Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gayman Sympatie 2017 Jan Bílek: „Při seznamování nikdy nedávejte pouze na první dojem“

Vyzpovídali jsme Jana Bílka, který se v soutěži Gaymana 2017 umístil na čtvrtém místě a diváci jej zvolili jako Gaymana Sympatie. Honzovi je 18 let, pochází z malého městečka nedaleko Brna, studuje na brněnském gymnáziu v Husovicích. Miluje hru na klavír a baví ho historie – konkrétně středověká Evropa a období totality u nás.

Honzo, byl jsi jeden z favoritů na titul Gayman 2017. Nakonec jsi byl diváky zvolen Gaymanem Sympatie a skončil na 4. místě. Jaké jsou tvé pocity teď, tři týdny po finále?

Nemám nijak zvláštní pocity. Jsem rád, že už je tahle milá zkušenost za mnou a mohu se plně připravovat na rok, co mě čeká. Myslím si, že jsme na finále každý předvedli vše, co jsme mohli a umístění dle toho bylo adekvátní. Jsem taktéž rád, že i po finále jsme s některými finalisty stále v kontaktu.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Letos se vítěz vyhlašoval ze dvou „Superfinalistů“ a ty jsi jedním z nich. Co se ti v tu chvíli honilo hlavou, než zaznělo jméno vítěze?

Už když jsem viděl, že druhý superfinalista je Lukáš, tak nějak vnitřně jsem věděl, že zvítězí. Do úzkého výběru jsem vstupoval již se šerpou Sympatie a nechtělo se mi věřit, že by Lukáš, zrovna on, odcházel domů bez žádného titulu.

Nakonec jsi dostal titul od diváků, takže mezi vítěze patříš. Máš i ty nějaké povinnosti týkající se tvého titulu?

Mám také zajisté povinnosti jako ostatní vítězové. I když je to volnější, nejsem tou hlavní tváří. Takže všude být nemusím.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Stejně jako ostatních, zeptáme se i tebe. Kolem soutěže občas bývá celkem humbuk. Nevadilo ti to?

Ke každé takové soutěži patří nějaká „aféra“ ani tady to není výjimkou. Rozhodně to nebylo příjemné, protože spor který se týkal vítězů předchozího ročníku, neměl s námi finalisty přímo co dočinění, i když jsme do toho všeho byli vtáhnutí jako letošní ročník soutěže. Naštěstí jsme to všichni nějak dobře ustáli.

Taky se letošní ročník kritizoval skrze výběr finalistů. Myslím si, že se pěkně poukázalo na to, že soutěž není jen o fyzické kráse, která bývá často subjektivní, ale i o té duševní. Opravdu ideál kalokagathii moc lidí v dnešní době nenaplňuje. Za ten půlrok jsem kluky poznal a nemohu říct, že bych si s většinou z nich neměl co říct.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Oslovil tě někdo, abys ze soutěže odešel?

Přímo mou osobu nikdo takhle neoslovil, ačkoliv doneslo se mi, že si jistá osoba minulého ročníku, jejíž jméno nechci zmiňovat, usmyslela, že když tleskne tak já a další dva finalisté na jeho popud odejdeme.

V rámci soustředění byla předána sbírka za bezmála 14 tisíc korun, kterou převzal osobně ředitel Nadačního fondu. Probíhalo opravdu vše, jak mělo?

Předání sbírky probíhalo bez problému a jsem rád, že jsem mohl i tím svým malým dílem přispět na dobrou věc.

 

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Co tě na soustředění nejvíce bavilo?

Soustředění jsem si užil, i když na úkor sportovního kurzu s mou třídou, který probíhal bohužel ve stejnou dobu. Nejvíc jsem si užil společný čas s kluky, finalisty, zvláště při (ne)výšlapu na Radhošť, kde bylo dost času si pokecat s kluky.

Již teď se rozjely přípravy na další ročník, jehož finále má proběhnout 22. 9. 2018 v Ostravě. Oslovilo tě vedení ke spolupráci, nebo kdyby ano, šel bys do toho?

Ano, bylo mně nabídnuto zasednout v porotě. Jak v castingové tak i ve finálové.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Víme, že jsi nejmladším finalistou letošního ročníku. Co tě vedlo k tomu, aby ses přihlásil?

Dozvěděl jsem se o soutěži díky známému, který již soutěž absolvoval. Sám mě tam tak trochu nahecoval a já si řekl, proč to nezkusit.

Jsi zadaný, ale prozraď nám, jací chlapi ti imponují?

Tak to je složité říci. Rozhodně dotyčným to musí zajiskřit navzájem jak duševně, tak intelektuálně. Fyzická část taky hraje důležitou roli, i když si to občas nechceme přiznat, protože se pak cítíme jako pokrytci.

S mým přítelem jsem se seznámil víc než před rokem a můj první dojem z něho byl, že je to nejarogantnější blb, podobné pocity měl ze mě i on. Člověk by nikdy neměl dávat na první dojem.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Co tě teď čeká?

Letošní rok bude pro mě v osobním životě nesmírně důležitý. Studuji gymnázium a jsem v maturitním ročníku. Se zkouškou dospělosti mě zároveň čeká i Vysoká škola, snad. Mám v plánu dát si přihlášku na právnickou fakultu a druhou na VUT, obor chemie pro medicínské účely.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Co by si ty, jako Gayman Sympatie 2017 doporučil těm, kteří zvažují přihlásit se? Ty bys do toho šel znovu?

Asi bych nic nedoporučoval, pokud mají zájem to zkusit tak ať. Je to rozhodně zajímavá životní zkušenost. Máte šanci poznat spoustu milých lidí. Rozhodně bych to znovu nezkusil, člověk zkrátka nevstoupí do stejné řeky dvakrát. Některé věci jsou dobré jen jednou a po druhé je to už ohrané.

Gayman 2017 Lukáš Grečko v exkluzivním rozhovoru: „Být milým a dobrým člověkem nic nestojí“

Stříbrný Gayman 2017 Jaroslav Huňát: „Je smutné, že komunita nedokáže držet při sobě“

Bronzový Gayman 2017 Robert Kučera v exkluzivním rozhovoru: Jací muži se mu líbí?

Titulní foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Onload

2 názory ke článku

15. 10. 2017 v 17:17Off-line Colombo  (103/192/90)
A na co se na soustředění soustředili ??
15. 10. 2017 v 20:08Off-line Taikuri  (25/175/58)
Příprava na finále, vhodná chůze, jak mluvit před publikem... Bylo to jen na tři dny:)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload