Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Stříbrný Gayman 2017 Jaroslav Huňát: „Je smutné, že komunita nedokáže držet při sobě“

Vyzpovídali jsme Jaroslava Huňáta, který se v soutěži Gaymana 2017 umístil na druhém místě. Jaroslavovi je 38 let, pochází z Blšan a pro mnohé je jako neřízená střela.

Jaroslave, byl jsi nejstarším finalistou a přes to jsi 1. vice Gayman Česka a Slovenska. Jaké jsou tvé prvotní dojmy?

Bože, co jsi mi to provedl!

Jsi jediný Čech v první trojce. Jak by ses ty sám profiloval?

Nerad hodnotím sám sebe. Ve stručnosti. Srdečný, spravedlivý, avšak tvrdý bojovník za pravdu. Nesnáším lži, intriky a další tomu podobné, bohužel lidské vlastnosti. Často si říkám, že jsem tu omylem, nebo mne snad někdo jen zkouší, co vydržím? Uvidíme.

Víme o tobě, že spolupracuješ se spolkem „S barvou ven“. Jakou pozici tam máš? Jak využiješ titulu ve spolupráci s tímto spolkem?

Ano, i v této skupině jsem našel své uplatnění. Měl jsem pocit a potřebu pomoct lidem, kteří tápou či neví, jak dál a potřebují informace. Hluboce mně zasáhla smrt Filipa Havlíčka – synovec Ester Janečkové.

Tato smutná událost nastartovala projekt „S barvou ven“ a pro mne  to byl klíč,  který mně nastartoval k tomu, abych se aktivně zařadil do projektu, kde jsem poznal taky mnoho úžasných lidí, se kterými se pravidelně navštěvujeme včetně Maminky Filipa. Jsem tam jako mentor pro komunikaci s klienty přes internet. Něco jako poradenské centrum, avšak z řad běžných občanů.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Pořádáš různé akce, karaoke, obecní zábavy. Jsi vyoutovaný?

Už od malička. Když jsem se narodil, tak již bylo jasný, že se stalo něco divného. Otřásla se zem. Ne, šprýmuji trochu. Žiju si po svém a myslím, že většina můj život akceptuje. Nic jiného jim stejně nezbylo. A hraju a zpívám dál – tak je asi bavím.

Vraťme se k soutěži. Co tě vedlo k tomu přihlásit se?

Já se nehlásil, přítel vyplnil papíry, pak mně donutil je podepsat – no něco jako oslík ze Shreka, no a bylo hotovo. A pak už to jelo jak po másle.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Soutěž má mnoho odpůrců, tobě nevadilo, že je kolem toho takový „humbuk“?

Určitě vadilo, a vadí. Je smutné, že komunita nedokáže držet při sobě a furt má někdo potřebu proti sobě zbrojit nebo se předvádět a předhánět, vlastně soutěžit kdo je lepší. Je to zbytečný, a hlavně to člověka nikam neposune a komunitu už vůbec ne. Veliká škoda, ale třeba se to někdy změní. Toť k tomu humbuku. Až změníme sami sebe, tak můžeme pracovat na pohledu veřejnosti. Ještě je to dlouhá cesta.

Oslovil tě někdo s tím, abys to vzdal?

Pár drobných pošťouchnutí, že nemám zapotřebí špinit si jméno touto soutěží. Jinak nijak obzvlášť mi nikdo nic moc nerozmlouval. Možná i proto, že ti, co mě znají blíže ví, že je to zbytečné, že jsem svůj a že si stejně budu dělat, co budu chtít.

Jaké máš nyní plány jako 1. vice Gayman 2017?

Nemám plány. A žádné plány ani nechci. Člověk míní – život mění. Vím, že se bude konat křest, casting dalšího ročníku, duhový ples v Ostravě, soustředění finalistů 2018, Mr. Gay Europe atd. V rámci svých možností a sil uvidíme, kde se všude objevím.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Byli jste na soustředění v Rožnově pod Radhoštěm, kde jste předali také hygienické potřeby Nadačnímu fondu Ing. Pavla Novotného. Proběhlo vše, jak bylo slíbeno, nebo se nepředalo tolik, kolik se avizovalo?

Vše proběhlo naprosto transparentně. Z mého pohledu bylo vše dle plánu a byl připraven přesný chronologický postup, který se sestavil již několik měsíců před samotným předáním.

Ty jsi byl pro mnohé obrovským překvapením, jaké byly tvé pocity, když bylo vysloveno tvé jméno jakožto 1. vice Gaymana?

To nechtějte ani vědět, co se ve mně začalo odehrávat. Za jedno jsem to nečekal, protože jsem očekával poslední místo, no a pak se něco „pokazilo“. A hlavně to nevyšlo, tak jak jsem chtěl já a to mně mrzí.

Každopádně jsem si celý finálový večer neskutečně užil se skvělými lidmi a přesná posloupnost finalistů, jak jsem si to přál já? Tu si nechám pro sebe. Jen napovím, že velké změny by to nebyly, jen by se prohodili dva finalisté mezi sebou.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Zajímalo by nás, jací chlapi novému 1. vice Gaymanovi imponují. Jsi partnerem finalisty Gaymana 2016, podporoval tě?

Jarouškovo tajemství by vás zajímalo (smích). Jsem poměrně složitá osobnost – alespoň se to o mně říká, no a zaujmout moji pozornost dá velikou fušku. Každopádně protějšek musí zaujmout nejlépe vlastním originálním charismatem. Nemám rád běžné stádo ovcí. Musí mít určitý nadhled a nádech zdravého selského myšlení. Pak samozřejmě zevnějšek je taky podstatou, která musí ladit s okem. Co si budeme povídat – když to vypadá hnusně na talíři, jak to asi bude vypadat uvnitř, až to sníte.

Šel bys do soutěže znovu, nebo jinak, doporučil bys čtenářům přihlásit se do soutěže Gayman a proč?

Co mněla, to dala. Dále bych už tam byl asi zbytečným článkem. Jsou daleko zajímavější kluci, kteří se rádi ukazují a mají i větší vizuální šance než já. Jsem vlastně jen jako takový poutníček, který šel zrovna omylem okolo.

Mé životní motto je – přijít – zaujmout – neudělat moc ostudy – a zase v tichosti a hlavně nenápadně zmizet. No a já jsem v té poslední fázi. Tedy s tou ostudou se mi to taky moc nepovedlo, ale všichni promenádu v prádle přežili.

A co se doporučení týče, určitě jděte. Hromadu zážitků, fůra dalších nezapomenutelných zkušeností, nějací ty kamarádi a přátele. A hlavně nikdy nevíte, kde, koho potkáte a muže to být i životní osudové setkání, které vás posune dál. A teď nemluvím jen o případném seznámení, ale o životě jako celku.

Chystá se již nový ročník, jehož finále by mělo být překvapivě v Ostravě. Oslovili tě pořadatelé ke spolupráci na přípravách?

Nikdo po mně nic nechce, nikomu nechybím. A to je taky dobře. Někdy je toho až nad hlavu a relax nikomu nikdy neublížil. I když jistý si nejsem. Casting bude i na Slovensku (Vrútky a Bratislava), já dle svých možností přiložím ruku k dílu.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Je to automatické, patří to k tvým povinnostem?

Nic není automatické, ani moje pračka. A povinnosti? Ani nevím, jaké mám, smlouvu jsem zapomněl na hotelu po castingu. Byla to divoká noc. Ale tak nějak jsem si vědom svého postavení a vzniklou situaci.

A myslím, že v rámci svého vnitřního cítění a zralého či zdravého uvažování,  jsem schopen celou záležitost ukočírovat i bez onoho vzácného papíru. A věřím, že pokud bych udělal nějaký krok špatným směrem, furt je kolem mě skvělý tým lidí, který mně na to upozorní.

Bronzový Gayman 2017 Robert Kučera v exkluzivním rozhovoru: Jací muži se mu líbí?

Gayman 2017 Lukáš Grečko v exkluzivním rozhovoru: „Být milým a dobrým člověkem nic nestojí“

Titulní foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload