Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Francie: Sexuální harašení a genderové násilí bude přísněji trestáno

Francouzský prezident Emmanuel Macron chystá tvrdší zákony proti genderovému násilí a sexuálnímu harašení. Pískání na ženy a jiné dosud měkčí formy sexuálního harašení budou ve Francii nezákonné.

O chystaném kroku informoval Macron během svého projevu v Elysejském paláci, kde se slavil Mezinárodní den proti násilí na ženách. Podle Macrona je třeba efektivněji bojovat s násilím na ženách. Jenom za minulý rok bylo ve Francii 123 žen zavražděno svými partnery nebo expartnery,“ uvedl francouzský prezident.

Kromě nového zákona slibuje Macron také spuštění on-line služby pro oběti domácího násilí a sexuálního harašení.

„Už příliš dlouho je lidmi přehlížen všude přítomný sexismus. A to je špatně! Ženy se musí ve veřejném prostoru cítit dobře,“ ukončil svůj projev Macron.

Emmanuel Macron kromě boje s násilím na ženách chce také bojovat s diskriminací sexuálních menšin. Podporuje práva intersexuálů na ochranu před zmrzačujícími lékařskými zákroky, prosazuje přístup umělého oplodnění pro lesbické manželské páry a svobodné ženy. Na rozdíl od své soupeřky o Elysejský palác slibuje nedotknutelnost zákona Taubira o manželství pro všechny. Naopak k legalizaci surogátního mateřství, které je ve Francii na rozdíl od Česka trestné, za jeho vlády nedojde.

Během prezidentských voleb se šířilo několik nepodložených informací o tom, že Emmanuel Macron je skrytý gay, který se schovává za lásku ke své o generaci starší manželce. Za útoky na jeho twitterový účet, které měly za následek šíření této dezinformace, stáli pravděpodobně ruští hackeři, kteří doufali, že po zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem prosadí do Elysejského paláce svého trojského koně Marine Le Penovou.

Prezident Macron chce lesbám umožnit podstoupit umělé oplodnění. Vyjdou Francouzi znovu do ulic?

Titulní foto: © Depositphotos.com/curaphotography

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

3 názory ke článku

29. 11. 2017 v 11:50Off-line Vlado2  (61/180/80)
Vážený autore, díky za info o šílených nápadech pana Macrona. Nicméně politickou agitku v poslední větě, ke které neexistuje jediný důkaz, jste si mohl odpustit.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2017 v 15:27Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
S tím sexuálním harašením jsou už trapní. Mě stačilo to, co jsem viděl nedávno v Máte slovo. Ale tak co, to jsou heterosexuální problémy. Když chlap plácne po p***li chlapa a nebude to gay, tak mu dá na místě buď pěstí a nebo přes hubu. Když chlap plácne po p***li chlapa a bude to gay, tak též buď dostane přes hubu a nebo se usměje a oba budou spokojeni. V každém případě pochybuji, že by to šel ať už heterosexuál nebo gay hlásit na policii, že byl sexuálně obtěžován. :-P
29. 11. 2017 v 20:10Off-line Vasek698  (25/-/-)
Ve studené válce se USA zaměřovala pouze na komunismus a z toho pak vyplynula řada nešvarů. Například si skoro nevšímali obchodu s drogami a Pablo Escobar měl dost prostoru na vození kokainu, když v USA čuměli jen po komunismu a jiný zlo pro ně neexistovalo.
Mám pocit, že se ve společnosti přehnaně zaměřujeme na blbosti, stejně jako se USA upínala jen na jednu věc.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload