Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay aktivista Jiří Hromada zareagoval na Máte slovo: Více než 50 % občanů České republiky podporuje homosexuální sňatky!

Herec a gay aktivista Jiří Hromada zareagoval pod našim článkem na čtvrteční díl pořadu Máte slovo, který se věnoval gay a lesbickým manželstvím. Rozhodli jsme názor pana Hromady otisknout v tomto samostatném článku:

Rozumím panu senátorovi Čunkovi. Jsme na jedné lodi. On hájí rovná práva pro svou křesťanskou minoritu – já pro minoritu jinakých z jiného hlediska. Mnozí jsou rovněž věřící...

Mrzí mne však, že argumentuje dogmaticky, často nepravdivě, nadřazeně. Viz přirovnání hodnot naší minority - s chováním antického psychopata – císaře Neron.

Každý člověk se rodí s nějakou příslušností k nějaké minoritě. Ten je malý, onen vysoký, ta blondýna, jiná tmavá, ten plešatý, další s vlasy po pás, ten romantik, další politik, atd. Ale všichni mají právo mít stejná práva jako ostatní spoluobčané.

Já nejsem Homosexuál... Já jsem člověk... Jiří Hromada... Občan České republiky.

A v soukromí jsem šťastný s mužem – s partnerem... To je mé soukromé hájemství…

Zákon o registrovaném partnerství není jen pro homosexuální dvojice – ale pro dvojice stejného pohlaví. Výraz homosexuál patří do sexuologických pracovišť.

Manželství může dorovnat, co v partnerství absentuje – aby nedocházelo ze strany státu k žádnému diskriminačnímu chování vůči jakékoli skupině občanů, kteří akceptují zákony této země.

Gayové a lesby pracují jako ostatní, platí daně jako ostatní, plní své povinnosti jako ostatní. Mají právo na právní postavení jako ostatní.

Prý nepomáháme podporovat přirozenost tím, že nemůžeme plodit děti. Příroda (a Bůh) to tak chtějí... Mnozí manželé nemají to štěstí mít děti. Jsou snad jako „strůjci pochodu smrti naší civilizace“ hodni pohrdání? Stejně jako například Václav Havel, který také neměl děti?

Vím, že společnosti přinášejí užitek svou pracovitostí, štědrostí, obětavostí – nemají tzv. úplnou rodinu, věnují se časově náročnějším povinnostem ve prospěch společnosti.

Jsme na jednom z předních míst v Evropě v obsazenosti dětských domovů. Umožnit dětem adopce není právem dvojic v manželství, či v registrovaném partnerství... Jsou především právem opuštěných dětí.

Pan Čunek bojuje o zachování konzervativních hodnot v době, kdy se u nás vloni rozvádělo 50 % manželství. Podporuji ho... Ale nerozumím, proč části občanů urážlivě odpírá prosadit tu samou, konzervativní hodnotu...

Dítě podle psychologů potřebuje ke svému zdravému vývoji identifikační vzor DVA. Skvělé je, když je to táta a máma... Ale dvě ženy, či dva muži v běžném životě milovanému dítěti rovněž poskytují nezbytný vzor. Rozdělení povinností v domácnosti, rozepře a usmiřování, společné plánování – ve stejné hodnotě. V dětských domovech (při vší péči) na to není prostor a čas – a hlavně láskyplnost.

Často se mne novináři ptají: „To registrované partnerství, co jste prosadil, to je váš největší životní úspěch, že?“ Nikoliv. Jednak by mělo dozrát do celkové rovnoprávnosti (podle nové generace aktivistů) – a jednak byla nejdůležitější cesta k němu. V roce 1990 podle průzkumu veřejného mínění nás podporovalo pouze 10 % občanů. V roce přijetí zákona (2006) už – 75 %! V dalších letech až 80 %!

Případné manželství aktuálně podporuje více než 50% občanů ČR! To vše je důkazem, že nám společnost uvěřila – že jsme jejími plnoprávnými členy.

Společnost u nás dozrála – pochopila, že rodinu netvoří jen otec, matka a dítě. Ale také děda, babička, strýcové a tety, bratranci, sestřenice, atd. Nebezpečím pro rodinu není gay a lesbická minorita – ale hrozící nástup fašistů, dogmaticky věřících, těch, kteří mají problém sami se sebou a s přijetím své jinaké orientace... To je těch zbývajících 20 %, kteří jsou proti nám. Za ty bojuje pan senátor Čunek?

Já jsem celý život – na straně LÁSKY...

Něžné a inspirativní Velikonoce...

V pořadu Máte slovo proběhla žhavá diskuze o gay a lesbickém manželství. Děkujeme všem, kdo se v něm zastal homosexuálů!

To je boj! Jílková v Máte slovo řeší adopce dětí homosexuály

„Fuj, hamba!“ ozvalo se z publika, když Jiří Čunek začal kritizoval výchovu dětí gay páry

Titulní foto: malyprinc.org

Onload

2 názory ke článku

01. 04. 2018 v 11:11Off-line Ellvin  (23/183/81)
Žijeme ve 21. století, kde si musíme zvylat na to, co před rokem 1989 bylo nemyslitelné. A jestli se to někomu nelíbí, tak ať. Pokud svými názory neobtěžuje své okolí, jakože někteří staříci svými názory své okolí obtěžují a né 6e ne, tak je to (nebo spíš by to bylo) naprosto v pořádku
01. 04. 2018 v 21:55Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Tak to jsi evidentně neviděl žádné nedávné průzkumy veřejného mínění. Tenhle od CVVM je už z loňského května https://cvvm.soc.cas.cz/…ov170608.pdf 52 % bylo pro stejnopohlavní manželství, 51 % pro adopci z ústavní péče a 68 % pro adopci dítěte partnera.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload