Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Xindl X složil chatařskou píseň „Má chata, můj hrad“ pro seriál Osada

Český písničkář a scénárista Ondřej Ládek, aka Xindl X, využil první vlny světové pandemie po svém a složil značné penzum písní. Mezi nimi je i singl „Má chata, můj hrad“, který bude doprovázet nový seriál Osada. Ten vypráví příběhy komunity zapálených chatařů a na obrazovkách České televize ho budeme vídat již brzy.

„To téma mi bylo od začátku blízké. Připomnělo mi to moje dětství, kdy jsem každý víkend trávil s rodiči v podobně svérázné chatařské osadě u Slapské přehrady,” říká Ládek o nejnovějším singlu. „Když přišla nabídka složit píseň pro tento seriál, trávili jsme zrovna první vlnu lockdownu u mých rodičů právě v této osadě, kam jsme původně přijeli na víkend, a nakonec tam zůstali víc než čtvrt roku. Mohl jsem se proto najednou vrátit do dětství, cítit se pravým osadníkem a píseň se tak psala prakticky sama,” doplnil. 

Videoklip vznikal vloni v létě při natáčení seriálu. Od té doby ale Ondřej Ládek zapracoval na životosprávě a zhubnul dvacet kilo. „Na hubenějšího Xindla X si musíte počkat až do dalšího klipu z desky Terapie,” dodal s úsměvem Ondřej. Xindlovo starší já tak můžeme sledovat v malebném prostředí chatové osady, jak pozoruje radosti i strasti hlavní protagonistů, mezi nimiž se objeví i takové herecké hvězdy jako třeba Ivana Chýlková, Jana Plodková, Tomáš Hanák nebo Radek Holub. 

Právě zmíněné album Terapie, na kterém se producentsky podíleli Dalibor Cidlinský Jr. a Jan Steinsdorfer, vyjde už 10. září. Všechny písně napsal zpěvák na jaře 2020 v domácí izolaci, což byl pro něj ideální prostor pro ponoření se do sebe. „Po několika spíše společensky angažovaných deskách je Terapie spíš souborem autoprotestsongů stejně jako byla moje prvotina „Návod ke čtení manuálu”. Po stránce hudební je to asi nejpopovější deska, jakou jsem natočil, ale zároveň je na ní i nejvíce folku a country,” přiblížil vyznění alba Ondřej Ládek. 

Titulní foto: Monika Ládková, Universal Music Czech Republic

Onload

1 názor ke článku

05. 07. 2021 v 11:15Off-line Mikaela  (49/176/60)
Dřív sme chodili na trampskou chatu do lesů a bylo to na pohodu než se našli chytrolíni a práskači co zajistli zákaz rozdělavání ohn´u pod pokutou 500 kč a po čase lehla popelem i chata a místo srovali se zemí takže nikdo z další generace by to místo už nenašli
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload