Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ivan Bartoš: „Piráti dlouhodobě podporují manželství pro všechny“

Ivan Bartoš, předseda Pirátské strany a volební lídr koalice Pirátů a Starostů v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny, pogratuloval Švýcarům, že přijali manželství pro gaye a lesby. „Podle projekcí dali Švýcaři a Švýcarky v referendu zelenou manželství pro všechny. Je skvělé vidět, že lidé chtějí rovná práva i pro ty své spoluobčany, kteří je zatím nemají,“ napsal na svůj profil na Facebooku.

Piráti dlouhodobě manželství pro všechny podporují i v České republice.Budoucnost tu totiž mají mít všichni lidé, kteří zde žijí. Není důvod, aby stejnopohlavní páry manželství uzavírat nemohly,“ dodal.

Foto: facebook.com

Švýcarsko v referendu schválilo plnohodnotné sňatky pro gaye a lesby

Koalice Pirátů a Starostů odhalila volební program: Uzákoní sňatky pro gaye a lesby, stačí jim na to rok

Piráti: Jsme zklamaní! Sněmovna opět odmítla jednat o manželství pro gaye a lesby

Piráti chtějí v parlamentu prosadit plnohodnotné gay sňatky

Ivan Bartoš: „Souhlasím s manželstvím gayů a leseb. Rovnost má být reálná, ne jen na papíře“

Předseda Pirátů Ivan Bartoš: „Doufám, že se v České republice brzy dočkáme manželství pro gaye a lesby“

Ivan Bartoš: „Já a manželka přejeme gayům a lesbám, aby měli stejné, důstojné a férové právo na manželství“

Titulní foto: pirati, Flickr, Creative Commons

Onload

63 názorů ke článku

27. 09. 2021 v 09:51Off-line IceBerg02  (21/173/61)
Mnohem lepší jak volit pro-Orbánovskou, homofobní a reakcionářskou SPOLU
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
27. 09. 2021 v 11:28Off-line RONTGEN  (39/-/-)
ale že je pro přijímání migrantů je v pořádku... taková fetka prašivá!
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 17  Nahlásit
27. 09. 2021 v 11:40Off-line Tuxedo33  (46/-/-)
lzi a porad jenom lzi!!!
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
27. 09. 2021 v 12:38Off-line PesFilipes  (102/183/71)
Já ho snad kvůli tomu účesu budu volit.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
27. 09. 2021 v 12:42Off-line Bweepo  (24/175/60)
Piráti jsou založení
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
27. 09. 2021 v 16:13Off-line WildDreamer  (23/-/-)
Že nám pořád a pořád musí cpát do ksichtu jak jsou Piráti úžasní.... Po té kopě článků aby člověk začal přemýšlet zda to píše někdo kdo je z Bartoše celej hotovej, nebo zda je to ze strany Pirátů nějaká placená reklama
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
27. 09. 2021 v 19:55Off-line Bweepo  (24/175/60)
Mně spíš přijde že Piráty se neustále snaží někdo zdiskreditovat. Babiš ukradl rétoriku Okamurovi a začal s vyloženě manipulační kampaní proti Pirátům. Cílí na strach z migrantů, omezení EU, znárodňování atd.
Upřímně divím se, když by mladí zvlášť ti s vyšším vzděláním volili někoho jiného. Piráti jsou prakticky jediná progresivní strana stejně tak jsou jediní levicověji zaměření, kteří se v posledních letech nepaktovali s oligarchou Babišem.
Dokonce bych řekl že i středově pravicoví voliči by je klidně mohli volit. S tím, jak se ODS v posledních letech odsouvá od politického středu někam do te***oria KDU a TOP09 se paktuje s ultra-konzervatisty aby si zachránili kůži, nevidím žádné jiné strany, které by se reálně dali volit.
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
27. 09. 2021 v 21:14Off-line Bweepo  (24/175/60)
ad hominem
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
27. 09. 2021 v 23:58Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo Piráti jsou pouze příživníci. Pokud se podíváme na bod jejich vzestupu zpětně do minulosti, živořili, dokud se nechytli na chvilkách pro demokracii stejně tak, jako tehdy ještě společně nefungující koalice spolu.
Když se na to podíváme detailněji, pak zjistíme, že se akorát přiživují (jak piráti, tak dlouhodobě jednotky koalice spolu) na odporu proti Babičovi, kterej jim sebral koryta. A kdo jsou především voliči pirátů? Menšiny z jejichž mespokojenosti udělali téma a především studenti, kteřá vidí vše pouze teoreticky.
Z mého pohledu jde o bandu teoretiků a politických přiživníků.
Beztak podnět k chvilkám dal někdo z ODS, TOPky anebo podobných (předpokládám, že to byl někdo ze zaměstnanců ve Vodňanech, kterej se inspiroval firemníma novinama, který velebily Babišovu práci). :-)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
28. 09. 2021 v 00:07Off-line Kady  (25/-/-)
nějak postrádám tu logiku toho, jak furt někdo hodlá tvrdit, že se Piráty nemá volit, kvuli tomu že SPD a ANO šíří po internetu, že sem Piráti chtějí zavést Islám a migranty ...
ano, jsem proti tomu aby v Evropě celkově byli Islámisté, už jen kvůli tomu že se ohlížejí jen na své zakony (jako příklad stačí ten arab co znásilnil malou holčičku a pak se pustil do jejího otce za to že ji bránil)
jo Piráti budou ted hodně mluvit o tom, že chtějí snětky pro LGBT a normál homosexuály ... ale vemte taky sakra v potaz, že Okamura, Zahradníková, členové SPD, Jurečka atd zase furt cpou do TV i na internet, že když se povolí snatky pro stejnopohlaní páry, či pro trans, tak to bude znamenat poškození ''dlouhé tradice'' a kdo není slepej a hluchej už několikrát musel slyšet, že Okamura i Zahradníková už x krát řekli že manželství musí zůstat jen pro muže s ženou, protože je to tradice a to samé tvrdí u rodiny ... že štastnou rodinu tvoří jen muž a žena a další blaboly o tradicích a ''štěstí'' ...
tak budte sakra rádi, že je strana, která hodlá procpat že LGBT a homosexualové si zaslouží minimálně stejná práva a že nejsme bez citu

nebo vám se líbí číst, kdo ví kde všude, ty kecy (hlavně homofobů) o tom jak jsme zkáza civilizace a ostuda lidstva ? a to at jste homosexualove, kteří se mezi lgbt nehodlají hlasit a chtějí klidny štastný život s partnerem ... či se mezi lgbt přímo hlasíte
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 00:20Off-line RONTGEN  (39/-/-)
piráti jsou odpad společnosti
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
28. 09. 2021 v 00:23Off-line Bweepo  (24/175/60)
Hnutí Milion Chvilek v době minulých voleb ještě neexistovalo. A i když se tyhle strany vždycky vymezovali proti Babišovi, neřekl bych že je to střed jejich kampaně. Naopak v nynější kampani jsou Piráti spíš v defensivě a Babiš se snaží že všech sil je pošpinit.
A to s tím, že Babiš vzal koryta... to platí možná u ODS ale Piráti žádný koryta nikdy neměli. A i kdyby to dělali z vlastních zájmů... radši budu mít premiéra Nečase, který nezaplatí daň za kabelky než Babiše, který si ze státní kasy každoročně do kapsy nadělí miliardové dotace a využívá finanční úřad na likvidování své konkurence.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
28. 09. 2021 v 00:49Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: Hele ... pivo nepivo, víš, že můžu stejně jen nealko lol a je to fakt ... podívej se, jak primátor Hříbeček podělal Prahu a tohle provést celý republice. No twl ... Je to banda snílků a teoretiků bez praxe. V tom mi věř. S těmahle mám mraky vlastních zkušeností. :D
@Kady: Zamysli se. Zamysli se: je to banda nezkušených panáčků, který se upírají k Bruselu jako k modle zkušeností a ty je mají jen za užitečný i***ty, který použijí pro rozšíření svých plánů. :-)
@Bweepo Ano, hnutí Milion chvilek při minulých volbách neexistovale ale zamysli se: to, po čem teď dychtí všechny strany (jedna vedle druhý vč. Pirátů) a to volbu Premiéra napadly a obvinili z toho Zemana, kterej se jenom držel tradice, kdy vůdčí osobnost vítězný strana bude premiérem (to je celkem slizký a na budku, že jo). Milion chvilek jsem uvedl jenom jako příklad a defakto šel trošku bokem ale ... když už jsi se toho "hovna" chytl, jako "košile", hodilo se jim to do krámu všem a proč? No kvůli korýtkům přece. :-)

Pokud se ale vykašleme na Okamuru, Babiše, Koalici Spolu, Piráty a SPD, zbávý nám "Trikolora Svobodní Soukromníci" a to se mi zdá jako celkem rozumná volba. Staví na základech a to je podstatné.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
28. 09. 2021 v 00:56Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: Tome podívej, ... nedivím se. Myslím si to samý ale podstatný je aby v parlamentu skončilo dost stran, který znemožní svejma hlasama kdejakej liberální b*****t :-)
Mimochodem ... zajímavá diskuse: https://www.youtube.com/watch?… :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 01:32Off-line Bweepo  (24/175/60)
Mr.Hood to neodpovídá na to, co jsem napsal. Argumentuješ nevyvratitelnými výroky. To, že se někdo staví proti Babišovi nedokazuje ani nevyvrací to, že chtějí koryta. A i kdyby tak je to naprosto irelevantní. Pořád nad touhle zemí půl roku vládl trestně stíhaný člověk bez demokratické podpory. A ty si vážně myslíš, že lidi potom protestovali na něčí zakázku?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
28. 09. 2021 v 01:46Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: Sorry, už jsem ospalej a tak jsem to nečetl celý :-))
Nevšiml jsem si, že bych snad velebil Okamuru ale z čistě technickýho hlediska tebou uvedených argumentů ... já sám si všímám tohho, že často tlachá podle toho, co se mu hodí. Mluvil jsem ale o koalici "Trikolora Svobodní Soukromníci".
Co se mých nevyvratitelných výroků týče, stačí se nad nima zamyslet a rozporovat je. Babiše sem taky nevolil. Jsem pravičák a sorry ale ať chceš anebo ne s politikou mám za ty leta mojeho života větší zkušenosti, než ty a to i se svou děravou hlavou (to mi jako fakt věř). :-)
Opravdu se zaměř na ty podstatné věci. Opravdu je jedno, jstli někdo bude hlasovat pro červený vlasy anebo fialový ... Pokud nemáš hlavu, tak se dají nasadit tak max. na p***l a máš z toho barevných chlupy. :-)
Probuď se. Já tady nehájím Babše. Mě jde především o tuhle zemi o její dějiny a bohatství našich předků.
Popiš mi základy, na kterých stojí ideologie Pirátů, Koalice Spolu atd.?
Mimochodem: v tom odkazu, kterej jsem ti posílal Karolina Stonjeková tam mluví o aktuálních volbách v Německu ... Zajímavý ale to, co tam slyším jsem zaslechl i ohledně pirátů. mmj. na koho spoléhají Piráti především? Vzpamatuj se chlape :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 09. 2021 v 02:01Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: mimochodem (když jsi to zmínil), na jakým základě z čáho podnětu bylo zahájení trestní stíhání Babiše? :D
Beze srandy, zamysli se nad tím, že to, co Babiš pořád říkal (a to nejsem jeho příznivec) že "je to kampaň" ... zamysli se nad tím, jestli to opravdu byla kampaň proti jeho vládě a připravil o koryta korytáře a ty, co se chtěli o koryta posilnit (Piráti). Fakt, vem to z úplně opačnýho pohledu. 1 + 1 jsou vždycky 2 a ne 50. :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 02:11Off-line Bweepo  (24/175/60)
Je neuvěřitelný, že jsi toho dokázal napsat tolik bez toho abys poskytnul jedinou relevantní informaci nebo argument. Napsal jsi jen, že nechápeš, co je to nevyvratitelný argument, že máš větší zkušenosti a proto je tvůj postoj správný, což je naprosto ukázkový příklad experience biasu, a dál už je to jen takový obecný blábolení bez urážky. A nějaká Karolína mě nezajímá.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 09. 2021 v 02:15Off-line Bweepo  (24/175/60)
A ano zamyslel jsem se nad tím, ale to, že jsem ho na vlastní oči viděl lhát v přímém přenosu o tom, kdo Čapí hnízdo vlastní, mi v tomhle dává solidní kontext.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 09. 2021 v 02:23Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo pokus se to prosím udělat jednodušší. Tohle hodinou už na to blbě koukám.
Sepiš prosím seznam věcí v bodech a já ti k tomu vypracuju argumenty. :-)
add můj nevyvratitelný argument: ano, vím, jak se leta letoucí vyvíjela politika v ČR.
Věřím tomu, že ty si rozhodně nepamatuješ, jak probíhaly protesty (pravda, jen relativně krátké), proti první koalici ODS (Václav Klaus) a ČSSD (Miloš Zaman).
Mimochodem: dal jsem ti tam argumenty, které tě vyzvaly k aktivnímu hledání.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 09. 2021 v 02:46Off-line Bweepo  (24/175/60)
Už si vzpomínám proč je taková zábava si s tebou psát, ty nic nechápeš :D
Tahle konverzace může jít do nekonečna protože já ti řeknu, jakých nelogičností využíváš při argumentaci a ty nic z toho nepochopíš. Sice bych to asi měl ukončit ve prospěch nedopouštění se týrání, ale je to moc velká zábava.
Takže to, že si nějaké události nepamatuju neznamená, že moje zkušenost je oproti té tvojí méně cenná. To, že si myslíš opak je klasický případ chyby uvažovaní nazývající se Experience bias.
Dál mi píšeš, že jsi mi dal argumenty, které mě vyzvaly k hledání. Prostá otázka ale není argument. Mě žádné body programu nezajímají a nevím proč bych je měl hledat.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 09. 2021 v 05:43Off-line Steve.D  (49/185/129)
Piráti jsou jediná naděje, jak otočit kolo dějin v České republice správným směrem.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
28. 09. 2021 v 10:33Off-line Kady  (25/-/-)
Mr.Hood jo trikolora mě už taky napadla, že je celkem rozumná ... do doby než Zahradníková řekla před kamerami že pokud stejnopohlavní páry budou mít děti a možnost manžeelství, tak že to poškodí x leté tradice heterosexuálů ... což mě osobně přijde nefer, když vidim jak tradiční super rodiny mají děti, které trpí a když kolikrát slyším, že se heterosexualové neberou ani tak z lasky, ale proto aby z toho měli své bonusy, přijde mi to dost nefer vůdči stejnopohlavním párům, které ty svatby mužou chtít právě kvuli silným citům k partnerovi ... a ano, vím o čem mluvím ...
mý rodiče mi třeba řekli že snatek berou jen jako papírovou záležitost a chtějí se vzít jen proto, aby tata zabezpečil mamku ... a ja když jsem se svým prvním partnerem o svatbach mluvil, tak navrhoval jet kvuli svatbě do zahraničí
28. 09. 2021 v 12:21Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Kady: no podívej se na to takto: Německo jde stále za svým "vůdcem"
(což je historicky doložitelný fakt). V EU máme zcela mizivý hlas a co se Pirátů týče, chtějí "předat" veškerou moc Bruselu (hlasování v parlamentu většinové bez práva veta a pod). Už takto jsme dostatečně velkým otrokem EU a technicky ... homosexuálové nemají "sebemenší" tradici. Pokud to vezmu objěktivně, pak jsme "zvyklí" na "půjčování sexuálních partnerů" a občas těm "dlouhodobějším půjčkám" říkáme vztah. Jsem totálně proti tomu. Kdybychom si alespoň vzali příklad ze starobilého Řecka a oněch vrcholně znmých homosexuálů jako byli např. Alexandr Veliký. Opravdu to moc nehrozí, protože od doby, kdy žijeme v "teplém blahobytu" se z naší skupiny stala banda "ufňukaných" srabů. Naše zákony, které vznikly před vstupem do EU a částečně i po našem vstupu dostatečně chrání naše práva. Piráti chcou předat tuto zemi Bruselu. K čemu tedy na této zemi byli zrození vlastenci, kteří vedli národní obrození? Za co naši občané umírali za druhé války? Za co naši předkové lili pot a krev? Protože to předáme bandě (bez to urážky prosím), která "rozdává cukrátka nezkušeným dětem"? Politika byla vždycky svinstvo a nemůžeme se divit tomu, že obvzláště v posledních letech jsou téměř všechny strany populistické. Pouhým populismem právě piráti natáhli svoje voliče (st**tem milionu chvilek).

Jsou to zadělaní populisti a snílci, kterým jde především o hlasy (což dokazuje, jak před volbama změnili názory): https://www.lidovky.cz/…ln_domov_ele

Myslete lidi, myslete. Ten mozek v hlavně nemáte na ozdobu!
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 12:23Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
Všem protivníkům šlo o moc .... počínaje Zemanem ...
Tak znova myslete přátelé ... Mozek se používá k myšlení (převážně).

add ona fotografie zde: https://www.lidovky.cz/…ln_domov_ele
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 13:35Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: no, je pravda, že poslední dolby jsou spíš otázkou "preferencí" jednotlivých lidí a otázkou jistot, který jim další vláda dá. O tom jsou volby.
Jaký jistoty má např. puberťák, kterej ví o životě absolutně kulový? Jaký má člověk, kterej prožil většinu života tvrdou prací a defakto na něm stojí tato země? Jakou má rodič, když chce aby jeho děti měli jistotu budoucnosti?
Jako ... volby nejsou o volení "Mis 2025". To ale chápe málokdo Tome. :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 13:36Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: já se především přikláním na udržení národa, jeho tradic a jeho soudržnosti. To ostatní je podvojné.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 14:07Off-line Kady  (25/-/-)
Národní tradice? Hlavně že od těch se odráží homofobove :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
28. 09. 2021 v 15:18Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Kady rozeber a popiš prosím onen pojem homofobie. Za sebe můžu říct, že jde o "strach z homosexuálů". Strach? Ale notak.
Popiš prosím ono homofilní chování ve společnosti v současné době a oproti tomu ti postavím opodstatňující důvody ve srovnání s normálním lidským chováním. Pro ujasnění: nejde o homofilii. To opravdu ne. Požadavky na nás jsou absolutně identické, jako na heterosexuální jedince. Obávám se, že toto nebyla zrovna ukázka mého zvolání: "Myslete lidi, myslete." ale zcela pochopitelně může jít spíš o nedostatek informací, se kterými pracuješ a o to jde. Do jaké míry jsme opravdu informovaní o podstatě. Takovéto škatulky jsou totálně mimo už v samotné podstatě.
Já jako homosexuál jsem respektovaný jako člověk. Chovám se jako člověk. Věř mi, není to homofilie. Nebo si zajdi do zoo, sedni si do klece se lvem a můžeš vyzkoušet, jestli se chová homofilně. :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 16:20Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: v tomhle s tebou souhlasit nemůžu Tome (a víš to neuvěřitelně dlouho :-). Už z výkladu slova "manželství" jde od počátku vzniku toho slova především o svazek muže a ženy, kteří v případě plodnosti plodí nové potomky. Tvoří další generace. Manželství je slovem "vyhrazeným" pro takový svazek dvou párů muže a ženy. Zapomeňme na pohádky, prince a princezny a stůjme na Zemi.
Je odsouhlasečno registrované partnerství, které má nějaké právní nedostatky ale ty se dají upravit. Nemusí se tomu ani říkat registrované partnerství ale třeba jen "szvazek". Pokud se nad tím ale zamyslíš, tak homosexuální páry (půjčující si jeden druhého) ani nenaplňují část podstaty tohoto slova. Takže slovní spojení: "jsme ve svazku" anebo "jsme svázaní" a podobně může být plně vyhovující. Je fakt, že označení "registrované partnerství" mě taky nevoní dvakrát nejvíc a spíš mi to připomíná "psí známku". Ale podstatné je, že manželství to nebude nikdy i když se tomu manželství říkat bude, protože to nenaplná ani zdaleka podstatu toho slova a to "být jedno tělo a jedna mysl" (obrazně pojato). :)
28. 09. 2021 v 16:25Off-line Mikaela  (49/176/60)
Je hezké jen o tom mlet ale pokud má někdo možnost být na mítingu a mít sebou kameru a umět někoho rozebrat do šroubku pak s toho udělat mediální blog potom zůstáva zda i po volbách z někým to hne a nebo to pustit do světa a znát názor stejné politické strany ale ze zahraničí. Něco vám uniklo jaký jerozdil mezi SPD.de a SPD.cz hold pánové zabodujte at´ okatá můrá se vráti do Fokušimy
28. 09. 2021 v 16:37Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@mikaela: Nic proti ale myslím, že by bylo vhodné se zbavit emocí. On je jeden z mála (krom nového uskpení Trikilora, Svbobodní a Soukromníci), kdo zastupuje vlastenecké hodnoty. Dělá to drsně a výrazně - to ano. Ale začals tím a jeho z půli japonská krev taková je. Japonci jsou vysoce vlasteneští.
28. 09. 2021 v 17:09Off-line Bweepo  (24/175/60)
Homosexualita tu byla před manželstvím a bude tu i po něm. Tohle žádný černop***lníci nikdy nezmění ani kdyby se na hlavu stavěli. Je mi upřímně líto lidí co vidí svět natolik černobíle, že nedokážou pochopit, že vztah dvou lidí je stejný bez ohledu na to, co se říká v židovské mytologii, kterou křesťané bohužel převzali. Stejně je to ironické, náboženství lásky a smíru, které napáchalo takové škody, že dodnes kvůli němu popravují gaye v zemích, ve kterých byla před 1000 lety homosexualita běžná.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 17:41Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: Těžkiý omyl. První zmínky o manželství jsou starší více jak 2000 let ... Je to fakt hele, chce to víc studovat historii.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 09. 2021 v 17:50Off-line Bweepo  (24/175/60)
Mr.Hood, ty si myslíš, že homosexualita tady nebyla před 2000 lety? Nebo před 10000 lety? I tučňáci mají gaye, ale nemyslím si, že to odkoukali od starověkých Řeků.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 19:42Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: samozřejmě, že byla. Jde zde o podstatu slova manželství a to je pouze jedna a je dána. Samozřejmě, že existuje i obrazný popis trvale pevného svazku, který je tímto slovem k manželství obrazně připodobněn. Definice slova manželství je stanovena většinovým zastoupením identického nejen svazku ale i samotné podstaty tohoto svazku.
Vem to rozumně: pokud by byla většina populace teplá, svět by prostě vychcípal. To samo o sobě je trochu odklon od tématu ale podstata je již dána. Je to to samý, jako kdyby jsi říkal CheesBurgeru plnohodnotný jídlo (což je trošku na hlavu. Hm?).
28. 09. 2021 v 21:07Off-line Bweepo  (24/175/60)
Když je manželství dané, jak je možné, že v západních zemí existuje manželství stejného pohlaví? Vypadá to, že se vesmír po předefinování manželství nezhroutil. Koneckonců jsme v sekulárním státě a manželství je tady civilní, nikoli církevní. Proto není jediný důvod proč ho v naší legislativě nepředefinovat.
28. 09. 2021 v 21:13Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
Právní formulace je braná v potaz až od doby stanovení právní formulace.
https://cs.wikipedia.org/…Eelstv%C3%AD
Co se však týče historie, pak šlo vždy o svazek muže a ženy na celém světě.
O ldyny smad měldy v jostproo nyůa výjimka, pak bude akorát potvrzovat pravidlo. Každá civilizace a kultura brala manželství jako svazek muže a ženy.
Argumentuj a nebere se v potaz "to byla historie" anebo podobnej žvást. :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 22:34Off-line Bweepo  (24/175/60)
Ba naopak. Není žádný důvod upředňostňovat stav věcí jen z toho důvodu, že se nacházejí v minulosti nebo přítomnosti. Takovému myšlenkovému pochodu se říká status quo bias. https://en.wikipedia.org/…tus_quo_bias
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 23:18Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo status quo jinak řečeno "vyhrazený" anebo také "svatý". Ale povídej a uveď mne do svého světa poznání. Proč "není důvod" (jak píšeš) aby byl vyhrazený? To je podstata. Nikoliv argument. Tak ven s tím. :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2021 v 23:32Off-line Bweepo  (24/175/60)
Nějak jsi zapomněl na slovíčko bias, otevřel jsi vůbec tu wikipedii? Ale nehodlám se s tebou dohadovat protože ty stále argumentuješ v rovině církevní svatby. Jen tady předkládáš dogmata, která nemají logická opodstatnění. Kdyby bylo po vašem tak je tu dodnes doba temna a lidi se upalují. Jen díky logickému uvažování a vědě jsme se dostali ze středověku, takže si buď přečti, co je to Status quo bias, nebo si dál zůstaň se svých bludech.
28. 09. 2021 v 23:49Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo ale notak. Předpojatost je výmluva. To může být na tvé straně. Na mé nikoliv. Čekám na argumenty. Předpojatost je pouze jinak řečená výmluva. Stále čekám na argumenty. :-)
Neargumentuji církevní svatbou. Není třeba arguemtáže v tom, co je biologicky i přiřozeně mentíůně většinově dáno.
Trošku utíkáš z diskuse obratem na jiný směr ... tak zpět ke slovu svatba a jeho základu spolu s podstatou tohoto slova. ;-)
29. 09. 2021 v 00:05Off-line Bweepo  (24/175/60)
Já se z tebe zblázním. Ty jsi napsal:
"Argumentuj a nebere se v potaz "to byla historie" anebo podobnej žvást. :-)"
Já říkám, že je to naprosto ukázkový příklad Status quo biasu a taky že je. To znamená, že to, co jsi napsal není v souladu s jakýmkoli logickým myšlenkovým pochodem. Já už nevím jak jinak ti to mám říct.
Pokud jde o slovo svatba, slova často mění a rozšiřují svůj význam. Už teď se pro stejnopohlavní svatbu užívá slovo svatba. To, že svatba samotná není ukotvena v zákoně nic na tom, že v našem jazyce už v tomto významu existuje.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 09. 2021 v 00:14Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: lol, je už celkem pozdě. Prosím tedy o komplexní odpovědi a ne zkratkovití zacálení se na puntík a na tom rozvíjet diskusi (ala Status quo biasu - můžeč mi v tuto hodinu říct, na co se to v naší diskusi vztahuje?) :-)
Mluvíme o důvodech a ne o statusu quo, takže zpět k tématu :-)
add historie (pro ty méně chápavé): historie dokládá tradici a neměnnost primárního významu svatby po určitě víc jak 2 tisíciletí generací.
Nějak nechápu, proč jsi se odklonil. Co do toho tlačíš "quo biasu"? Zpět k tématu. :-)
29. 09. 2021 v 00:34Off-line Bweepo  (24/175/60)
"Ženy nemůžou do politiky už 2000 let."
"Otroctví je tu s námi od počátku věků."
"Mor zabíjí lidi už tisíce let"
Jenom protože něco existuje už velice dlouho nutně neznamená, že je to žádoucí. Líp už ti to opravdu nedokážu vysvětlit.
Kdyby ani tohle nepomohlo mám tu ještě jiný nezávislý argument.
Homosexualita je v přírodě univerzální jev, ale manželství je v nynější společnosti sociální konstrukt vytvořený za účelem zjednodušení života a výchovy dětí páru. Stejnopohlavní páry ale žijí stejným způsobem jako heterosexuální, také naplňují podstatu manželství společným soužitím a výchovou potomků. Existuje jen jediný rozdíl, stát neposkytuje stejné služby stejnopohlavním párům.
29. 09. 2021 v 00:51Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: ad všechny argumenty => manželství homosexuálů nezachrání planetu a nikdy by nezachránilo. Nemá podstatnou hodnotu do takové míry, aby bylo pro lidstvo a člověka opravdu užitečné. Svou hodnotou nevyváží hodnotu tradičnáho a o to jde. Zcela upřímně a zcela otevřeně. Bez jakýchkoliv caviků kolem. Homosexuálové nikdy nemůžou společně splodit a vychovat potomka. Čistě technicky je to "druh na vymření". Docvaklo?
29. 09. 2021 v 00:55Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: Takovýto požadavek homosexuálů (tedy byl by i můj) je zcela absurdní oproti biologické přirozenosti lidí a tedy je to požadavek absurdní až dětinský. Pochop to. Je to nepotřebná blbost. :-)
29. 09. 2021 v 00:56Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: Jde o zhýralost pohodlnosti. :-)
29. 09. 2021 v 01:02Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo:tedy ... sorry, ne zhýralost POHODLNOSTI ale zhýralost pohodlnosti a konzumu (řesněji). :-)
29. 09. 2021 v 01:10Off-line Bweepo  (24/175/60)
Chipsy taky nezachrání planetu a lidi je jí. Úlohou manželství není záchrana planety. To že spolu nemůžou mít děti (což už dneska taky není úplně pravda) není relevantní. Některé heterosexuální páry spolu taky nemůžou zplodit děti a přesto se berou.

"Nemá podstatnou hodnotu do takové míry, aby bylo pro lidstvo a člověka opravdu užitečné. Svou hodnotou nevyváží hodnotu tradičnáho a o to jde."
Zatím jsi neuvedl jediný argument, který by tohle dokazoval. Říkáš to jen jako dogma bez jakéhokoli opodstatnění.

Pokud jde o "biologické přirozenosti lidí"... přirozenost lidí a mnoha dalších vyšších živočichu je být občas gay, tak to je, i když se to snažíš popřít.

"Jde o zhýralost pohodlnosti"
Internet, automobilová doprava a hypermarkety jsou zhýralosti pohodlnosti a konzumu. Jak říkám jsi prostě zpátečník, který by nejraději žil ve středověku. Zatím jsi argumentoval pouze dogmaty.
29. 09. 2021 v 01:16Off-line Bweepo  (24/175/60)
Teď upřímně, už se mi s tebou moc nechce debatovat. Předkládám ti tu logické strukturované argumenty a ty se jen oháníš dogmaty, předpojatostí a argumentačními fauly. Moc se mi nechce plýtvat tu mým intelektem na někoho kdo pochopí sotva polovinu z toho co píšu a nedokáže myslet s troškou logiky. Takže pokud budeš pořád zaseklý jako kolovrátek, počítej s tím, že ty sračky už nebudu číst
29. 09. 2021 v 01:21Off-line Bweepo  (24/175/60)
Jako říct, že argument neplatí protože to nezachrání svět... ty jsi prostě solidní demagog.
29. 09. 2021 v 01:27Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: sorry jestli se tě to dotklo ale nebaví mě argumentovat na kraviny :-)
29. 09. 2021 v 01:30Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: mimochodem ... vůbec jsi nepochopil podstatu toho, co jsem se ti snažil říct. Jednoduše jde o kravinu natolik závažnou, že nevím, proč trávíš čas nad tím to řešit. JSou alternativní a plnohodnotná řešení. Ve zkratce: řeší se tu p**oviny :-)
29. 09. 2021 v 01:33Off-line Bweepo  (24/175/60)
Já pořád čekám, až zareaguješ aspoň na jeden můj argument.
29. 09. 2021 v 01:43Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Bweepo: jasně jsem ti je předal. Jde o p**ovinu, protože tu jsou alternativní řešení a nehraj si na vzteklýho fracka a buď rozumnej. :-)

@Khalo: Tome, jsou věci, které jsou absolutně zbytečné a hledají se pouze výmluvy, které by umožnily jejich realizaci.
Jestli jde o slovíčko manželství tak, jako jde malá 3 letý holčičce o šatečky pro princeznu ... tak sorry. Za mne rozhodně ne. :-)
29. 09. 2021 v 01:49Off-line Bweepo  (24/175/60)
To zase není žádný argument. Např. výrok "Nitrožilní výživa je alternativou jídla." To ale přece neznamená, že by se mělo zakázat jídlo.
Já jsem tady ten rozumnej jestli ti to ještě nedošlo.
29. 09. 2021 v 01:53Off-line Bweepo  (24/175/60)
"Červené trička jsou naprosto zbytečné p**oviny, protože existují alternativní zelená trička."
Tohle ty tvrdíš a říkáš mi abych byl rozumnej...
29. 09. 2021 v 01:56Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Mr.Hood: ale já už nechci argumentovat. PRostě jde o kravinu a o kravinách se hádají děti. :-)
29. 09. 2021 v 02:08Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: Tome, víš, že tě mám rád jako kamaráda ale můj názor je konstantní a neměnný. Podívej, když schválí, že 1 + 1 = 5000 tak prosím ale pokud to schválí, tak každej promarněnej život, kterej na tomhle bude promarněnej padá na hlavu těm, kteří za to bojovali. :-)
29. 09. 2021 v 02:21Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@Khalo: jsi mimo mísu Tome uvádějíc příklady absolutně nesouvisející s tématem ani okrajově (ani na úrovni rovnocenného příkladu - toto není "hrdinský čín") ale je už pozdě a já jdu spát :D
09. 10. 2021 v 21:37Off-line Korsakow  (62/-/-)
Kdo volil Piráty, je tupec...je to to samé, jako kdysi VV...taky tak stejně dopadnou...hovada vyholený.
09. 10. 2021 v 21:44Off-line Korsakow  (62/-/-)
VYHULENÝ ! ! !
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload