Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Transgender Pákistánku zastřelili v centru města

V neděli v centru pákistánského města Pešavár došlo k vražednému útoku na pákistánskou transženu. Pachatelem je neznámý útočník, který měl podle policie v místním bazaru Khyber třikrát vystřelit na dotyčnou ženu, která tam šla na nákupy.

Dotyčná byla v kritickém stavu odvezená do nemocnice, na jednotku intenzivní péče. I přes veškerou snahu lékařského personálu zraněním nakonec podlehla. Pákistánští transgender aktivisté volají po nejtvrdším trestu pro pachatele.

Policie uvedla, že nemá k dispozici zatím žádné informace, které by jí dostaly na stopu útočníka, ale že udělá, co je v jejích silách. Nepotvrzené zprávy informují, že pachatel oběť znal. Motiv vraždy však zůstává neznámý.

Na rozdíl od práv gayů a leseb razí Pákistán vstřícnější politiku k právům transgender komunity podobně jako sousední Indie nebo Írán, včetně uznání třetího pohlaví. I přesto je násilí vůči osobám nekonformním s genderovými stereotypy na takřka denním pořádku.

Například minulý měsíc bylo v Pákistánu nalezeno zmrzačené tělo transženy s useknutou hlavou.

Titulní foto: © Depositphotos.com/tolikm

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

1 názor ke článku

01. 04. 2021 v 16:47Off-line Mikaela  (49/176/60)
V Indii maji sice respekt jako čarodějky je mužou uhranou ale ten zbytek světa bych volila netlačit a pilu ale jedinou záchranou by byl hydžáb tedy tradični oblek žen
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload