Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Rozhovor s Marianem Kajzerem: „Začal jsem udělovat titul Mr. Gay Universe, který nikdy nebude o známostech a penězích“

Marian Kajzer stojí 9 let v čele soutěže Gayman, která je jedna z nejstarších svého druhu na světě. Chystá nový ročník soutěže Gayman 2018, stěhuje ji z hlavního města a navíc začal udělovat titul Mr. Gay Universe, který je dle jeho slov jiný, než ostatní.

Jsou to bezmála dva měsíce od finále 2017. Vyhrál Lukáš Grečko…

Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Ano, vyhrál Lukáš. Pro některé překvapení, pro jiné jasný vítěz.

Byl váš favorit? Jak to vidíte jako šéf soutěže zpětně?

Já v porotě neseděl, ale nebyl. Tedy až do doby, než přišlo finále. Tam se to vždy zamíchá. Lukáš Grečko ukázal většinu svých plusů, a to mu pomohlo. Ovládá cizí jazyky, což je důležité pro reprezentaci na mezinárodních soutěžích. Je student medicíny (což ukázal i ve volné disciplíně, ač trochu zvláštně), takže má i v hlavě, což je hrozně důležité. Není to taková „ta princezna“, která by se hašteřila o korunku.

Soutěž letos zaznamenala opravdu úspěch. Začal jsem vše měnit, a evidentně to přineslo to, co jsem chtěl. Všichni kluci, co došli do finále, zaslouží obdiv, jelikož to měli zdaleka mnohem těžší než loňští finalisté. Největším překvapením pro mě bylo 2. místo, kam se vyšplhal Jarda Huňát a já jsem za to fakt moc rád. Robert Kučera vyhrál hned tři tituly a sympaťák Honza Bílek nakonec uspěl taky.

Vybírala porota, a ti co sledují Facebook soutěže ví, že nic nebylo rozhodnuto předem, ba ani žádné machinace s hlasy nefungují, tak jak občas slyším. Všechny hlasovací archy jsou veřejně na Facebooku a tak si každý může vše přepočítat.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Již se ví, že finále 2018 proběhne v Ostravě. Proč ta změna?

Soutěž v minulosti cestovala každý rok. Teď byla 7 let v Praze, a je myslím na čase udělat změnu. Ne každý se do Prahy dostane, či má finance na to, aby se mohl jen tak vypravit na finále. Ostrava byla vybrána jako zlatá střední cesta. Finále tam nebylo dlouhých 19 let. Navíc to budou mít blíže Slováci. Přece jen je Gayman Česko Slovenský. A také Poláci, kde se v létě koná Mr. Gay Europe.

V neposlední řadě šlo o to, že je Praha akcemi hrozně přesycená, a lidi si toho přestávají vážit. Zajímat se o dění, což je obrovská škoda. Moravu a Slezsko nějak lidi odsunuli na druhou kolej, a to chceme změnit. Nic se ale nevylučuje, takže neříkám, že finále již v Praze nebude.

Takže se pak zase Gayman vrátí do Prahy?

Tak tato soutěž přeci není akcí jednoho města, a nikdy nebyla. V Praze začínáme. 18. 11. 2017 se tam uskuteční křest 17. ročníku a také tam proběhne poslední casting. Ten hlavní, na kterém se sejdou všichni vybraní účastníci z jiných castingů – Bratislava, Vrútky a Ostrava – na společné focení a představení se veřejnosti. Finále ale proběhne v Ostravě, v tom se nic nemění. Je stanoveno i datum i místo.

Založil jste Mr. Gay Universe, oč vlastně jde?

Bedlivě sleduji mezinárodní klání. Možná asi jako jeden z mála. Pečlivě zkoumám každého delegáta a sleduji jejich chování, vystupování na veřejnosti, viditelnost. V mezinárodkách to většinou funguje tak, že buď zvítězí peníze, nebo známosti. A tak by to dle mého nemělo fungovat. Je přeci nesmysl, aby vyhrál někdo jen proto, že si na finále přiveze dalších 15 známých, kteří se ubytují na partnerském hotelu, nebo že někdo zaplatí nějaké finance jako sponzor, a pak vyhraje jeho kůň, ačkoliv v žádné disciplíně neskončil na prvním místě.

Proto jsme začali udělovat tento titul. Mr. Gay Universe není a nikdy nebude výsledkem známostí či peněz. Ten titul musí nést určité poselství a musí mít určitou váhu. A to se zatím díky Paulu Daviesovi (Mr. Gay Universe 2016) i Marcu Tornessovi (Mr. Gay Universe 2017) daří výborně.

Bude tedy i live gala večer, stejně jako u Gaymana?

Zatím ne. Plánuji to do budoucna určitě, a není to daleká budoucnost. Ale takovou akci nejde připravit za půl roku. Ale nebojte se, něco se chystá.

Mr. Gay Europe 2018 bude v Polsku, Mr. Gay World 2018 ještě nemá místo… neláká vás dostat jednu z těchto akcí do ČR?

S Mr. Gay Europe i Mr. Gay World jsem ve spojení. Obě ty soutěže mají svůj koncept. Mr. Gay Europe ho po návratu změnila úplně, ale nemyslím si, že zrovna dobře. Nicméně je to věc vedení soutěže a já ho plně respektuji. Mám však pocit, že příští rok se v Polsku asi hodně změní. Já budu rozhodně u toho, takže jsem zvědav, co Polsko předvede a jak se toho chopí.

Mr. Gay World 2018 zatím místo konání nemá, což mne osobně velmi šokuje, jelikož já si nedokážu představit hostit takovou akci s tím, že bych za 5 měsíců měl dělat finále! Na to je potřeba opravdu team minimálně 10 lidí, kteří vše uchopí pevně. Osobně jsem zvědav, jak to dopadne.

Nicméně ano, je dosti možné že do roku 2020 proběhnou Mr. Gay Europe i Mr. Gay World u nás. Víceméně jedna 100%.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Co vy a muži?

Jsem zadaný. Ale své soukromí si nechám rezolutně pro sebe. To, co je v mém soukromí, mým soukromím i zůstane.

Kdy budou přihlášky na Gaymana 2018?

Přihlášky již jsou k dispozici. Přihlášky i pravidla čtenáři najdou na webu soutěže.

Kde všude budou castingy?

Castingy proběhnou v Bratislavě, Vrútkách, Ostravě a Praze. Soustředění v Moravskoslezském kraji v první polovině roku 2018 a finále pak 22. 9. 2018 v Ostravě.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Titulní foto: Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Onload

5 názorů ke článku

15. 11. 2017 v 14:04Off-line Atheistx  (46/191/83)
Sutaz o najsympatickejsieho gaya paradoxne vedie jedna z najnesympatickejsich osob v gay komunite.
16. 11. 2017 v 17:20Off-line Poklad  (29/177/69)
Kajzer je šílenec, nechápu proč o něm píšete.
17. 11. 2017 v 18:55Off-line Betonica  (39/191/93)
Gayman CZSK je bohuzel stale nevyznamna akce. Dukazem budiz treba oficialni web, ktery vypada jak z devadesatych let. Zastita tech ci onech instituci je hezka, ovsem partnerstvi s dalsimi akcemi tohoto typu, ktere maji podobne nevalou povest, je jednoduse neduveryhodne. Je to podobne jako prijit s diplomem z provarene vysoke skoly. Titul sice clovek ma, ale je z mist, o kterych kazdej vi, ze je lepsi se jim vyhnout.

Dalsi vec je pak PR. Velke akce se delaji proste jinak. Uz jen fotografovani, webova prezentace nebo kvalitni texty. No a nakonec. Pan reditel nebo majitel nebo jak tu roli nazvat... To jak s tou vysokou skolou. Rektor musi dbat o vsechno, vcetne svoji vlastni image. Musi minimalne nejak vypadat, aby na sebe mohl navlict retez a vzit si zezlo u promoce.

Takze za me je Gayman CZSK spis smutna zprava. Nejenze gay komunite nepomaha, ale jeste z ni dela bandu d***lu, kteri se kamsi cpou, aniz by vedeli jak na to.
19. 11. 2017 v 18:18Off-line Maja1105  (44/188/70)
Betonica: www.igaymancs.eu 90´léta? :D A jaké akce máš na mysli? Máš ty v merku vůbec Gaymana? :)

poklad: A ty mne znáš? Hodnotit teda dokážu až když člověka znám, ne jen z vyprávění.... Což o tomhle mezi námi velmi pochybuji.

atheistx: řekl ten, jenž ani svou vlastní fotku nemá...takže i dobře, že tobě nejsem sympatický.... :*
02. 03. 2023 v 07:43Off-line Jaromir1987  (35/173/71)
Totální ztráta. Času
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload