Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Průzkum 2019: Čím dál více lidí si uvědomuje, že mají v rodině a mezi přáteli gaye a lesby

Z průzku o toleranci české společnosti byla položena třídicí otázka, která zjišťovala, zda respondent má přátele nebo známé mezi homosexuálními muži nebo ženami. Celkem 39 % dotázaných na tuto otázku odpovědělo kladně, 50 % záporně a 11 % zvolilo odpověď „nevím“.

Oproti loňskému roku se zvýšil podíl těch, kteří uvedli, že mezi jejich přáteli či známými jsou homosexuálové, a to o 5 procentních bodů, podíl respondentů, kteří odpověděli, že mezi jejich přáteli či známými homosexuálové nejsou, se snížil o 5 procentních bodů a podíl těch, co zvolili variantu „nevím“ se nezměnil.

Coming out tak kromě psychické úlevy zlepšuje vnímání gayů ve společnosti, protože díky tomu si aspoň lidé uvědomují, že mezi svými přáteli, vnuky, vnučkami či příbuznými mají gaye nebo lesbu.

Šetření bylo provedeno Centrem pro výzkum veřejného mínění, Sociologického ústavu AV ČR. Probíhalo v rámci průzkumu Naše společnost ve dnech 4. – 14. 5. 2019. Odpovídalo 1 026 respondentů starších 15 let na základě osobního rozhovoru.

Další aktuální průzkumy:

Průzkum 2019: Komu vadí homosexuálové? Lidem, kteří jsou nespokojeni se svým životem

Průzkum 2019: 75 % lidí souhlasí s registrovaným partnerstvím. Pozitivní postoj ke gayům a lesbám má ve společnosti vzestupnou tendenci

Průzkum 2019: Coming out přestává být problém, lidé jsou tolerantnější

Titulní foto: © Depositphotos.com/mimagephotos, zdroj: cvvm.soc.cas.cz

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload