Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Koho volit? Pavel Fischer: „Nesouhlasím se sňatky gayů ani s adopcí dětí homosexuálními páry“

V předvolebním speciálu jsme se zaměřili na všech devět kandidátů na prezidenta. Ptáme se jich na otázky, které se přímo dotýkají gayů a leseb. Dnes jsme vyzpovídali jednoho z nich – Mgr. Pavel Fischer.

Registrované partnerství existuje v Česku od roku 2006. Zákon se tehdy podařilo schválit i přes odpor kritiků z některých politických stran, bohužel negativní postoj u většiny z nich přetrvává dodnes. Jenže doba pokročila a je načase se posunout, protože registrované partnerství v současné podobě je nedostačující: 5 důvodů, proč se registrované partnerství nerovná manželství.

Plnohodnotné sňatky gayů jsou povoleny v USA, ve FranciiSpojeném království, nově i v Německu a dalších státech. Teď to u nás můžeme společně změnit. Dejme hlas budoucímu prezidentovi, kterému nejsou lhostejná práva minimálně půl milionu českých homosexuálů.

První kolo prezidentských voleb proběhne 12. – 13. ledna 2018. Případné druhé kolo by bylo 26. – 27. ledna 2018. Pokud už v prvním kole některý kandidát získá nadpoloviční většinu (více jak 50 %) ze všech platných odevzdaných hlasů, stává se prezidentem a druhé kolo nebude. Je proto důležité jít volit už v prvním kole a podpořít svého vybraného kandidáta.

Souhlasíte se zákonem o registrovaném partnerství homosexuálních párů? Jste s ním morálně ztotožněn?

„Ano. Také homosexuální páry mají právo žít v legislativní jistotě, tedy mít společný majetek, dědit, nahlížet do zdravotní dokumentace a další.“

Souhlasíte s povolením plnohodnotných sňatků homosexuálních párů v ČR?

„Ne.“

Souhlasíte s přiosvojením dítěte partnera/ky​ druhým z partnerů žijící v registrovaném partnerství?

„Ano. V zájmu právní ochrany dětí mi to dává smysl.“

Souhlasíte s plnohodnotnými adopcemi dětí homosexuálními páry?

„Ne. Samozřejmě vnímám, že i homosexuální páry touží po dětech. Nejsem si jistý, zda by stejně tak dobrá byla adopce obecně. Je to totiž neprobádaný terén. A neměl by být založen na nároku na dítě, ale také na právech dítěte - například znát svou identitu, své biologické rodiče, to je i problém etický. Kdybych k tomu musel zaujmout stanovisko jako prezident, sestavil bych tým odborníků, jenž by musel předem zodpovědět mnohé složité otázky.“

Už víte, koho budete volit?

„Homosexuála bych ústavním soudcem nejmenoval,“ zaskočil své voliče kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Otevřený dopis Koalice za manželství pro prezidentského kandidáta Pavla Fischera reaguje na výroky o homosexuálech

Pavel Fischer zareagoval na otevřený dopis Koalice za manželství. Co odpověděl?

Titulní foto: pavelfischer.cz

Onload

5 názorů ke článku

07. 01. 2018 v 10:03Off-line LFA  (25/178/94)
Jeden z nejrozumnějších kandidátů.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
07. 01. 2018 v 11:16Off-line Mordin  (32/173/64)
Víte, co mě začíná vytáčet?
Evidentně Vaše redakce nemá ponětí, o čem vlastně volba prezidenta je, jaké má kompetence, možnosti, práva, povinnosti apod. Jinak byste takovou problematiku neshrnuly do jednoho pitomého tématu ala buzny zajímají jen buzny.
Nemůžu se z těchto Vašich rádoby politických článečků zbavit dojmu, že i kdyby byl kandidátem bin Ládin a byl pro adopce, napíšete o něm, že je queer lidumil.
Držte se svých Paulů Volutů a nedělejte že sebe zpravodaje.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
07. 01. 2018 v 12:06Off-line NaKluky.cz  
Mordin: Nerozumíme, co tě na tom vytáčí. Všech kandidátů na prezidenta České republiky se ptáme na standardní otázky, které zajímají návštěvníky tohoto webu. To je špatně? V čem je problém?
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 01. 2018 v 15:23Off-line Iberit  (43/186/100)
Magor,protože si neuvědomuje,že mu je hovno po tom kdo s kým mezi dospělými dělá sex. Ostatně homosexualita mezi dospělými není trestná od roku 1961.
21. 11. 2021 v 16:19Off-line Waioleta  (50/-/-)
Máme tu dost patolízalů co chcou naše podpisy ale nic ve zlém ale B***i už maji v kabitetu co mají příslušnost LGT a Němci ve straně zelených jak by smet jen tu máme uslintané buldoky co čekáji na hozenou kost
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload