Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Oblíbená hra „The Sims: Freeplay“ byla zakázána v sedmi zemích. Je to kvůli LGBT obsahu ve hře?

Mobilní hra The Sims: Freeplay byla zakázána v několika zemích. Fanoušci hry si myslí, že to je kvůli explicitnímu LGBT obsahu. Zástupce společnosti EA 20. června potvrdil, že hra nebude k dispozici v 7 zemích. Mluvčí uvedl, že ve světle regionálních standardů nebude hra aktualizována. EA nepotvrdila přesný význam těchto regionálních norem, ale mnoho fanoušků se shodlo na tom, že je za tím svět The Sims rozšířený o LGBT možnosti.

Mluvčí dál uvedl, že EA byla vždy hrdá na hodnoty a rozmanitost komunity The Sims. Zákaz hry se týká Číny, Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů, Ománu, Kuvajtu, Kataru a Egyptu.

Uživatelé, kteří si hru stáhli ji budou mít dostupnou pouze v základní verzi. Hra se ale nebude aktualizovat a po čase bude zastaralá. Navíc uživatelé nebudou moci ve hře nakupovat.

Hra se objevila poprvé v roce 2000

Populární hra pro simulaci života, která byla poprvé představena v roce 2000. Za ta léta prošla řadou změn odrážející společnost, včetně schopnosti manželství simíků stejného pohlaví a homosexuální adopce. V roce 2016 došlo také k odstranění omezení týkající se pohlaví. Aktualizace byla původně oznámena jako malá změna v možnostech šatníku, ale hráči rychle zjistili, že aktualizace jsou mnohem komplexnější, než jen volba oblečení.

The Sims 4 uvedla širokou škálu možností pohlaví, které byly navzájem nezávislé, takže nově zahrnovala i trans možnosti. Aktualizace pak umožňovala i mužským simíkům otěhotnět. Vývojáři Maxis a EA v té době uvedli, že společně s organizací GLAAD obhajující LGBT práva, spolupracovali na aktualizaci.

Během existence hry The Sims se na vývojáře snášela kritika z důvodu obsahu manželství osob stejného pohlaví, homosexuálního rodičovství, mimomanželského sexu a netradičních rodin. Dokonce ještě před průkopnickou aktualizací pohlaví mohli hráči s ostatními simíky navázat vztahový status bez ohledu na pohlaví.

V roce 2014 ruské úřady hru vyhodnotily, že je vhodná pouze pro dospělé z důvodu vztahů simíků stejného pohlaví.

Rusku vadí homosexuální vztahy ve hře The Sims, proto ji zakázal prodávat dětem

Titulní foto: youtube.com

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload