Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

V Jihoafrické republice byl znásilněn a upálen lesbický manželský pár

Ve čtvrtek 18. ledna proběhne v Jihoafrické republice proces s osmi lidmi podezřelými z brutálního znásilnění a upálení lesbického manželského páru Joey a Anishi van Niekerkových. Ty byly naposled spatřeny 10. prosince, kdy opustily své bydliště, a vydaly se do Pretorie na pohřeb, kam už nedorazily.

O šest dní později bylo nalezeno jejich shořelé auto. 28. prosince se našly také jejich ostatky.

Podezřelými z dvojnásobné vraždy, znásilnění, únosu, loupeže, neoprávněného nakládání s hořlavinami a útoku na veřejného činitele jsou: Aaron Sithole (23 let), Koss Strydom (53 let), Jack Mokotedi (18 let), Alex Mudau (36 let), Moses Rakubu (33 let), Vincent Strydom (29 let), Maruschka Opperman (18 let) a Mercia Witney Van Rooi.

Přestože jsou v Jihoafrické republice od roku 2006 legální sňatky gayů a leseb, včetně adopcí dětí homosexuálními páry, díky čemuž si země nese status „bílé vrány“ afrického kontinentu, nenávist a předsudky vůči LGBT+ komunitě v zemi stále přetrvávají.

Země má dlouhodobý problém s lesbofobií, která je koncentrována zejména na maskulinní typy homosexuálních žen – „butch lesbians“. Ty se stávají často oběťmi nápravného znásilnění, což je zločin z nenávisti spočívající v nuceném pohlavním styku, jehož účelem je změnit sexuální orientace oběti.

Nápravné znásilňování je pácháno především na lesbách, ale nevyhýbá se ani gayům. Pachateli bývají často i rodinní příslušníci. Jedním takovým případem je indický gay znásilněný vlastní matkou.

Homosexuální pohlavní styk je v Jihoafrické republice legální od roku 1998. Legální věk způsobilosti k pohlavnímu styku je od roku 2007 sjednocený. Muži mající sex s muži smějí darovat krev, přestože má země dlouhodobý problém s epidemií HIV/AIDS.

Jižní Afrika je důkazem toho, že ani ty nejlepší zákony nejsou receptem na dobré zacházení a boj s homofobií.

Titulní foto: © Depositphotos.com/sundar

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

3 názory ke článku

18. 01. 2018 v 07:28Off-line Peter_Go  (23/-/-)
Otras, neverím že niekto môže spraviť takéto ohavné činy. Pokiaľ si daní spomenutý myslia že nebolo niečo v poriadku s obeťami tak by sa asi najprv mali pozrieť do zrkadla a do vlastného vnútra. Ohavnosť!
18. 01. 2018 v 16:24On-line Richard33  (44/185/80)
chesney.hawkes: Toto není reálné riziko.
18. 01. 2018 v 18:05Off-line Tadeas1  (35/181/80)
Chudák chlapec byl znásilněn vlastní matkou :D Určitě se mu to nelíbilo. Sexuálni orientace je k h...u.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload