Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Rowlingová v nemilosti. Aktivisté demonstrující před jejím domem nebudou potrestáni

Autorka románů o čarodějnickém učni Harry Potterovi J. K. Rowlingová je terčem kritiky za svá nepopulární prohlášení směrem k transgender komunitě. Součástí kampaně proti ní byly i protesty před jejím sídlem, z nichž některé vyústily v trestní oznámení. To se ale minulo účinkem.

Vyvrcholením se stalo zveřejnění společné fotografie z akce u vchodu do domu výše zmíněné spisovatelky, na které je jasně vidět adresa, včetně čísla popisného. Po reakci Rowlingové, která na svém twitterovém účtu se 14 miliony sledujícími, uvedla, že veškeré počínání jejích odpůrců, včetně výhrůžek smrtí, nemá obdoby, a že jeho jediným cílem je odradit jí od boje za práva žen, si dva z aktivistů deaktivovali profily a jeden výrazně omezil jeho soukromí. Podle skotské policie ale nedošlo ke spáchání žádného trestného činu. Informovaly o tom BBC News a NBC News.

Podle informací se komediantka Holly Stars, herečka Georgia Frost a drag performer Richard Energy při příležitosti konání Dne transgender paměti sešli před vchodem do domu J.K. Rowlingové s transparenty „Trans osvobození!“, „Nebuď přízemní!“ nebo „Trans práva jsou lidská práva!“. Namísto očekávané podpory se ale dočkaly spíše odsouzení a fotografii raději smazali.

Známá autorka, jíž se podařilo celé generace přimět k četbě, a jejíž knihy jsou známé po celém světě, je ostřelována za své pernamentní zpochybňování trans identit a vyobrazování transžen jako hrozby pro cisgender ženy. Za svými postoji si tvrdě stojí a uvádí, že jí většina společnosti podporuje, ačkoliv se od ní lidé z jejího okolí distancují.

Titulní foto: youtube.com, zdroj: lgbtqnation.com

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

6 názorů ke článku

25. 01. 2022 v 03:49Off-line I8051  (53/184/97)
Tvl tenhle nenativni sexualni mor je desnej. Nejvic me zhnusilo, ze ti, kterym pomohla ke slave a slusnejm penezum, ted delaj, ze ji neznaj a distancujou se od ni. Samozrejme je jasne proc. Pricemz ona prakticky rekla jen vtipnou narazku. Takze ano, ackoli jsem buzna, tak se s temahle LGBTQWBCDRKJYWX radobyagitacnima praktikama fakt nikdy neztotoznim ...
Souhlasím - 14   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 02. 2022 v 03:48Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
Souhlasím s předřečníkem. od moci bezmocnných po vládu nemocných. A to teplý manželství je taky trapárna.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 02. 2022 v 16:18Off-line Waioleta  (50/-/-)
Pokud chci dělat politiku tak se mrkní do Bruselu tam se dost používa Gender tedy v jakém slova smyslu tedy žádme emoce ale být na úrovní a podel toho se chovat ale i jednat pokud vím praktikuju to dost dlouho a mám klid
17. 04. 2022 v 01:47Off-line Meister_War.py  (22/180/90)
Sama J.K.Rowling je docela levičácký aktivista. Retrospektivně měnila obsah knih, kdy s postav dělala homosexuály a například z Hagrida černocha a to všechno v rámci politiky. Ale tady jde perfektně vidět, že ať děláte cokoliv, tak se to vždycky může otočit proti vám. A to si hromada takových aktivistů neuvědomuje. Kdykoliv se ten rozjetý rudý vlak může rozjet i proti nim a s i kdyby se na hlavu stavěli, tak s tím nic neudělají.
Buď jsou tak hloupí a naivní nebo jsou natolik zaslepení tou jejich až extrémistickou politikou, že si to neuvědomují.

Je smutné, kam ten svět spěje, kdy je jakákoliv opozice decimována a označována za dezinformace a nějaký civilizovaný dialog dvou stran se změnil na soutěž ve řvaní, kdo přeřve toho druhého. Takhle by svobodná a demokratická společnost fungovat neměla.
30. 05. 2022 v 22:24Off-line Cibricek  (40/-/-)
Hľadám lásku vzťah ❤️
31. 05. 2022 v 15:15Off-line Waioleta  (50/-/-)
No to každý pochopí pokud někdy půjde si uvařit jen oběd a hořák od sporáku ani neštěkne .Takže na zimu bude lepší si pořídit elektrickou ploténku a ořivač vzduchu. Akce přežít a nezmrznout. No Romeo a našels?
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload