Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

V pořadu Máte slovo proběhla žhavá diskuze o gay a lesbickém manželství. Děkujeme všem, kdo se v něm zastal homosexuálů!

Hrdinou čtvrtečního pořadu Máte slovo se stal mladík, jehož rodiči jsou dvě lesbické mámy. Všem odpůrcům legalizace manželství gayů a leseb jasně ukázal, že výchova dětí dvěma tatínky nebo maminkami je normální a není na tom vůbec nic špatného.

Věcně a velmi pozitivně za nás bojovala advokátka Adéla Horáková z kampaně Jsme fér, která se nenechala rozhodit žádným absurdním názorem protější strany. Skvěle ji sekundoval módní návrhář Osmany Laffita, který diskuzi dodal kubánský temperament a emoce. V pořadu také promluvil Laffitův belgický manžel, aby se ohradil proti mnoha zavádějícím tvrzení.

Z obecenstva také promluvil Aleš Rumpel, který deset let vedl queer filmový festival Mezipatra, a byl také jedním ze zakládajících členů platformy PROUD.

Velmi příjemné navíc bylo, že moderátorka Michaela Jílková vedla diskuzi velmi konstruktivně a nebávala se ohradit proti některým absurdním tvrzením ze strany odpůrců homosexuálních manželství.

Celý díl pořadu Máte slovo můžete zhlédnout na webu České televize.

Jsme fér: Dominik Feri má maximální odhodlání prosadit manželství pro všechny

Matěj Stropnický a Dan Krejčík podpořili petici Jsme fér

Jsme fér má za sebou další tři schůzky. Potkali se se zástupci STAN, ČSSD a ANO

Titulní foto: ceskatelevize.cz

Onload

8 názorů ke článku

30. 03. 2018 v 13:13Off-line Ellvin  (23/183/81)
Dvě mámy, nebo dva tátové, vždyť je to úplně jedno! Hlavně že ta dotyčná rodina funguje na 99,99% ;-) a okolí ať si trhne.
Jo a PS: nedržte se takových těch povídaček, že homo rodiče jsou daleko lepší, než hetero! Není to pravidlo. I homo rodiče dokáží být s***ě. Ovšem takových případů není zas až tolik. Nebo je, ale zas tolik se o nich nemluví, nwm
30. 03. 2018 v 14:34Off-line DJs.Zbynek  (39/175/70)
Takové Sračky a Pořadí České Televize Která Lže a Mele sračky a navadi lidi nenavisti a krale
30. 03. 2018 v 15:23Off-line Sugardaddy  (54/186/-)
Djs.Zbynek to co jsi ted napsal... To je nejd***lnejsi vec, kterou jsem kdy slysel. Nic z toho se ani nezavadilo o racionalni mysleni. Vsichni kdo si to precetli jsou kvuli tomu hloupejsi.
30. 03. 2018 v 15:28Off-line I8051  (53/184/97)
Nejlepsi tam byl ten pan psycholog, to byl fakt megablb :-)
31. 03. 2018 v 15:27Off-line Hromada  (65/-/-)
Reakce na Máte slovo, 29.3. 2018, Čt 1 (Manželství gayů a leseb)

Rozumím panu senátorovi Čunkovi. Jsme na jedné lodi. On hájí rovná práva pro svou křesťanskou mino***u - já pro mino***u jinakých z jiného hlediska (mnozí jsou rovněž věřící)...
Mrzí mne však, že argumentuje dogmaticky, často nepravdivě, nadřazeně. (Viz přirovnání hodnot naší mino***y - s chováním antického psychopata - císaře Nerona).
Každý člověk se rodí s nějakou příslušností k nějaké mino***ě (ten je malý, onen vysoký, ta blondýna, jiná tmavá, ten plešatý, další s vlasy po pás, ten romantik, další politik, atd.) - ale všichni mají právo mít stejná práva jako ostatní spoluobčané.
Já nejsem Homosexuál... Já jsem člověk... Jiří Hromada... Občan České republiky. 
A v soukromí jsem šťastný s mužem - s partnerem... To je mé soukromé hájemství…
Zákon o registrovaném partnerství není jen pro homosexuální dvojice - ale pro dvojice stejného pohlaví. (Výraz homosexuál patří do sexuologických pracovišť.)
Manželství může dorovnat, co v partnerství absentuje - aby nedocházelo ze strany státu k žádnému diskriminačnímu chování vůči jakékoli skupině občanů, kteří akceptují zákony této země.
Gayové a lesby pracují jako ostatní, platí daně jako ostatní, plní své povinnosti jako ostatní. Mají právo na právní postavení jako ostatní.
Prý nepomáháme podporovat přirozenost tím, že nemůžeme plodit děti. Příroda (a Bůh) to tak chtějí... Mnozí manželé nemají to štěstí mít děti. Jsou snad jako "strůjci pochodu smrti naší civilizace" hodni pohrdání? Stejně jako například Václav Havel, který také neměl děti?? (Vím, že společnosti přinášejí užitek svou pracovitostí, štědrostí, obětavostí - nemají tzv. úplnou rodinu, věnují se časově náročnějším povinnostem ve prospěch společnosti.)
Jsme na jednom z předních míst v Evropě v obsazenosti dětských domovů. Umožnit dětem adopce není právem dvojic v manželství, či v registrovaném partnerství... Jsou především právem opuštěných dětí.
Pan Čunek bojuje o zachování konzervativních hodnot v době, kdy se u nás vloni rozvádělo 50% manželství. Podporuji ho... Ale nerozumím, proč části občanů urážlivě odpírá prosadit tu samou, konzervativní hodnotu... 
Dítě (podle psychologů) potřebuje ke svému zdravému vývoji - identifikační vzor DVA. Skvělé je, když je to táta a máma... Ale dvě ženy, či dva muži v běžném životě milovanému dítěti rovněž poskytují nezbytný vzor (rozdělení povinností v domácnosti, rozepře a usmiřování, společné plánování) - ve stejné hodnotě. V dětských domovech (při vší péči) na to není prostor a čas - a hlavně láskyplnost.
Často se mne novináři ptají: "To registrované partnerství, co jste prosadil, to je váš největší životní úspěch, že?" Nikoliv. Jednak by mělo dozrát do celkové rovnoprávnosti (podle nové generace aktivistů) - a jednak byla nejdůležitější CESTA k němu. V roce 1990 (podle průzkumu veřejného mínění) nás podporovalo pouze 10% občanů. V roce přijetí zákona (2006) už - 75%! V dalších letech až 80%!! 
Případné manželství aktuálně podporuje více než 50% občanů ČR!!! To vše je důkazem, že nám společnost uvěřila - že jsme jejími plnoprávnými členy.
Společnost u nás dozrála - pochopila, že rodinu netvoří jen otec, matka a dítě. Ale také děda, babička, strýcové a tety, bratranci, sestřenice, atd. Nebezpečím pro rodinu není GL mino***a - ale hrozící nástup fašistů, dogmaticky věřících, těch, kteří mají problém sami se sebou (a s přijetím své jinaké orientace)... To je těch zbývajících 20%, kteří jsou proti nám. Za ty bojuje pan senátor Čunek?
Já jsem celý život - na straně LÁSKY...
Něžné a inspirativní Velikonoce...

Jiří Hromada
31. 03. 2018 v 21:19Off-line David.Taylor  (28/163/95)
Kdybych měl problém, tak ten pan psycholog Klimeš by byl poslední ke komu bych šel...
01. 04. 2018 v 15:16Off-line I8051  (53/184/97)
Prece bys nesel k nekomu, kdo ma sam se sebou problem :-)
01. 04. 2018 v 17:01Off-line Alda29  (36/192/90)
Tak zrovna Čunek, známý tou aférou, jak sexuálně obtěžoval svojí sekretářku a aférou s kupčením s hlasy u voleb, není zrovna věrohodný.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload