Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Sobectví

23. 10. 2015 v 12:45Off-line VojtaS  (26/187/-)
Lidi, co kdyby si gayové furt nestěžovali, že se mají špatně a něco s tím dělali? Celá Česká republika je zkažená, nejsme schopní v sobě objevit nebo oprášit ani kousek lidství, které představuje soucit s uprchlíky. Vžijte se do nich a už na ně nenadávejte. Nezlobte se, že to házím sem, ale na vyšší instance si zatím netroufám, jen doufám, že o mně ještě uslyšíte.
23. 10. 2015 v 14:47Off-line HardMode.Vesporax  (28/170/60)
Tak jeď do Afriky a tam si hraj s opicema, sem je netahej. Kdyby se u nás cokoliv vysralo, oni by se na nás taky vysrali :)
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
23. 10. 2015 v 14:51Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Však my s nimi soucítíme. Válka je a vždycky byla humus. Ale že s někým soucítím tak to ještě neznamená, že si ho musím tahat domů. :-P
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2015 v 15:18Off-line colombo  (103/192/90)
VojtaS: Nemá cenu psát sem, jako důkaz, že to myslíš upřímně uděláš to, že si vezmete rodinku uprchlíků domů a budete jim nezištně pomáhat.
23. 10. 2015 v 16:08Off-line ent  (50/183/100)
Tyhle trapné klišé jak jsme jako češi zlý už jsou fakt ohrané.Kdo teda dává ty velké sumy peněz při všech možných sbírkách na nemocné lidi, nemocné děti, azylové domy,děcké domy, staré lidi,... . Proč teda u nás žije tolik větnamců, ukrajinců,... když jsme tak příšerní a nepřejícní.
Proti uprchlíkům před válkou nikdo nic nemá.
Ale to co sem leze nejsou uprchlíci to jsou ekonomičtí migranti a část jsou extrémní islamisté , kteří mají jediný cíl zislamizovat evropu a né se přizpůsobit. A když tohle tvoje děcká 18letá hlava není schopná pobrat, tak doufám že už o tobě neuslyšíme. Vlastizrádných, neziskových sluníčkářů už tu v republice smrdí víc než dost.
Kdy vám konečně v těch vašich mozkovnách dojde, že islám s homosexuály prostě soucit nemá (o pochopení a respektu ani nemluvím) a lék na homosexualitu je pro ně pozabíjení všech homosexuálů.
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2015 v 16:46Off-line BussterX  (103/130/150)
Ježišmarjá zas další blbé sluníčko... kde se to líhne?
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2015 v 16:50Off-line Sonicboom  (61/173/-)
"jen doufám, že o mně ještě uslyšíte" Hlavička v pohodě?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2015 v 17:02Off-line Titan24  (30/168/56)
Zatím se dějou mimo ČR. Ale to neznamená, že se v budoucnu nemusí dít i zde. Pokud sem přijmeme jen pár tisíc uprchlíků, můžeme očekávat násilnosti jako v německých utečeneckých táborech
23. 10. 2015 v 17:06Off-line kloudik  (38/182/80)
Mame tu malo cigosu ze si sem musime tahat dalsi takovou nebo spis horsi verbes? ent to napsal uplne presne
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2015 v 17:12Off-line tom3942  (28/-/-)
Měli by se zavřít hranice a pouštět jen na pasy a přísnější celní kontroly
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2015 v 22:25Off-line esthetique  (41/-/-)
Ttitane, ty jsi prece magor,v Nemecku zdaleka nejvetsi bordel okolo taboru delaji neonacisti.... takze v cesku by to vlastne moh bejt kdokoliv, protoze tam jste xenofobni priposranci vlastne vsichni, ha ha ha
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
25. 10. 2015 v 02:28Off-line VojtaS  (26/187/-)
Kéž by byli všichni jako ty. Čestně! Chápu tě, ale nezlob se na mě, když skrz své pozitivní myšlení se budu snažit, abychom těm lidem pomohli, byl jsem v táboře s uprchlíky a nemůžu už jinak než to všem cpát do pusy. Ty lidi, ktery jsem videl potrebuji pomoc, i kdyz a.možná právě proto, že byli bohatší než ja. Nikdo by takové bohatství a jistoty nenechal za sebou jen tak. A ti chudi jdou taky, nebojte, jen to trvá dyl, mluvil jsem o tom s pani, co byla v Syrii.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 10. 2015 v 05:45Off-line vlasticek  (37/175/80)
Chlapče, jeď tam za nima znova. Za svoje: napřed choď na brigádu a pak ty peníze do nich investuj. Já už to nemůžu ani vidět, jak se z nich dělají chudáci.

Nejsem tak starej a nepamatuju komunisty, ale co včera bylo ve zprávách na ORF, za takovou propagandu by se určitě nestyděli. Na www.welt.de, www.spiegel.de, www.faz.de, což jsou seriozní noviny se psalo i s videem o tom, jak to jsou jen muži 20+ a asi 20% z toho ženy děti. Ve večerních zprávách na ORF byl poměř opačný, srdceryvné scény, děti plakaly zimou, ale údajně všechno zvládají. Zajímavé, ve stejném čase byl na na www.krone.at rozhovor s Faymanem, který varuje před rozpadem EU (už aby se stalo) a poněkud mrazem přešlá ministryně zahraničí Mikl-Leitner, která už vůbec neví, jaká bije a něco blekotá. Ministr Kurz uvažuje, že by Rakousko taky mohlo postavit plot, že to funguje. Najednou. Čímž chci říct, že rakušáci jsou z toho už taky v p***li. Aby tomu dali korunu, na státní svátek si udělají vojenskou přehlídku ve Vídni, ale na hranici mají vojáky s holýma rukama nebo maximálně s pepřákem.

Namátkou dva čerstvé titulky z dnešního welt:
Schäuble trvá na solidární dani pro uprchlíky.
Bezepčnostní experti jsou zděšeni z politiky Merkelové.

Zakončím to takovým kliše, že naši dědové se musí v hrobech obracet, co si sem taháme. A jako dodatek ještě napíšu, i když jsem v zásadě proti komunistům, zlatí komunisti.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 10. 2015 v 07:14Off-line Horac  (23/185/73)
VojtaS:
1. Proč před válkou prchající migrant nevezme za vděk první či druhou bezpečnou zemí?
2. Proč si s sebou před válkou prchající migrant vezme mobil, ale nikoli už doklad totožnosti a doklad o vzdělání, aby usnadnil svoji identifikaci v zemi, kde chce s pokorou požádat o azyl?
3. Jak se dá poznat, že před válkou prchající migrant má v úmyslu respektovat kulturu a právní řád země, kde požádá o azyl?
4. Jak by se mělo postupovat proti migrantovi prchajícímu před válkou, pokud poruší právní řád země, kde se nachází?
5. Jestliže občan ČR pomůže českému bezdomovci na ulici nebo přispěje na sbírku pro nevidomé, ale odmítne přispět osobě z ciziny, o které má pochybnosti, je sobec? (sobectví jsi sám použil v názvu článku, tak ho používám dál)
6. Jestliže stát nabídne pomoc migrantům, ale nezajistí vlastní občany (staré, bezdomovce, matky samoživitelky), je sobec?
7. Když jsi byl v táboře s migranty: oplývají skromností, pokorou a vezmou za vděk poskytnutím jen základních potřeb?
8. Proč si přeješ, abychom o Tobě ještě slyšeli a k čemu by to bylo dobré?

Dík
26. 10. 2015 v 22:12Off-line VojtaS  (26/187/-)
Budu se snažit odpovědět na vše a správně. Co napíšu píšu ne jako pravdu, ale jako svůj pocit nebo jako závěr z informací, které mám od sebe samého nebo od přátel či očitých svědků, kteří nejsou mí přátelé.
1. Kdyby jsi měl vlastní rodinu, smířil by ses s něčím menším než s tím nejlepším? Proč absoloventi vysokých škol "utíkají" za prací do Německa, Rakouska nebo USA? Protože se chtějí mít lépe. Všichni lidé jsou stejní. Podívej se na nás a pak je pochopíš. Plus: Příběh asi šedesátiletého učitele angličtiny a matematiky z Iránu. Utíká do Švédska, aby si mohl rychle a hodně vydělat. Nechal za sebou osm dětí a manželku a chce je dostat za sebou co nejdřív. To jsou ti obávaní muži, manželé, kteří se sem snaží dostat ten zbytek rodiny, který na to už nemá peníze. Bohužel žena sama by nebyla schopná vydělat si tolik jako on, takže je tam musel nechat.
2. Oni si berou i doklady, ale ty se dají dobře prodat a oni opravdu už pak nemají nic jen ty mobily, které nutně potřebují k dorozumívání se svými příbuznými. Greenpeace jsou si vědomi, že mobily jsou opravdu důležité a nabíjí jim je.
3. Nedá se to poznat. Ty/Vy respektuješ/jete právní řád? Takový život si neumím představit. A kdyby všichni respektovali kulturu, neexistoval by žádný podobný web, protože naše kultura je založena na křesťanství. Někdo musel být proti té kultuře, aby se z ní stalo prostředí relativně chápající homosexuály.
4. Samozřejmě podle toho, jak moc se proviní. Neumím si představit, že já sám bych žij jen podle pravidel. Kdyby někdo nedejbože kamenoval - bylo by to ublížení na zdraví. Kdyby s tím někdo souhlasil dost možná bych na to udělal zákon, který by se dal srovnávat s popíráním holocaustu, ale jen pokud by se totéž stalo s obdobím komunismu. Jinak bych to řešil jako podněcování k nenávisti. Vyhoštění se nabízí, ale nevidím v tom smysl, není tam trest. Další důležitou složkou toho je veřejné odsouzení těchto činů. Ne, nenávist a radikalismus, ale společenský tlak ve kterém všichni zůstaneme lidmi.
5. Ne, není sobec, ale mohl by být lepší. Nebo snad i měl, když si dovolím být náročný.
6. Otázka sobectví státu je poněkud zábavná, ale chápu. Prvně se musí pomoci našim a také by měli mít lepší podmínky. Například do uprchlických táborů bych rozhodně přidal i bezdomovce v té vlně solida***y, kterou očekávám, spíš v kterou doufám. Dále bych rád řekl, že kdyby se v naší země více řešila sociální politika ohledně bezdomovců, matek s dětmi atd. nebojoval bych tak urputně, jak teď bojuji nebo se aspoň snažím, ale nevidím posun a naopak pomoc, která by měla zavládnout by mohla obnovit debatu o tom, jak se mají "naši" a systém zlepšit.
7. Když jsem byl v táboře bylo to tak jak říkáš :D. Promin, ale opravdu nebudu lhát, když řeknu, že jídlo jim musíte vnucovat, cigarety si koupí za své, nikdy si od pracovníka nevezmou. Děti si berou po jednom bonbonu, musíme je nutit si vzít dva. Ten zmíněný učitel odmítl stan se slovy, že déšť je jeho nejmenší problém.
8. Přiznám se, mám menší problémy co se týče boje. Chci dál "bojovat" za věci, kterým věřím, ale jsem v takové menšině, že je to náročné (psychicky, časově). Zkuste si žít v tom, když vám (převážně bez argumentace lidi jen a jen nadávají, zesměšňují). A já nedělám tu věc pro sebe... aspoň doufám. Chci lepší svět a ten je dřina, ale když se dostaví, tak to bude výhra. Proto doufám, že o mně ještě uslyšíte. Je to něco, co ale nezaručuji, tento boj je těžký a dlouhý a já musím maturovat.
26. 10. 2015 v 22:21Off-line BussterX  (103/130/150)
Vojto, takoví lidi jako ty jsou nebezpeční, a jsi nebezpečnější než nějakej imám, víc k tomu neřeknu
26. 10. 2015 v 23:12Off-line VojtaS  (26/187/-)
Lidi, kteří cítí dluh ke společnosti a snaží se zlepšit svět? Chápu to, ale jsem takový a nezlobte se nebudu v tom přestávat.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 10. 2015 v 00:17Off-line esthetique  (41/-/-)
BoG: uz zaciname chapat tvoje myslenkove pochody aneb "ve zpravach na TV Nova rikali"... nekdo, kdo ma zpravy na TV Nova za svuj zdroj informaci a povazuje bulvarni Blesk za noviny, musi nutne mit nazory jako ty, kdyz zvazime, na zaklade jakych infomaci si ty nazory formujes.... aneb muj milej zlatej vez, ze TV Nova, Blesk a podobny bulvar jsou INFORMACNI ZUMPY a podle toho ti, kteri je sledujou, taky uvazujou.... precti si nekdy Financial Times....
27. 10. 2015 v 00:26Off-line Luky...P  (103/-/-)
Vojto, jsem rád, že jsi to téma otevřel. Mě už to taky nesmírně štve, jak všichni na uprchlíky nadávají, jak se internetem šíří nenávistné maily, prezentace. Také mi to někdy nahání hrůzu a mám obavy, aby se to nezvrtlo, nebyl z toho nějaký větší problém. To nepopírám. Ale mně na té hysterii vadí jedna věc - z celého srdce nenávidím házení lidí do jednoho pytle. A s tím se setkávám dennodenně a ani už mě nebaví nikoho přesvědčovat, že je to špatně. Ve všech skupinách obyvatel jsou lidé, kteří si zaslouží pozitivní ohodnocení. Všichni Romové nekradou, všichni homosexuálové nejsou promiskuitní, všichni politici nejsou b***i (i když tam se to hledá někdy těžko.. :-) ) a všichni uprchlíci nejsou špatní a nejsou to vypočítaví ekonomičtí uprchlíci. Přijde mi, že v dnešní uspěchané době je v rámci úspory času jednodušší vytvořit bezpočet různých pytlů, do kterých budeme ty jednotlivé skupiny házet :-) A to mi vadí. Úplně by mi stačilo, kdyby se lidé zastavili a dali si čas na to, chvíli o tom přemýšlet. Vždyť i kdyby byl v rámci každé skupiny jen jeden výjimečný člověk, je dobré ho zmínit. :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
27. 10. 2015 v 23:46Off-line Horac  (23/185/73)
VojtaS:

Ad1: Svým výrokem připouštíš, že nejde jen o prchání před válkou, ale že to jsou především ekonomické důvody, které stojí za hledáním vysněné země. Toto chování se snažíš ospravedlnit působením na city a dále generalizací motivu „mít se co nejlépe“ na všechny lidi. Zde se dopouštíš mylného předpokladu. Všichni lidé totiž nejsou stejní. Všichni vysokoškoláci z ČR nejdou pracovat do Německa, Rakouska či USA. Lidé z Číny se také masově nestěhují do těchto zemí. Ne každý, kdo se chce mít lépe, se stěhuje do ekonomicky vyspělejší země. I nejdemokratičtější země světa – USA – se takové migraci snaží bránit plotem na hranici s Mexikem. Nevidím proto důvod, proč by měly Evropské země postupovat jinak.
Ad2: Tvrzení, že se dají doklady dobře prodat, není ospravedlněním pro takové jednání. Zacházení s osobními doklady upravuje právní řád. Prodat doklad znamená spáchat trestný čin. Zarážející pak je, že toto dělají lidé, o kterých píšeš, že jsou bohatší než Ty (VojtaS, 25. 10. 2015, 02:28). Jak si tedy vysvětlit, že ačkoli jsi chudší než migranti, dosud jsi svoji občanku neprodal? Nebo prodal?
Ad3: Pokud se nedá poznat ochota respektovat kulturu a právní normy nebo dokonce existuje předpoklad narušení těchto hodnot, pak je na místě nejvyšší stupeň ostražitosti.
Ad4: Tvrzení, že vyhoštění není trestem, je liché. Trest má mimo jiné zabránit opakování nežádoucího chování a vyhoštění je sankce, která takový aspekt splňuje. Je to navíc určitá forma zadostiučinění, která bude pro ostatní signálem vyžadování určitých norem chování a přispěje i k tomu, že vyhoštěný migrant nebude živen z daní státu, vůči jehož právnímu řádu se provinil.
Ad5: Subjektivní hledisko, které nemá žádný platný základ. Pokud bychom ho přijali, pak by ses musel naučit dokonale anglicky, německy, španělsky, italsky, rusky, ale také třeba matematiku, fyziku, chemii a řadu dalších věd. Proč? Protože pokud někdo může být lepší (a to může vždycky), tak by prostě měl! (VojtaS, 26. 10. 2015 v 22:12). Já budu skromnější a ocením každého, kdo je ochoten zříci se vlastních (zdůrazňuji: svých vlastních) prostředků ve prospěch druhého člověka. Požadavek na to, aby byl „ještě lepší“ je forma manipulace a tu je potřeba odmítnout. Nikdo nemá právo definovat, co je lidská dokonalost.
Ad6: Otázka sobectví státu není vůbec zábavná. Pokud stát není schopen či ochoten zajistit základní práva (právo na bezpečí, právo na lidskou důstojnost atd.) a současně vymahatelnost práv, která deklaruje, nezaslouží si, aby mu občané platili daně (za mizerné služby se prostě neplatí). Práva, ke kterým se stát hlásí, musí poskytovat především vlastním občanům. Pokud se určitými právy odůvodňuje poskytování pomoci ekonomickým migrantům, zatímco občané, vůči kterým má stát závazky, se takového servisu nemohou dovolat, neplní stát řádně svoji funkci.
Ad7: Děkuji za odpověď. Jen tomu prostě nemohu uvěřit. Nebo se možná jen chování migrantů v táboře, kde jsi byl, liší od chování migrantů jinde (agrese, vzájemné útoky, plýtvání potravinami, překonávání zátarasů, házení kamení na policii a železničáře apod.). Nic z toho není ospravedlnitelné situací – v takovém případě by bylo ospravedlnitelné např. udávání vlastních občanů během 2. světové války, což by také někdo mohl obhajovat složitou situací.
Ad8: Chtít lepší svět Ti nedává právo hodnotit chování druhých lidí jako sobectví jen proto, že nesdílejí Tvoje hodnoty. Možná také chtějí lepší svět, jen si ho prostě představují jinak. Přitom je nikomu nevnucují a nedoufají, že o nich ostatní ještě někdy uslyší. Respektuj jejich právo na vlastní hodnoty a nek***izuj je jen proto, že jsou odlišné od Tvých. Zaslouží si stejný respekt a úctu. Mimochodem, myslím, že i členové Hitlerjugend nebo svazáci si přáli lepší svět a také volili jednání, o kterém se domnívali, že k tomu přispěje. Jdi příkladem a nestěžuj si na to, že si ostatní stěžují.
28. 10. 2015 v 19:10Off-line VojtaS  (26/187/-)
1. Něco jsem připustil, ale neřekl jsem, že je to především tebou zmíněný důvod. Co jsem ty lidi viděl, tak mají lepší mobily než já a oblečení od značek na které já nedosáhnu. Oni byli boháči, ale utekli od války ne za penězi, ale za svobodou, ale i teď oni potřebují peníze. (2.) Proto prodávají své doklady, potřebují každou blbou korunu, přesto že byli bohatší. (Trochu si protiřečíš, zkus to omezit, máš hezký projev, ale protimluvem ho dost kazíš)
3. Je-li na místě, běž se udat. Jsme stejní, uvědom si to.
4. To je o vnímání. Tobě přijde liché, mně jako příbuzného oběti by odstěhování nestačilo.
5. Hele já podle toho žiji, snažím se a trochu postrkávám své přátele k tomu, aby se snažili také. Učím se asi pět jazyků a hodlám jít na dvě vysoké školy jednu s přírodními vědami jednu se společenskými. Nechci svůj život omezit na něco málo. :P A vymýšlení neexistujících frází je také forma argumentu, kterou bych odmítl, proto říkám: dokonalého člověka jsem nedefinoval, tak neříkej, že ano. A jistě že říkám subjektivní názory na věc... objektivita je podle mě nereálná.
6. S tím souhlasím, řekl jsem něco snad, co by se s tímto neshodovalo?
7. Nemohu komentovat jinak než... já to viděl na vlastní oči, jak si ty můžeš být jistý tím, že co říkáš je pravda, byl jsem totiž ještě v jednom táboře a tam to bylo kupodivu stejné. Dva tábory, jeden člověk... taková náhoda? A všichni jsme lidi, u nás máme sprejery, sqoatery, fotbalové fanoušky... jen chabý výčet z lidí, kteří mohou( - negeneralizuji) zavinit několikanásobné škody svým jednáním. Lidi jsou stejní nehledě na rasu, věk, náboženství, státní příslušnost- vždy jsou tam dobří a vždy jsou tam zlí a mně to za ty dobrý prostě stojí. A jistě sto lidi sto názorů, ale nemužeš mi vzít jedno. Muj názor je nesobecký a z takového postoje by se mělo při formování názoru na dobro vycházet (podle mě).
28. 10. 2015 v 19:13Off-line HardMode.Vesporax  (28/170/60)
Bože, zajebte někdo toho sluníčkáře, vyhnal bych Tě makat rukama aby Tě pak nenapadali p**oviny.
28. 10. 2015 v 20:03Off-line BussterX  (103/130/150)
Nebuď tak ukrutným, hare krosna hare hare, mír bratře:*
28. 10. 2015 v 20:12Off-line BussterX  (103/130/150)
"Podíváme-li se na statistiky hovořící o příslušnosti obyvatel Evropy k víře, můžeme s jistotou říci, že Evropa se svých křesťanských tradic v podstatě vzdala (možná, že je to na škodu). Jsou zde země, kde se k víře hlásí ještě nadpoloviční většina jejich obyvatel, ale bylo by velmi účelné podívat se blíže na motivaci těchto respondentů, čísla by pak mnohde vypadala možná ještě zcela jinak.

Na druhé straně jsou na světě země a je jich podle mých poznatků 13, kde právní řády trestají ateismus smrtí – Afghánistán, Írán, Jemen, Katar, Malajsie, Maledivy, Mauretánie, Nigérie, Pákistán, Saúdská Arábie, Somálsko, Spojené Arabské Emiráty a Súdán. V některých dalších zemích není trest za ateismus takto tvrdě zakotven, ale praxe je velmi podobná.

Co tedy nastane, smísí-li se obyvatelstvo obou zmíněných skupin zemí na území některého z evropských států? Je zde logicky zaděláno na problém, a to o to víc, když příčinou exodu obyvatelstva z jedné země do jiné je násilí páchané na obyvatelstvu dané země jinou zemí s jiným náboženským vyznáním…"

to napsal mimo jiné podplukovník armády české republiky MUDr. Marek Obrtel, účastník zahraničních misí, vyznamenaný medailemi NATO které pak vrátil že je nechce "...protože NATO v čele s USA je podle něj zločinecká organizace."
28. 10. 2015 v 21:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Mno, pak sem přijdou udělat pořádek Eskymáci 8)
28. 10. 2015 v 21:58Off-line Bosh  (29/180/-)
Však si ty uprchlíky ubytuj u sebe doma a starej se o ně, v tom ti nikdo bránit nebude ty soucite.
29. 10. 2015 v 23:14Off-line Horac  (23/185/73)
VojtaS:

Zareaguji už jen na Tvé obvinění, když jsi psal: "vymýšlení neexistujících frází je také forma argumentu, kterou bych odmítl, proto říkám: dokonalého člověka jsem nedefinoval".
Moje reakce:
1. Nesouhlasím, že vymýšlení neexistujících frází je forma argumentu (argument musí být platný)
2. Nepodsouvej mi, že jsem tvrdil, že jsi definoval dokonalého člověka. Psal jsem: "Nikdo nemá právo definovat, co je lidská dokonalost." To byla reakce na Tvůj výrok: "Ne, není sobec, ale mohl by být lepší. Nebo snad i měl ...". Vysvětlení: Hodnocení "lepší" vyjadřuje míru kvality a stupeň "lepší" směřuje k pozitivnímu extrému. Tímto jsem odmítnul Tvoji snahu předepisovat, že člověk má být lepší nebo jinak charakterizovat stav, k němuž má směřovat.

Debata je už příliš dlouhá. Obtížně se dohledává původní otázka a Tvoje (občas zabíhavá a občas neadekvátní) odpověď. Další sadou argumentů a trváním na přesné odpovědi se tato diskuse nestane přehlednější. Ve snaze obhájit svůj postoj používáš účelovou obhajobu nepřípustného chování, na druhou stranu moralizuješ a soudíš ty, kteří nesdílejí stejný zájem. V dalším bych se už opakoval.

Ke Tvému původnímu příspěvku: za sebe doufám, že o Tobě v budoucnu neuslyším a tím svoji účast v debatě končím.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 10. 2015 v 23:46Off-line BussterX  (103/130/150)
VojtaS: já doufám za sebe, že lidem jako jsi ty nedovolíme napáchat nevratnou katastrofu
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload