Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Petr Lexa ze skupiny Slza představuje svou první autorskou píseň „4 ráno“

Kapela Slza přichází s třetí nahrávkou z připravovaného alba, které kompletně vzniká v zahraniční produkci. Píseň „4 ráno“, jež na první poslech osloví posluchače živelnějším a rockovějším zvukem, je prvním autorským počinem zpěváka Petra Lexy. Ten rovněž ztvárnil hlavní roli v odvážném videoklipu.

Výhradním autorem hudby není tentokrát kytarista Lukáš Bundil, ale právě Petr Lexa, který hudbu složil jedné bezesné noci. Vzpomíná: „Považuji se za nočního tvora. Asi mi prospívá to ticho a klid kolem. Prvotní nápad na tuhle píseň se mi zrodil někdy před spaním, a tak následovala bezesná noc. Ráno jsem měl hotové první demo, které mělo spíš takový r&b, až funky nádech. Ve studiu pak píseň dostala rockovější podobu.“

Námětem pro videoklip, jenž zaujme intimní atmosférou, byl ne zcela pozitivní zážitek a zkušenosti Petra Lexy, které před lety prožil.

„V textu vyprávím o jednom svém nešťastném vztahu, který jsem zažil asi čtyři roky zpátky. Tehdy bylo těch bezesných nocí spoustu. Seděl jsem doma v pokoji, v ruce držel telefon a čekal, až zavolá. Někdy se tak stalo, někdy ne. Trvalo mi dlouho, než jsem se odhodlal a řekl dost,“ přibližuje zpěvák, který text písně 4 ráno napsal spolu s Ondřejem Ládkem (Xindl X). V textařském tandemu Lexa-Ládek nyní vznikají i další připravované songy.

Režie videoklipu se ujal Radim Věžník. Petra obsadil do hlavní mužské role a ženskou představitelku ztvárnila Viktorie Čumpelíková. I když má Petr předešlé herecké zkušenosti, tak hrát téměř sám sebe v intimních scénách pro něj bylo premiérou.

Živelná energie, která z písně dýchá, je odrazem aktuálního směřování kapely. Důraz na rockovější zvuk, živost, energii a uvolněnost. Velký podíl na novém přístupu k hudbě má právě spolupráce se zahraničními producenty. Na vzniku skladeb se podílí berlínské studio anglického skladatele a producenta Olivera Soma a londýnští producenti Nick Atkinson a Edd Holloway, kteří mimo jiné stojí i za úspěšnými nahrávkami Deana Lewise a Lewise Capaldiho.

„Spolupráce s hudebními producenty, kteří stojí za úspěchem celosvětově známých nahrávek, je pro nás nesmírně inspirativním procesem. Světová pop music pro nás vždy byla velkým zdrojem inspirace a mít možnost být s těmito lidmi přímo „v kuchyni“ a pracovat takto na našich nahrávkách je nejenom veliká zkušenost ale zároveň splněný sen,“ shodují se Lukáš Bundil a Petr Lexa.

Titulní foto: youtube.com

Onload

2 názory ke článku

25. 11. 2019 v 08:07Off-line Lofwyr  (45/180/85)
Chce se mi zvracet
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 11. 2019 v 17:45Off-line Stepaluk  (20/183/71)
Tak tenhle styl hudby u Slzy neznám... A rozhodně se mi líbí mnohem víc než ten předešlý.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload