Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kanada není Polsko. Namísto „LGBT free zón“ se celá Kanada deklaruje jako země, kde není žádné místo pro homofobii

Ačkoliv je Kanada, která jako čtvrtá na světě otevřela manželství všem párům bez ohledu na pohlaví, právem považovaná za premianta, pokud jde lidská práva LGBT+, ani jí se občas nevyhne nějaký ten homofobní incident. Patřičná reakce z řad politických představitelů na sobě však nenechává příliš dlouho znát.

Příkladem je exces z minulé neděle 21. března, kdy neznámý pachatel nakreslil na silnici před domem ottawského gay starosty Jima Watsona vyoutovaného v srpnu 2019 nápis „F**k you, fag!“. Zatímco u našich severních sousedů by se něco takového setkalo v lepším případě s nezájmem, v horším i s tichou podporou z řad takzvaného konzervativního křídla tamní politické scény, za oceánem je situace diametrálně odlišná.

Reakce kanadského premiéra Justina Trudeau přišla téměř okamžitě. „Zprávy o homofobním graffiti před domem Jima Watsona mě doslova zděsily. Nejen v Ottawě, nýbrž i v celé Kanadě, nemá taková ignorantská a naprosto neomluvitelná nenávist místo!,“ nechal se předseda vlády slyšet na svém twitterovém účtu s dodatkem, že za starostou Ottawy stojí celá země.

Vandalství před Watsonovým domem předcházel den, kdy se stal nejdéle sloužícím starostou ihned v závěsu za montrealskou starostkou Valérií Planteovou, která mu rovněž vyjádřila svou morální podporu. Šéf ottawské policie Peter Sloly informoval, že jednotky specializující se na zločiny z nenávisti celý případ řádně prošetří.

Gay dovolená v Kanadě: Objevte gay život v The Village

Titulní foto: © Depositphotos.com/halfpoint

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

6 názorů ke článku

25. 03. 2021 v 14:28Off-line Ellvin  (23/183/81)
Kdyby to byla výhružka adresovaná tomu homosexuálnímu starostovi, tak bych i pochopil, že po pachateli budou pátrat. Ale tohle je jenom hloupá nadávka, kterých jsou třeba po našem státě plná nádraží :sD Ne všechny jsou homofobní, ale některé jsou i tak dost závažné a nikdo s tím nic nedělá. Nedovedu si představit, kdyby se naše policie měla zabývat každým takovým přihlouplým psaním. To aby si zřídili specializované oddělení xD
26. 03. 2021 v 07:03Off-line Drachen  (38/185/85)
Správná reakce. Srovnávat řešení u nás a v Kanadě je naprosto zcestne. Buď je potřeba rychlá reakce, ale protože u nás vše trvá a všeobecně se ví že se nic zásadně nemění, dovolíme si, jako Češi, cokoliv.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
26. 03. 2021 v 09:16Off-line Ellvin  (23/183/81)
@Drachen - tím jsem chtěl říct, že se zabývat těmito pisálky, kteří jsou hrdiny jen, když jsou anonymní, je prostě hloupost. Kdyby ho stíhali za poškozování cizí věci, tak bych to pochopil - to není žádná legrace. Ale za zločin z nenávisti?? Jako fakt?? :sD Kdyby měli stíhat každého blba, který napíše něco podobného, tak jsou plná vězení "těžkých zločinců" xD
27. 03. 2021 v 13:41Off-line Mikaela  (49/176/60)
Kanada je známa zemí kde je dost emigrantů z Evropy takže je jasné že pokud chce být odlišná od jižního souseda tak nic nenechá náhodě jen tady v zemi paleolitu kde stále panuje pravěk si musíme evolučně ještě počkat
27. 03. 2021 v 14:49Off-line Steve.D  (49/185/129)
Češi můžou za všechno.
17. 02. 2022 v 07:42Off-line PesFilipes  (102/183/71)
A co Indiani? :O
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload