHUŽEL to nejde přehlédnout, když četnost těchto článků je cca tři až čtyři týdně. Jsem čekal, kdo přijde se super nápadem "nevšímat si" a hle - 16ti letá rozumbrada.
22. 07. 2017 v 23:00Off-line Colombo  (103/192/90)
CH.a.r. ... a což máme říkat my, cca padesátníci když nás zde věčně poučují náctiletí...? :)
22. 07. 2017 v 23:12Off-line Invictus  (23/182/100)
A mají s ním problém všichni? Ne? Potom problém nehledej u Zelenky ale u sebe.
Mě třeba vadí, že tady každý cca druhý nebo třetí článek o nějakém filmu. Co dělám? Nevšímám si toho. A funguje to.
A jestli máš potřebu povyšovat se nade mne, staniž se. Aspoň si o tobě udělám obrázek.
22. 07. 2017 v 23:20Off-line CH.a.r.m.i.n.g  (33/172/56)
Mají s tím problém všichni ....krom Tebe. Zatím to tak tedy vypadá. Takže budeš nějákej zvláštní. Když k tomu přičtu, že Ti vadí filmy, tak to, že si divnej je pak jasná věc a není místo pro spekulace.
Problém nehledám u Zelenky, problém je v tom, že tento server tak hojně propaguje jeho články ...Zelenka je tady jenom prostředník. Je vidět, že vůbec nevíš, která bije.
A obrázek si určitě udělej, dost možná to bude Tvůj zcela první - viz ten Tvůj prázdnej profil.
23. 07. 2017 v 00:26Off-line Invictus  (23/182/100)
Jestliže s tím mají problém všichni, kromě mně, je tedy logické, že všichni s tím problém mít nemohou. Nikde jsem nepsal, že mi vadí filmy, jen, že mi vadí počet článků o filmech.
Máš pravdu, nevšiml jsem si, že problémem není Zelenka, omlovám se tedy za svou nevšímavost. A opravím se. Nehledej potom problém u redakce webu ale u sebe.
Mám na tebe otázku, v porovnání s kým jsem divný?
23. 07. 2017 v 09:37Off-line Vlado2  (61/180/80)
Invicte, nebuď vztahovačný, prosím. Protože jsem jedním ze supů, kteří zde články dua Z+Č trhají na kusy, dovolím si zareagovat na tvoje vstupy.
Nelze porovnávat články o filmech (hudebních skupinách, hrách,…) s autorskými články pánů Zelenky a Červenky. Ta první kategorie je prosté info a opravdu záleží jen na tobě (na mně), zda se zrovna o recenzovaný druh kultury zajímáš. V každém případě ale může pomoci v orientaci těm, kteří o filmu (skupině, hře,…) nikdy ani neslyšeli. A nepátrejme, zda se jedná o placenou reklamu nebo o nezištnou informaci. Jedná se o „magazín“, česky „obchod“, kde si každý může vybírat.
Kdežto tvorba zmiňovaných pánů leckdy předstírá populárně-naučný charakter, který sledují téměř všichni. Může mít i humornou formu, nemusí být vždy míněna vážně (viz Jaroslav Hašek, ale i on byl tvrdě k***izován), může být sice adresována určité čtenářské kategorii, ale musí být „vstřebatelná“ pro všechny,…, což určitě znáš z teorie literatury. Ale nikdy nesmí mezi čtenáři převládnout pocit, že autor ze mne cíleně dělá blba. A protože tento dojem zde má často většina z nás, je někde něco špatně.
Jediné plus, které vidím, spočívá v tom, že sledovanost magazínu rozhodně neklesá.
23. 07. 2017 v 10:00Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
"Jediné plus, které vidím, spočívá v tom, že sledovanost magazínu rozhodně neklesá."

Jenže o tom to je. Článek s hrou má komentářů 0, článek se Zelenkou má komentářů 15. Předpokládám tedy, že i přes vaše hejtování (nebo možná právě proto) bude mít Zelenka i nadále zelenou.
23. 07. 2017 v 10:50Off-line Vlado2  (61/180/80)
Lukino, můžeš mít pravdu, ale informaci o hře (filmu, hudbě) pouze vezmu na vědomí. V devíti případech z deseti na ní není co komentovat.
Ale články Z+Č už začínají být "adrenalin" - v tom se asi shodnem. A myslím si, že i v jejich zájmu by mělo být "něco" s touto úrovní udělat. Aby se mohlo konečně diskutovat o článcích, které jsou "o něčem" a nepřipomínají duševní koliku. Zdejší k***ika už není jen neškodné hejtování, ale výrazná na**anost.
23. 07. 2017 v 11:58Off-line J.A.B  (103/187/78)
Není Invictus náhodou jen další účet Zelenky? Dávalo by to smysl, proč toho retarda obhajuje..
23. 07. 2017 v 13:53Off-line Kloudik  (38/182/80)
Ja nevim, ale je tady registrovanych nekolik tisic uzivatelu a k***izuje jenom nekolik jedincu takze si rikejte co chcete, ste jen nepatrnej zlomek ktery se jen povazuje za vesinovou cast ale k tomu mate hodne dakeko. Navic kdo k***izuje ten cte a tady de o ctenare takze nadavkama tohle jen podporujete. Predevsim doufam, ze zkuseni starsi panove s jejich nazorama dycky sympatizuju nebudou tuto zpravu chapat tak primocare jak je napsana, ale zkusi se na to podivat nestranne a zjisti, ze i ty nactilety decka tady maji v necem pravdu jen jejich ego jim to nedovoli priznat. Nechcu se nikoho zastavat, ale dete tem deckam prikladem a nebudte jak zaseknutej gramofon.
23. 07. 2017 v 18:03Off-line Powlusik  (37/179/69)
Holt nic se nemá přehánět! Ani Zelenka ani komentáře ani magazín ani nevraživost ke všemu... No jo. :-)
26. 12. 2022 v 06:04On-line HledamMladyPero  (58/184/70)
Hm, to má fakt někdo starosti, že mu vaděj články vo nějakým Zelenkovi, mně tady vadí daleko víc ta prožlkuklá teploušská ideologie spolku JsmeFér.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload