Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nové testování na HIV, syfilis a žloutenku v Hradci Králové: Anonymně, zdarma, gay friendly a bez předsudků

Testy na HIV anonymně a zdarma nyní i v Hradci Králové. Základem všeho zdraví je prevence a proto Česká společnost AIDS pomoc ve spolupráci s královehradeckou fakultní nemocnicí otevřela v úterý 10. 7. 2018 nový HIV checkpoint. V regionu Královehradecka a Pardubicka se otvírá nová možnost přijít se otestovat na přítomnost infekce HIV, ale také infekcí syfilis a žloutenky B nebo C, případně získat PrEP.

Hradec Králové se tak zařadil mezi města, kde již checkpointy pracují – tedy Ostravu, Olomouc, Teplice, České Budějovice a Prahu. Nová pobočka má staré dobré zvyklosti testování, tedy anonymní, zdarma, gay friendly a bez předsudků.

„Nikoho nesoudíme, nikoho nehodnotíme a rádi poradíme v oblasti prevence i případné léčby. Testování bude probíhat každé úterý od 15 do 18 hodin. Na testování se není třeba nijak zvlášť připravovat,“ říkají zástupci České společnosti AIDS pomoc.

Každému testování předchází detailní pohovor s poradcem, kde se zjišťuje míra rizika a jednání klienta. Na základě poskytnutých informací se následně vyhodnocuje, zda je vhodná doba na testování a také na jaké infekce se test provede.

„Každý získá identifikátor, který tvoří 8 náhodných písmen a ten používáme místo jména a příjmení. Při první návštěvě je po poradenství klientovi odebrán vzorek žilní krve a po týdnu si přijde pro výsledek. Za poplatek je možné uskutečnit i rychlotest a výsledky jsou za několik málo minut,“ dodávají.

Nový HIV checkpoint najdete ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, Sokolská 581 Hradec Králové, pavilon č. 6 vchod č. 3

Pěšky se k pavilonu dá přijít i bočním vchodem od řeky. Checkpoint by nebyl bez velké podpory Fakultní nemocnice Hradec Králové, která umožnila jeho provoz. Proto neváhejte a čekněte svůj status v checkpointu Hradec Králové.

Titulní foto: © Depositphotos.com/belchonock, zdroj: ČSAP

Autorem článku je Česká společnost AIDS pomoc, z. s., která vybudovala Dům světla. Nabízí praktickou pomoc HIV pozitivních občanům a bezplatné anonymní testování na HIV.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload