Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový trailer k filmu „Výjimeční“ od tvůrců filmů Nedotknutelní a Dokud nás svatba nerozdělí

Autoři filmů Nedotknutelní (2011) a Dokud nás svatba nerozdělí (2017) přichází se zatím nejosobnějším snímkem „Výjimeční“, plným naděje, nečekaného humoru, přátelství, houževnatosti a mimořádné obětavosti.

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat.

Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl.

Komediálně laděné drama Výjimeční bylo vybráno jako zakončovací film letošního festivalu v Cannes. Jedná se o sedmý společný počin režisérsko-scenáristické dvojice Erica Toledana a Oliviera Nakacheho. Jejich komedie Nedotknutelní (2011) okouzlila diváky po celém světě, ve Francii ji do této chvíle v návštěvnosti porazily jen 2 filmy (jedním z nich je Titanic), a letos vznikl americký remake s Bryanem Cranstonem v hlavní roli.

Aby ve Výjimečných dosáhli co největší autenticity, Toledano s Nakachem se na dva roky naplno ponořili do chodu organizací, o nichž film pojednává. Většina scén proto vychází ze situací, jak je autoři na vlastní kůži prožili. Postava Bruna je založená na jejich dlouholetém příteli, Stéphanovi Benhamou, který se staral o autistického člena Toledanovy rodiny. Snímek je unikátní i tím, že v něm kromě profesionálních herců vystupují také autističtí neherci.

Fikce se tak prolíná s realitou, stejně jako se pláč mísí se smíchem a dramatické situace v terénu s chvilkami oddechu, lehkosti a optimismu.

Premiéra filmu Výjimeční dorazí do českých kin 28. 11. 2019.

Titulní foto: youtube.com

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload