Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Koho volit? Miloš Zeman: „Nesdílím názor, že partnerství dvou osob stejného pohlaví je vhodná cesta pro výchovu dětí“

V předvolebním speciálu jsme se zaměřili na všech devět kandidátů na prezidenta. Ptáme se jich na otázky, které se přímo dotýkají gayů a leseb. Ing. Miloš Zeman nám ani přes několik urgencí neposkytl odpovědi. Koalice za manželství ale vypátrala odpovědi na otázky, které nás zajímají.

Registrované partnerství existuje v Česku od roku 2006. Zákon se tehdy podařilo schválit i přes odpor kritiků z některých politických stran, bohužel negativní postoj u většiny z nich přetrvává dodnes. Jenže doba pokročila a je načase se posunout, protože registrované partnerství v současné podobě je nedostačující: 5 důvodů, proč se registrované partnerství nerovná manželství.

Plnohodnotné sňatky gayů jsou povoleny v USA, ve FranciiSpojeném království, nově i v Německu a dalších státech. Teď to u nás můžeme společně změnit. Dejme hlas budoucímu prezidentovi, kterému nejsou lhostejná práva minimálně půl milionu českých homosexuálů.

První kolo prezidentských voleb proběhne 12. – 13. ledna 2018. Případné druhé kolo by bylo 26. – 27. ledna 2018. Pokud už v prvním kole některý kandidát získá nadpoloviční většinu (více jak 50 %) ze všech platných odevzdaných hlasů, stává se prezidentem a druhé kolo nebude. Je proto důležité jít volit už v prvním kole a podpořít svého vybraného kandidáta.

Souhlasíte se zákonem o registrovaném partnerství homosexuálních párů? Jste s ním morálně ztotožněn?

Miloš Zeman nám neodpověděl, ale registrovanému partnerství už v roce 1995 vyjádřil podporu.

Souhlasíte s povolením plnohodnotných sňatků homosexuálních párů v ČR?

Miloš Zeman nám neodpověděl, ale v roce 2016 v debatě se středoškolskými studenty v Plzeňském kraji zazněl dotaz, co si Zeman myslí o referendu na Slovensku, ve kterém se občané měli vyjádřit k tomu, jaký svazek lze označit za manželství či zda páry stejného pohlaví mohou adoptovat děti. Referendum nakonec neplatí kvůli malé účasti.

Prezident tehdy řekl, že sexuální orientace je naprosto soukromou věcí každého z nás. „Proto bych sem vůbec nepletl politiku. Práva homosexuálů jsou naprosto stejná jako heterosexuálů,“ prohlásil Zeman s tím, že taková otázka by v referendu vůbec neměla být schválena.

Souhlasíte s přiosvojením dítěte partnera/ky​ druhým z partnerů žijící v registrovaném partnerství?

Miloš Zeman nám neodpověděl, ale v předvolební debatě (uspořádané Prague Pride a Knihovnou Václava Havla) v roce 2013 řekl, že „pro dítě je lepší, když bude vychováváno homosexuálním párem, než aby bylo v kojeneckém ústavu nebo dětském domově“. 

V pořadu Týden s prezidentem vysílaném v dubnu 2017 na TV Barrandov řekl: „Já nesdílím názor, že partnerství dvou osob stejného pohlaví je vhodná cesta pro výchovu dětí.“

V nedělním rozhovoru na Frekvenci 1 zkritizoval Prague Pride a uvedl, že homosexuální páry by měly mít stejná práva jako heterosexuální a že proti adopcím nic nemá.

Souhlasíte s plnohodnotnými adopcemi dětí homosexuálními páry?

Viz předchozí odpověď.

Už víte, koho budete volit?

Zeman nechce jmenovat Putnu, kritizuje ho Klaus i kardinál Vlk

Zeman: Putny si absolutně nevážím, ale jmenovat ho budu

Brněnští studenti demonstrovali proti Zemanovi

Miloš Zeman odsoudil pochody homosexuálů Prague Pride

Titulní foto: youtube.com

Onload

6 názorů ke článku

12. 01. 2018 v 15:14Off-line Charles2300  (32/183/85)
snad nebudete volit podle toho...jestli souhlasi nebo nesouhlasi s adobci deti... :D
18. 01. 2018 v 23:19Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
Nevím, do jaké míry je podstatné spojovat s volbou prezidenta souhlas s adopcí dětí(?). Zajímala by mne třeba taková statistika ... statistika, kde budou sečteny homosexuální / lesbické / bisexuální páry a spokojenost dětí (emocionální). Také by mne zajímalo, jak zásadově děti vyrůstají. Podle toho, jak většionou fungují homosexuální páry i jednotlivci ... mmm ... řekl bych, že spokojenost bude opravdu minimální. Většinou zním ... vlastně pouze ... zním heterosexuální páry, které spolu vydrží minimálně do doby, než jejich děti začnou plně chápat, o co jde, když dojde k rozvodu. Na stabilní rodině je vybudován stabilní člověk. Plně souhlasím s tím, že naše "PRIDE" by měla mít svoje hranice.
01. 05. 2020 v 20:16Off-line Onlip  (61/180/84)
Toho? Za žádných okolností. I kdyby tisíckrát souhlasil, i kdyby sám byl registrovaný.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 04. 2021 v 17:31Off-line Mikaela  (49/176/60)
Dědo proč nám cpeš Sputnik když si sám očkovany něčím jinym. To doporuč Gorbačovovi a nebo Lavrovovy, Putin neni tak blbý ,aby se nechal očkovat tou jejich sračkou
22. 05. 2021 v 19:07Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
Den stará zpráva z Drážďan :-)
https://www.dw.com/…e/a-57604354
Pro ty méně chápající: Okamura není rasista. Jenom chápe důsledky blbých rozhodnutí.. :-)
05. 09. 2021 v 10:27Off-line HanilDam  (28/180/80)
Kvákání pedofila
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload