Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový trailer k filmu „Teroristka“: Učitelka v důchodu Iva Janžurová si sežene zbraň a namíří ji proti zlu

Černá komedie „Teroristka“ vypráví o Marii, učitelce v důchodu, která říká, že už si nechce připadat jako kráva a rozhodne se zrealizovat to, co nás sice občas napadne, ale hned tu myšlenku zapudíme: sežene si zbraň a namíří ji na strůjce zla. Za cenu vlastní oběti se pokusí pomoci jiným. Marie však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky.

Režisér a scénárista Radek Bajgar psal scénář k tomuto filmu přímo pro Ivu Janžurovou a ta se po přečtení scénáře k realizaci vůbec nenechala přemlouvat.

„Scénář jsem psal jednoznačně pro Ivu Janžurovou, bez ní bych do toho asi nešel. To, co ta paní v příběhu zažije, je zároveň tragický a přitom to vypadá srandovně, protože není zvykem, aby si starší paní sháněly pistole. Divák musí jít s ní, všechno jí to věřit, rozumět jí i v situaci, kdy dělá extrémní věci. Komedie by měla být o pravdě a bolesti. A v téhle poloze je prostě Iva Janžurová nedostižná,” vysvětluje Bajgar.

O své postavě Iva Janžurová prozradila: „Moje hrdinka – paní učitelka v důchodu – je skálopevně přesvědčená, že slušnost, zdvořilost a vzájemná lidská úcta je jediná možná cesta k vyřešení každého problému občanského spolužití. Že ve chvíli, kdy se tato její víra hroutí, v sobě objeví sílu vzepřít se bezmoci, která ve většině z nás vyvolává pasivitu a ztrátu životní spokojenosti, tím překvapí sama sebe a své nejbližší a doufám, že i diváky.“

Ve filmu se dále hrají Martin Hofmann, Tatiana Vilhelmová, Pavel Liška, Eva Holubová, Jana Plodková a Kristina Svarinská.

Premiéra filmu Teroristka dorazí do českých kin 4. 4. 2019.

Titulní foto: CinemArt

Onload

1 názor ke článku

02. 02. 2019 v 05:03Off-line Vacek  (23/178/56)
To musím vidět! :DDD
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload