Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ministr Rakušan požaduje brzké hlasování o stejnopohlavních sňatcích

Šéf hnutí STAN a český ministr vnitra Vít Rakušan se nechal slyšet, že udělá maximum, aby byl zákon likvidující dosavadní homofobní zákonné pojetí manželství jako svazku muže a ženy. Dle jeho názoru je třeba se dostat k hlasování, aby bylo jasné, jaký názor v současném parlamentu převažuje. Informoval o tom server iDnes.cz.

„Z mého pohledu by bylo dobře, kdyby Sněmovna rozhodla,“ řekl ministr vnitra k zákonu o manželství pro všechny během odpovědí na interpelaci ze strany poslankyně STAN Michaely Šebelové.

S návrhem zákona, který si klade za cíl skoncovat s homofobním pojetím manželství, nesouhlasí opoziční SPD, koaliční KDU-ČSL a část ODS. Proti je i český premiér za ODS Petr Fiala a poslanec Marek Benda, který byl v minulosti i proti registrovanému partnerství. Naopak pro stejnopohlavní manželství je český prezident Petr Pavel.

Spolu se zákonem o rovnosti je manželství projednávána i ústavní novela zakotvující homofobní zákonné manželství do české ústavy. V případě přijetí by pro budoucí legalizaci homosexuálních sňatků byla zapotřebí třípětinová většina všech poslanců a třípětinová většina všech přítomných senátorů. 

Poslanec a předseda STAN Vít Rakušan souhlasí s manželstvím pro gaye a lesby

Titulní foto: © Depositphotos.com/ivga, zdroj: idnes.cz

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

11 názorů ke článku

23. 04. 2023 v 18:58Off-line Kady  (25/-/-)
Tohle hlasování o ničem, popravdě... I když to spousta Čechů (voličů) podpoří a buď jich čím dál víc, ods,kdu a ano si budou stát za svým "normálním názorem, co jen ovlivňuje tisíce Čechů"
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 04. 2023 v 19:01Off-line Kady  (25/-/-)
Btw byl bych rád, kdyby Pavel zkusil promluvit s Fialou, aby kvůli své vizi dokonalé rodiny neomezoval jiné rodiny, či nedržel zbytečně tisíce dětí v domovech
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
25. 04. 2023 v 17:01Off-line Mikaela  (49/176/60)
Ten umělec nech si zamete pořádně před svým prahem protože jen na ˇCeské poště je lehkozlomyslnost na místě z jednoduchou výmluvou já neumím čist rukopis za mě ho čte CML a ještě Skynet a ten taky neumí číst takže do nekonečna přepisovat složenky a další věci to už je na povážnou hold až dojde na přitvrzení stím zda jim nemám zavolat učitelku ze základní školy nebo přizvat si dítko školou povinne to už je potom bolest a pak už to jde
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 05. 2023 v 01:59Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
Gejové jako politický rukojmí? A ještě možná těch pár woke gejů jako ten Kovy a Krejčík a pár dalších dělají Rakušanovi iluzi, že tím protlačením toho pro mně bizardního a nepochopitelnýho zákona získá nějako daší podporu, je ale dost , že tenhle západoevropskej trik u nás ne východní Evropě nefunguje. Je to zatím málo příspěvků, ale skoro to vypadá tak, že my, co hledáme kluka a nudíme se tady zatím, tak nejsme vůbec ve většině gejové, teď jsem si spočítal, že těch kluků, co si zakliknou JSEM GEJ je 20,04253 procent. Každý si to může vyzkoušet, zaškrtnu ve vyhledávači všechny geje, pak vodzaškrtnu, to provní číslo vydělím jedním procentem z celku, takle sem k tomu došel: 20498/(99316/100). To jen malá připomínka pro redakci, co kdybyste trcohu víc psali pro kluky, který chtěj s klukama jenom m***t a kamrádit a vůbec nestojej o vaše gejovský lovestory, nervy, commingoutový krámy, hysterii a parodii na rodinu. Chápete?
04. 05. 2023 v 05:03Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
Moje řečnická otázka směřuje na redakci tohodle serveru. To těm LGBT ideologickejm blábolům věříte, nebo myslíte, že si tím zvýšíte čtenost? Na tomdle serveru není než pár stovek těch gejů, vo kterejch píšete svoje články. A jez ajímavý, že dřív jste psali něco z reality, ale teď jste úplně mimo.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 05. 2023 v 15:52Off-line Ellvin  (23/183/81)
Kady (24/-/-)
byl bych rád, kdyby Pavel promluvil s Fialou, aby kvůli své vizi dokonalé rodiny nedržel tisíce dětí v domovech
----------------------------------------
Citové vydírání by snad mohlo být ku prospěchu :-)
29. 05. 2023 v 13:22Off-line ExpectNothing  (20/-/-)
A Vítek Ropušan si myslí že tohle smázne jeho neschopnost? To asi těžko XD.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 05. 2023 v 02:40Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
ellwin: byl bych rád, aby si náš vratr ve víče Fiala Já budu jako katolík naopak asi psát Fialovi, že pro nás tradiční křesťany je adopce dětí homopáry a náhradní mateřství červenou čárou, která znamená, že i my přistoupíme k občanské neposlušnosti a nátlakovým akcím. Vy gejové budete křičet, že jsme homofobové, ale my jsme homosexuálové a bisexuálové jako vy, ale NEJSME GEJOVÉ. Vaše celoživorní traumata a coming outy jsou nám k pláči a když dva fousatí gejové jdou po Žižkově s kočárkem, hroá že je neudržím smíchy volant Lady Nivy a přejedu je. Vůbec mi ti exoti nevadí, dokud nevystudují sexuologii a neléčí psychózu kastrací, nevratným zmrzačením mladého muže Daniela Blacka.

Coming out, tak jak o něm mluvíte, to je pro mně něco jako vyznání víry v Satana. Vy neříkáte, zamiloval jsem se do Franty, ale, s naprosto nepřiměřeným patosem přihlásíte a zároveň jak vy říkáte "přiznáváte" k jakési sexuální prientaci, jako by to byla vaše církev a vaše hanba, která je zátroveň hrdostí.

Kupříkladu já jsem bisexuál, který žije s klukem jako v klášeře se dvěma mnichy, tedy ve vztahu, který poskytuje duchovní ústraní mikrospolečenství, tedy pravý opak rodiny. A jinak pobývám komfortně v lehkém hříchu sodomie.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 06. 2023 v 09:11Off-line ZbynekCasper  (39/175/80)
hnus s korumponi RAKUŠAN Nacistickou povalou i Fialou Zlodějskou Vladou s parazitama s Ukajiny
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 06. 2023 v 09:13Off-line ZbynekCasper  (39/175/80)
ODS , KDU-ČSL , Petr Pavel Kolice a jejich p***lo lizac Prezident
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 06. 2023 v 18:59Off-line Mikaela  (49/176/60)
Však jim sklapne tohle pololetí prošli jen když se smolili na kolenách na skejtech jinak by padli na hubu hold je načase jim připomenout že i Gender rodiny mohou změnit a povznest ze statusu manželka-otrok domácnosti na partnera -logystický smyšlejí člověk
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload

Podívej se na další – Vít Rakušan:

Podívej se na další – Starostové a nezávislí:

Podívej se na další – Gay manželství a registrované partnerství:

Podívej se na další – Politika:

Mohlo by tě zajímat:

Nejnovější články:

OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload