Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový „Avengers: Endgame“ trhl rekord české filmové historie

Nejnovější díl ságy studia Marvel Avengers: Endgame se po svém premiérovém víkendu zásadně zapsal do historických tabulek světových tržeb a ani české zápisy rekordních premiérových víkendů nezůstaly beze změn.

Poslední Avengers překonali svými 356 215 diváky za premiérový víkend (bez středečních předpremiér) dosavadního držitele diváckého rekordu titul Padesát odstínů šedi o téměř 40 %. Když přičteme čísla návštěvnosti včetně středečních předpremiér, dostaneme se na 397 tisíc diváků.

Tržební rekord držela doposud pevně v rukou jiná sága, a to Star Wars: Síla se probouzí, i tento rekord však jasně padl. Se svými 60 milióny hrubých tržeb z českých kin zvedli Avengers laťku premiérového čísla o bezmála 60 %.

„Od Avengers se čekalo vysoké číslo a neskromně i historické prvenství v rámci premiérových čísel, ale dosažený výsledek je něco, co bez nadsázky můžeme nazvat doposud neznámou distribuční realitou,“ říká český distributor Falcon.

Foto: Falcon

Unikátnost vysokého výsledku podtrhuje fakt, že film trvá přes tři hodiny a počet představení tak byl u spousty kin objektivně limitován. V tabulkách návštěvnosti lze nalézt celou řadu titulů, které dosáhly na statisícové hodnoty, ale ještě nikdy se tak nestalo v rozmezí čtyř dnů premiérového víkendu.

Přestože Unie filmových distributorů oficiálně nezveřejňuje denní výsledky jednotlivých filmů, je statisticky dané, že se ještě nikdy nestalo, aby jakýkoliv film v české historii za jediný den překonal hranici 100 tisíc diváků. V sobotu 27. 4. 2019 to Avengers v Česku dokázali.

Nový trailer k filmu „Avengers: End Game“: Každá cesta jednou končí

Trailer k filmu „Avengers: Endgame“: Zbrusu nová ochutnávka je tu!

Titulní foto: Falcon, zdroj: Falcon

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload