Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Pirát Jan Lipavský vyzývá premiéra Babiše k přijetí zákona o manželství pro gaye a lesby

Kvůli pandemii nemoci COVID-19 Česko uzavřelo cizincům své hranice. Ze zákazu ovšem platí výjimky. Ty se týkají také rodinných příslušníků, manželů a dětí. Jak už jsme psali v úterý, náš právní systém bohužel nenahlíží na registrované partnery jako na rodinné příslušníky. „Tato výjimka se tedy na ně nevztahuje. Partneři, z nichž jeden je Čech a druhý cizinec, zůstali od sebe oddělení a neví, kdy se znovu setkají,“ upozornil poslanec za Pirátskou stranu Jan Lipavský.

Interpeloval proto premiéra Babiše, aby ho na nerovnost upozornil a požádal o nápravu. V interpelaci navíc uvádí, že i po úpravě této výjimky zůstává další problém. „Registrovaní partneři nebo manželé podle práva jiného státu nemohou v České republice nabýt společných rodičovských práv, například společnou adopcí nebo přisvojením,“ uvádí v interpelaci.

„Z tohoto důvodu vnímám nepraktičnost nutnosti tohoto dvojího režimu mezi manželstvím a registrovaným partnerstvím, který zároveň neřeší všechny problémy – zejména vztahy k dětem. Jako správné dlouhodobé řešení se tak jeví přijetí zákona o manželství pro všechny, který by tyto a podobné komplikace do budoucna eliminoval,“ vyzývá Lipavský.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Situace s onemocněním COVID-19 opět ukazuje, že Česko potřebuje manželství pro gaye a lesby

Piráti: Jsme zklamaní! Sněmovna opět odmítla jednat o manželství pro gaye a lesby

Poslanec František Kopřiva: „Piráti jednoznačně souhlasí s manželstvím pro gaye a lesby“

Titulní foto: pirati, Flickr, Creative Commons

Onload

9 názorů ke článku

11. 04. 2020 v 15:57Off-line Edvin  (33/186/95)
Aspoň to není zahořklý severo-maďar :D ;)
12. 04. 2020 v 09:33Off-line Lofwyr  (45/180/85)
Koho to zajímá?
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
12. 04. 2020 v 23:48Off-line LordDeath  (29/160/55)
Všichni mají starostí nad hlavu a oni do toho tahají manželství pro všechny to je ted hodně potřeba v téhle situaci
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
24. 04. 2020 v 01:37Off-line Scaredboy  (25/-/-)
Abyste se z té korony všichni neposr***. Myslím, že manželství pro všechny tu bylo ještě dávno před nějakou koronou, která je stejně jen vymyšlená zdeformovaná chřipka, aby vás (ovce) mohli ovládat. Měli to potvrdit hned a nemuselo by se stát tohle, jak dlouho si myslí, že na to povolení lidi budou čekat? Nikomu není nic po tom, kdo si koho vezme! Ženská se může provdat za věc, ale dva zamilovaní lidi stejného pohlaví se vzít nemohou? Jaký k tomi mají důvod?
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
24. 04. 2020 v 18:25Off-line Scaredboy  (25/-/-)
V mém věku? Vždyť jsem o rok mladší než ty, tak co to tady plácáš. Já na rozdíl od tebe toho vím dost, a podobný hov*o jako je korona už jsem měl za život nespočetněkrát, nehledě na to, že má imunita je na nule a stejně jsem ještě nic nechytil, není to zvláštní? A kde jsou ti lidi, kterým někdo umřel na koronu? Věř si čemu chceš, to je v dnešní době nejlehčí, věřit tomu, co ti kdo naservíruje pod nos. Člověk umře na rakovinu, ale určitě měl i koronu, tak si ho taky započítáme do svých statistik, aby se nám lépe diktovalo, když se budou lidi bát. Strachem se nejlíp vládne a ovládají lidé, bohužel. Jen mě překvapuje, kolik ovcí bez mozku tady v ČR doopravdy máme. :) Jen všechny zruinovat a nahrabat pro sebe co nejvíce peněz, o nic víc nejde.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 09. 2022 v 09:57Off-line Waioleta  (50/-/-)
Každá rodina čeli kde k čemu a takže hold když tato společnost nemá vychované jedince co jen blabolí o něčem potom jaky smysl má tradiční rodina v téjto společnosti? Vždyt´ přibývá papírování a nervy jen tečou takže potom zůstáva otázka která komunita či složení rodiny je odolná proti birokrtickým nesmyslům?
10. 09. 2022 v 10:59Off-line I8051  (53/184/97)
Ty jsi se vaioleto rozhadala s mikaelou? ... :-)
12. 09. 2022 v 16:07Off-line Waioleta  (50/-/-)
Ne sme kámošky z atelieru
12. 09. 2022 v 16:15Off-line Waioleta  (50/-/-)
I v klasickém manželství kde jeden je čech a druhý z jiného státu tak je opomijené zákony kde vyloženě na to že někdy i někdo střetné což poslední kdo na to doplatí je nezletilá osoba a nezachráni nikoho i Evroský soud
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload

Podívej se na další – COVID-19:

Podívej se na další – Piráti:

Podívej se na další – Jan Lipavský:

Podívej se na další – Gay manželství a registrované partnerství:

Mohlo by tě zajímat:

Nejnovější články:

OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload