Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kladivo na maďarské duhové rodiny. Budapešť posílí anti-LGBT+ diskriminaci

LGBT+ Maďarům a Maďarkám zvoní hrana. Po nedávném přijetí zákona zakazujícího šíření informací o jiných sexuálních orientacích nebo generových identitách u dětí mladších 18 let inspirovaných Moskvou si chce Budapešť „posvítit“ i na samotné duhové rodiny. Informoval o tom server Pinknews.

Nová legislativa by umožnila občanům hlásit maďarským sociálním orgánům duhové rodiny, které odporují „ústavou chráněnému pojetí manželství a rodiny“. Příslušný vládní návrh zákona předložil maďarskému jednokomorovému parlamentu maďarský vicepremiér Zsolt Semjén. Vládní kabinet Viktora Orbána k němu zaujal pozitivní stanovisko, a jelikož má v parlamentu pohodlnou většinu, lze očekávat jeho schválení. Nenarazil by ani u maďarské prezidentky Katalin Novak, která je v podstatě Orbánovou „loutkou“.

Dle maďarské ústavy je manželství výhradním svazkem muže a ženy s explicitním dodatkem, že „matka je žena“, a „otec je muž“. Ačkoliv mohou gayové a lesby v Maďarsku od roku 2009 uzavírat registrované partnerství, situace ve vztahu k lidským právům LGBT+ se v posledních letech začíná výrazně zhoršovat. Od roku 2021 zde platí zákon inspirovaný Ruskou federací, který zakazuje šíření LGBT+ obsahu mezi dětmi a mládeží. Podporu našel u vládního Fidesz a krajně pravicového Jobbik. Zákon kritizují maďarská opozice a lidskoprávní organizace kvůli omezování svobody projevu.

Několik zemí EU, včetně Německa a Francie, podalo vůči Maďarsku společnou žalobu k Evropské komisi. Česko s vládou Petra Fialy se k ní nepřipojilo.

Kromě porušování lidských práv LGBT+ lidí je Budapešť terčem mezinárodní kritiky i kvůli častým cestám tamních státníků do Moskvy a uzavírání kontraktů na dodávky ruského plynu navzdory probíhajícímu válečnému konfliktu na Ukrajině.

Titulní foto: © Depositphotos.com/feedough

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

5 názorů ke článku

19. 04. 2023 v 20:48Off-line Kady  (25/-/-)
Vyřadit Maďarsko z EU....tvl oni si v Rusku dělají čáry máry s plynem,pak ale chodí s tím, že potřebují odložit platby Moskvě za plyn... Byli proti sankcím, které měli Rusko přimět stáhnout armádu... Teď chtějí diskriminaci vlastních občanů

A zároveň chtějí od EU dotace a prachy??? A stěžují si, když je dostane i někdo jiný?

Prostě čus Maďarsko z EU a hotovo
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
25. 04. 2023 v 16:38Off-line Mikaela  (49/176/60)
Je jim připomenout jejich inflaci jedna sklenice medu 1200 foryntu ,Kilo čerstvé ryby 9000 foryntů , Klobáse od 500-1500 foryntu a baras palenka v testru 11000 foryntu a něco co mělo být Tokai myslím kolem 2000 foryntu a štrudl za 1000 foryntu . Tohle by se dalo někdy ještě nazvat kopii Italské Liry takže podobné cený bych spíš našla někde na jiho západě ale tohle už bije do očí hold nedivme se že i obyčejný Mad´ar raděj sem uteče za praci a má jistotu že tu nakoupí za střízlvé ceny naž za tu spoušt´ tam u nich
13. 05. 2023 v 07:43Off-line Toy  (100/178/70)
Co byste taky čekali od Maďara že jo... Hungaři byli vždycky divnej národ, kterej jaksi nezapadá do slovanských sousedů (a jazykem už vůbec). Dokud tam bude ten nácek Orbán a jemu podobní, nikdy se to nezmění.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
30. 05. 2023 v 12:09Off-line SlayerOfWorthless  (102/-/-)
Jediná cesta je se zbavit duhový svoloče a bolševickejch nácků jako je Toy a Vacek. Jinak nám tady za chvíli budou šéfovat negři jako v USSA a pokud nebudete bezpohlavní potrat jako tihle 2 tak ani nebudete mít práci.
Bůh žehnej Rusku a jeho spojencům.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
31. 05. 2023 v 06:14Off-line Toy  (100/178/70)
> SlayerOfWorthless + ExpectNothing > Přijde ti psychopate normální posílat mi do zpráv fotky zohavených mrtvol lidí s useknutými končetinami, hlavami, nebo hořícími lidmi??
Nikdy jsem ti nepsal a neznám tě. Ale chraň se toho, abys mi někdy padl do ruky!
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload