Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Sestry Věčné Radosti poprvé upozorní na Světový den proti násilí na ženách a mužích v sex byznyse

Spolek českých Sester se připojí k organizaci Rozkoš bez Rizika na jejich osvětové akci s červenými deštníky. Sestry mají přitahovat pozornost a bojovat za lidská práva, proto si v letošním roce poprvé přisvojují i téma omezování lidských práv v sex byznysu.

17. prosinec je od roku 2003 celosvětovým dnem boje proti násilí na mužích a ženách v sex byznysu, vzhledem k tomu, že počty sexuálních pracovníků a pracovnic, které se stali obětmi násilí, neklesají, je toto téma stále aktuální. Právě v tento den se mobilizují i sexuální pracovníci a pracovnice a vyrážejí bez ostychu do průvodů s červenými deštníky, které symbolizují vzdor vůči diskriminaci sexuálních pracovnic.

Připojujeme se k organizaci Rozkoš bez Rizika, která poskytuje v ČR sociální a zdravotní služby poskytovatelkám a poskytovatelům placených sexuálních služeb. Podle průzkumu Rozkoše bez Rizika se stala obětí násilí až polovina žen pracujících v sex byznyse. Podle různých odhadů se práci v sex byznysu věnuje v České republice přibližně 40 tisíc žen, různých věkových i sociálních kategorií.

Významný den založili Annie Sprinkle a  Robyn Few k uctění památky obětem sériového vraha od „Zelené řeky“ usvědčeného z vražd několika desítek žen a mladých dívek, zejména sexuálních pracovnic.

Doposud se nepodařilo realizovat průzkum o zkušenostech s násilím v sex byznyse u mužů mající sex s muži,“ řekl Michael Jettmar, předseda spolku Sester. Podle něj je ale stejně jako u žen s pracovníky poskytující placené sexuální služby jednáno nedůstojně v klubech, při natáčení erotických filmů, od klientů, ale i od institucí (policie, lékaři).

Sestry Věčné Radosti potkáte v neděli 17. 12. 2017 od 12:30 hod na Palackého náměstí v Praze, kde budou u stánku Rozkoše bez Rizika rozdávat preventivní materiály a věnovat se osvětové činnosti.

Rozkoš bez Rizika vznikla v roce 1992. Posláním neziskové organizace je zlepšovat postavení sexuálních pracovnic a snižovat rizika, která s sebou práce v sex byznysu přináší. Rozkoz bez Rizika ženám ze sex byznysu nabízí sociální, zdravotní a terapeutické služby a internetové poradenství.

České Sestry Věčné Radosti, z.s. jsou oficiální odnoží mezinárodní organizace Sisters of Perpetual Indulgence, která vznikla na konci 80. let v San Francisku. Posláním Sester je prevence sexuálně přenosných chorob, boj proti stigmatizaci HIV pozitivních, LGBTQ+ témata a lidská práva. 

Titulní foto: Sestry Věčné Radosti

Onload

1 názor ke článku

16. 12. 2017 v 14:39Off-line Bluefox  (37/198/93)
To jsou ty staré buzny, co si založily spolek jen proto, aby dostaly dotace?
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload