Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Proč je londýnský Gay Pride tak malý ve srovnání se zbytkem světa?

Aktivista LGBT+ práv Peter Tatchell, jeden z průkopníků londýnského Pridu se domnívá, že nařízené omezení počtu lidí, které se zúčastní letošní akce představuje „anti-LGBT diskriminaci“.

Tatchell kritizoval primátora Londýna, radu Westminster a Metropolitní policii, že omezili počet účastníků v sobotním pochodu pouze na 30 000. Jen malý zlomek těch, kteří se chtějí sobotního pochodu zúčastnit, to bude mít dovoleno. Kdyby nebyl stanoven žádný limit, tak by odhadem pochodovalo 100 000 lidí, jako v 90. letech, uvedl Tatchell.

Také zdůraznil, že město Dublin, které je zřetelně menší než britské hlavní město, mělo minulý týden dvojnásobný počet účastníků. Velikost a spontánnost průvodu je přiškrcena předpisy a byrokracií městských úřadů. Omezení týkající se organizací zúčastněných na Pridu a vysoké poplatky, které LGBT+ asociace musí zaplatit, omezily jejich pravomoc.

Náklady spojené s účastí a poplatky za zabezpečení vedly společnosti, aby převzaly Pride, což následně způsobilo, že událost ztrácí na své gay podstatě a byla „degayována“, uvedl Tatchell. Průvod tak vypadá jako nekonečná kolonáda firemní propagace. Mnoho společností nezmiňuje LGBT+ práva či osoby, jen hrdost. Ideály rovnosti LGBT+ jsou stěží viditelné. V loňském roce napočítal jen deset průvodních LGBT+ skupin s poselstvím o lidských právech, dodal.

Nadace Petera Tatchella vyzývá lidi, aby tak vzali zpátky svou hrdost. Tatchell si myslí, že zbavení všech motorizovaných „plavidel“ by byl způsob, jak snížit náklady a celý Pride by se tak vymanil z měnových omezení.

V reakci na Tatchella předseda Pridu v Londýně Michael Salter-Church řekl, že jedním z mnoha prvků, které se musí brát v úvahu je, že o 30 000 lidí se stará tým o více než 500 dobrovolníků, kteří pracují až 10 hodin denně a pokud by měla být kapacita navýšena, bude zapotřebí více dobrovolníků. Londýnský Gay Pride 2018 začne dnes 7.7. ve 12 hodin.

Takto vypadal londýnský Gay Pride 2017

Titulní foto: youtube.com

Onload

2 názory ke článku

07. 07. 2018 v 12:42Off-line Velmar  (24/-/-)
Anti gay pride? Tam jdu. :O
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 07. 2018 v 19:45Off-line M.a.n  (26/177/85)
Příliš obscénnosti škodí na image.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload