Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zdravotní sestra: „COVID-19 není chřipka ani HOAX. Lidé z minuty na minutu bojují o život“

Zdravotní sestra Michaela Mlčouchová z náchodské nemocnice už nevydržela přihlížet na konspirační teorie, které se šíří okolo onemocnění COVID-19. „Divadlo to fakt není,“ píše na svém Facebooku. Vysvětluje, v čem je nemoc odlišná od chřipky a že si rozhodně nevybírá oběti jen mezi staršími.

Už nějakou chvíli pozoruji, že je pořad víc a víc konspiračních teorií o COVIDU-19. Lidi neví, čemu mají věřit, jelikož média nás zásobují přemrštěným přísunem informací, i pro mě jako zdravotníka je těžké, udělat si názor a orientovat se v té spoustě lživých, zkreslených nebo snad i některých pravdivých zprávách.

Ale prosím Vás... teorie jako že „vláda chce naše DNA, chtějí nás očipovat tekutým čipem v očkování, nemocnice jsou prázdné a zdravotníci jen hrají divadlo, aby se lidi báli atd.“, to mě vytáčí do vrtule. Kdo mě zná, ví, že na pravdu u mě nemusíte dlouho čekat.

Ať už COVID-19 vznikl jakkoli (přirozenou mutací / uměle laboratorně), tak teď už je to v podstatě jedno – je tu s námi a ještě chvíli bude... a věřte mi, že divadlo to fakt není. Jinak bychom tu měli asi moc hooodně dobrých herců, kteří jsou tak dobří, že fingují špatné laboratorní výsledky, šílené nálezy na RTG plic a někteří tu národní „hru“ berou tak vážně, že dokonce i umřou. Lidé umírají, není to hoax.

Tahle nemoc je zvláštní, nelze ji přirovnávat k chřipce, ani její nakažlivost, průběh nebo její mortalitu – chřipka je tu s námi roky, již existují očkování (osobně jsem se na chřipku nikdy očkovat nenechala a nemám to v plánu) a za svou kariéru jsem nezažila, že by vir chřipky způsobil pandemii v teto míře a musela se zřizovat „chřipková oddělení“ a zdravotníci chodili ve skafandru. Prostě COVID-19 NENÍ chřipka.

Argument, že to ubližuje jen starým a polymorbidním pacientům a že je to způsob selekce, že na něco umřít musí – názor IQ tykve. Pod rukama jsem na našich covidových jednotkách měla i mladé, jinak úplně zdravé jedince. Samozřejmě převážně jsou na oddělení senioři, prostě tak to je, ale proto že je někdo starší to automaticky neznamená, že musí umřít, když do teď normálně fungoval atd. Naše generace má jít do důchodu v 65, bylo by asi blbý, kdyby nás pak nechali v 70 umřít, protože už jsme vlastně bezcenní, že?

Je to prostě kolotoč – někdo má průběh bezpříznakový a při tom je třeba infekční, jiní mají slabší příznaky, další potřebuje kyslík a někdo, bohužel, skončí na ventilátoru a z minuty na minutu vede tvrdý boj o život.

My zdravotníci bojujeme pro každého z pacientů, aby následky nemoci byly co nejmenší, aby lidé neumírali zbytečně o několik let dřív, než co tu ještě mohli být. Je to náročné nejen z důvodu nutnosti nošení ochranných pomůcek, ale i proto že nemáte možnost se jít napít, kdy chcete, nebo třeba i jít na záchod hned co si tělo řekne.

Jsme vyčerpání, fyzicky ale i psychicky. A pak si na Facebooku přečtu, že „někdo nezná nikoho pozitivního“ a proto COVID-19 neexistuje, nebo fotky z areálu náchodské nemocnice, a že nám lidé neumírají na ulici a nemáme tam mrazáky na mrtvé... máme patologii a díky bohu i zdi. Ale kdyby někdo chtěl, bereme dobrovolníky, takže se za ty zdi můžete přijít podívat. A nechci být negativistická, ale bohužel i na tu patologii se třeba dostanete podívat. Můžete podat pomocnou ruku. Budeme rádi.

Potřebovala jsem se vypsat, protože už toho mám dost.

Na závěr... prosím vás... používejte svou hlavu správně. Dělejte selekci informaci, čtěte ověřené weby nebo je radši nečtěte vůbec. Nekoukejte na zprávy a neřešte COVID-19.

Chraňte sebe a své blízké, jdete na procházku do přírody, nestresujte se, podpořte imunitu vitamínky a klidnou hlavou. Nikdo nikoho nechce cíleně strašit, všichni už si přejeme, aby tahle doba byla za námi. Ale než se tak stane, musíme být trpěliví, empatičtí, vstřícní a ochotni na chvíli vyjít ze své komfortní zóny. Vládní opatření jsou teď na místě, souhlasím s nimi. Taky mě to štve, ale je to prostě „nutné zlo“.

Omlouvám se všem popíračům mezi mými přáteli, ale já si potřebovala prostě ulevit. Posílám mnoho síly, a hlavně zdraví Vám všem. Myjte si ruce a jezte ovoce, čauky.

„Pro ty, kterým přijde rouška nepohodlná. Takto vypadá intubace!“ vzkazují záchranáři

Zůstaňte doma. Ministr zdravotnictví vyzval všechny, aby nikam zbytečně nechodili

Petr Ludwig bije na poplach: „Vycházejte jen v nejnutnějších případech, neshlukujte se a roušky noste i venku“

Titulní foto: facebook.com

Onload

4 názory ke článku

20. 10. 2020 v 18:44On-line Richard33  (44/185/80)
Vjaceslav: Ne, ten vypadá takhle :) https://hoax.cz/…s-je-podvod/
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
20. 10. 2020 v 23:30Off-line Scat  (33/-/-)
No už mi to tu lezie na nervy. Čo ste blesk ? Chce si tu človek odychnuť od toho a nie všade to čítať
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 10. 2020 v 04:14On-line Richard33  (44/185/80)
Vjaceslav: Jak ty, kterej mě nikdy neviděl může tvrdit, že jsem zalezlej doma? :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 11. 2020 v 16:11Off-line Mikaela  (49/176/60)
Když mě vloni diagnostikovali zpětně po 30 letech astma tak jsem tušila že je něco špatně ale snažila jsem ses to nevnímat ale že mojimi druhy plicemi se stanou dva spreje což su rada že je mám tak vím že mám v sobě něco co mě zpět zdraví nevráti ale naučila jsem se z hendikepem žít .takže má teorie je že je to patogen který vznikl průmyslově ale je z oxidovaný dvě faktory to coje ve vzduchu tedy oxid uhličity -dioxiny-rtut´ a z vody splašky ze státu kde není žádná inženyrská sít´ plasty a ropa z tankeru a opět splašky z průmyslu a máte covid jak vyšity
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload