Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Svezte se HIV preventivní linkou. Tramvají, autobusem nebo trolejbusem

Neděle, 1. 12. 2019, je Světový den boje proti AIDS. České společnosti AIDS pomoc se i letos podařilo do aktivit k tomuto dni zapojit dopravní podniky několika českých a moravských měst. Preventivní tramvaje, autobusy a trolejbus vyjedou tentokrát již ve čtvrtek, 28. 11. 2019. Preventivní linkou se cestující mohou svézt v Praze, Plzni, Liberci, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Teplicích, Brně, Olomouci, a Ostravě.

Cestující mohou ve všech městech kromě Prahy nastoupit do preventivních linek od 14:00 do 17:00 hodin. V Praze bude jezdit preventivní tramvaj od 13:00 do 19:00 hodin. Jízdní řády budou k dispozici na webových stránkách jednotlivých dopravních podniků, které se do této akce zapojily.

V preventivních linkách budou cestujícím na dotazy týkající se HIV a AIDS odpovídat medici, preventisté a vyškolení dobrovolníci. Kromě toho pasažéři dostanou preventivní balíčky a mohou také přispět na boj proti AIDS zakoupením odznáčku nebo žetonu se symbolem červené stužky. Výtěžek z prodeje půjde na další preventivní aktivity České společnosti AIDS pomoc.

V Liberci a v Ostravě bude současně probíhat testování na HIV v mobilních checkpointech. V Liberci si zájemci mohou přijít ověřit svůj status do sanitky provozované Českou společností AIDS pomoc, která bude již od 13:00 do 17:00 připravená ve Fügnerově ulici v depu MHD. V Ostravě bude sanitka Českého červeného kříže zaparkovaná od 14:00 do 17:00 před obchodním centrem Forum Nová Karolina. Rychlotesty, které se v těchto mobilních checkpointech používají, poskytnou výsledky během několika málo minut.

Letošní preventivní linky organizuje Česká společnost AIDS pomoc za podpory těchto partnerů: Dopravního podniku hlavního města Prahy, Dopravního podniku města Brna, Dopravního podniku Ostrava, Dopravního podniku města Olomouce, Plzeňských městských dopravních podniků, Dopravního podniku města Hradce Králové, Dopravního podniku města České Budějovice, Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, Arrivy Teplice, organizace ROZKOŠ bez RIZIKA, Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotního ústavu se sídlem v  Ostravě, Českého červeného kříže a Mezinárodní asociace studentů medicíny (IFMSA CZ).

Titulní foto: © Depositphotos.com/belchonock, zdroj: TZ

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload